به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرحزاد جباری آزاد، با اشاره به اینکه باتوجه به آمار بالای مبتلایان به کهیر یک روز جهانی برای این عارضه در نظر گرفته شده است تا زمینه تبادل نظر دانشمندان در این حوزه فراهم و راهکارهای جدید منتقل شود، گفت: کهیر به دو دسته مزمن و حاد تقسیم میشود که در کهیر حاد اصولا زمینه آلرژی و حساسیت به ماده غذایی و یا دارویی پر رنگ است و بیمار با علائمی مانند تورم، قرمزی، خارش روبرو است که دوره زمانی کوتاهی فرد این علایم را تجربه میکند.
وی با اشاره به اینکه دوره بروز کهیر حاد بین چند ساعت تا چند روز است و ۲۰ درصد جامعه درگیر آن میشوند، عنوان کرد: علت ایجاد کهیر حاد مشخص نشده است و هر فردی از شیرخوار تا بالغ را میتواند درگیر کند.
دکتر جباری آزاد با بیان اینکه کهیر در یک فرد شیرخوار میتواند پس از حساسیت به شیر مادر و یا دارو بروز کند و در افراد بالغ نیز با حساسیت به دارو و غذا بروز میکند که این حساسیت با افزایش عمر بهبود پیدا نمیکند فقط میتوان با دارو آن را تحت کنترل در آورد، گفت: در این نوع از کهیر توجه به بسته نشدن راههای تنفسی با کهیر است که میتواند خفگی فرد را فراهم آورد.
استاد آلرژی و ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آنژیو ادم به صورت تورم در تجمع مایع جلدی در پلکها و لبها و زبان است که در کهیر حاد احتمال بروز دارد، بیان کرد: کهیر مزمن حدود ۵ درصد افراد را که بیشتر بانوان هستند را شامل میشود و در دهههای سوم و چهارم زندگی احتمال بروز بیشتری دارد.
دکتر جباری ازاد با بیان اینکه کهیر مزمن بیش از ۶ تا ۸ هفته ماندگاری دارد و فرد میتواند در یک سال چند بار این حالت را تجربه کندو گاهی نیز به صورت دورهای بروز میکند، گفت: کهیر مزمن میتواند به علت کم کاری یا پرکاری تیروئید، کمبود ویتامین، بیماری کبدی و یا بدون علت خاصی بروز میکند که برای درمان بیمار داروهای آنتی هیستامین بدون خواب آوری توصیه میشود که میتوان تا ۴ برابر دز استفاده کرد.
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در صورت عدم کنترل کهیر مزمن داروهای بیولوژیک مصرف میشود تا علائم بیماری کاهش یابد، گفت: تا زمانی که بیماری به حالت خاموش در آید روند درمان بروز میکند.
وی بیان کرد: کهیرهای عصبی نیز به دنبال فشار عصبی شدید بروز میکند که با داروهای عصبی و کنترل اضطراب درمان میشود.