آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است
سرخط خبرها

کرونا و اهمیت سلامت مادران باردار

  • کد خبر: ۲۸۳۳۸
  • ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
کرونا و اهمیت سلامت مادران باردار
دکتر محمد احمدیان - مدیر سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد
کرونا بیماری ناشناخته‌ای است که هنوز هم ابعاد و مرارت‌های بسیاری در درون خود نهفته دارد. طبعا گروه‌ها و طبقات اجتماعی مختلفی از حضور کرونا آسیب دیده‌اند. بی‌تردید نمی‌توان از کنار این بیمار مرموز به‌سادگی گذشت، زیرا در آن صورت با تبعات و آسیب‌های زیادتری روبه‌رو خواهیم شد. باتوجه‌به اهمیت حفظ سلامتی مادران در دوران بارداری و اینکه خانم‌های باردار تغییراتی را در بدن خود تجربه می‌کنند که ممکن است خطر بروز عفونت را در آن‌ها افزایش بدهد، در دوران شیوع بیماری کرونا مراقبت‌های دوران بارداری و پس از زایمان، مطابق با دستورالعمل‌های وزارتی برای مادران باردار کم‌خطر و پرخطر در مراکز خدمات جامع سلامت با جدیت پیگیری می‌شود. همچنین هم‌زمان در هربار مراقبت، آموزش‌های لازم درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا و همچنین بررسی علائم بیماری در مادر، به مادران آموخته می‌شود. در این راستا، وضعیت مادران باردار پرخطری که برای ادامه دریافت مراقبت‌ها به مراکز مراجعه نکرده‌اند، ازطریق تلفن یا در موارد نیاز با مراجعه به در منازل پیگیری می‌شود و مراقبت‌های تمامی مادران تا ۴۲ روز بعد از زایمان ادامه می‌یابد. در دوران شیوع بیماری کرونا باتوجه‌به ابراز نگرانی برخی مادران از امکان ابتلا به بیماری درصورت مراجعه به مراکز یا پایگاه‌ها، ۱۴ پایگاه اختصاصی سلامت مادروکودک در سطح شهر به‌عنوان پایگاه‌هایی که فقط مادران باردار و کودکان بدون علامت را پذیرش می‌کنند، معرفی شد تا مادرانی که به‌دلیل ترس از ابتلا به بیماری کرونا از مراجعه به مراکز و پایگاه‌ها امتناع می‌کردند، با خاطری آسوده برای دریافت مراقبت به این پایگاه‌ها مراجعه کنند.
در این دوران، با همت کارکنان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، مادران باردار در دو مرحله برای تشخیص داشتن یا نداشتن علائم بیماری کرونا غربالگری شدند. مرحله اول از ۱۵ اسفند سال گذشته تا ۲۰ فروردین سال جاری بود که برای صددرصد مادران باردار تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت انجام شد و مرحله دوم غربالگری، از ۲۰ فروردین تاکنون بوده است که افزون‌بر ۹۹ درصد از مادران باردار در این مرحله نیز غربالگری شده‌اند و افراد دارای علامت برای مشاوره و معاینه رایگان، به مراکز خدمات جامع سلامت دعوت می‌شوند و اقدامات لازم برای آن‌ها با توجه به شدت علائم پیگیری می‌شود. در این دوران با به‌کارگیری تدابیر و اقدامات مناسب در حوزه درمان دانشگاه، مادران باردار برای زایمان در بیمارستان‌ها مشکلی نداشته‌اند و فضا برای انجام زایمان مادران مبتلا یا مشکوک به کرونا، کاملا از سایرین جدا بوده است و تحت شرایط ویژه، اقدامات لازم مطابق با دستورالعمل‌های وزارتی برای حفظ سلامتی مادر و نوزاد انجام می‌شود. با تعامل مناسب بین حوزه‌های بهداشت و درمان، مادران پرخطر مبتلا به کرونا یا مشکوک به این بیماری پس از ترخیص از بیمارستان، از نظر وجود علائم بیماری در مادر، به مدت دو هفته هر روز تحت پیگیری کارکنان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت قرار می‌گیرند و حتی درصورت نیاز، مراقبت‌های لازم در منزل برای آن‌ها اعمال می‌شود. درمجموع می‌توان گفت انجام کار تیمی و تعامل مناسب بین حوزه‌های مختلف دانشگاه ازقبیل حوزه بهداشت، درمان و آموزش و همچنین تعامل و هماهنگی‌های مناسب بین دستگاه‌ها و حوزه‌های مختلف در استان ازقبیل آستان قدس رضوی، استانداری، شهرداری‌ها و... با دانشگاه، نقش بسزایی در کنترل بیماری کرونا ایفا کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->