هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره ۱۱ میلیون آواره جنگ سودان هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره ۱۱ میلیون آواره جنگ سودان کمیسیون تلفیق مجلس با کلیات بودجه سال ۱۴۰۴ موافقت کرد تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» به زودی منتشر می‌شود تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» به زودی منتشر می‌شود حمله موشکی سنگین حزب‌الله لبنان به سرزمین‌های اشغالی (۷ آبان ۱۴۰۳) «محمدباقر الفت» به عنوان مشاور و دستیار رئیس قوه قضاییه منصوب شد شمار شهدای غزه از ۴۳ هزار تن فراتر رفت تکذیب اظهاراتی درباره آمار موشک‌های شلیک شده رژیم صهیونیستی دبیر شورای عالی امنیت ملی: عملیات رژیم صهیونیستی کمترین تأثیری بر توان نظامی ایران نداشته است پزشکیان: مسائل استان سیستان و بلوچستان با نگاه ویژه در دولت در حال پیگیری است پاسخ رهبر معظم انقلاب درباره خرید و فروش تولیدات شرکت‌های صهیونیستی وزارت امور خارجه چین به تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران واکنش نشان داد اژه‌ای: عوامل حادثه تروریستی تفتان را به اشد وجه مجازات خواهیم کرد پیام تسلیت دریادار سیاری به مناسبت شهادت افسران پدافند هوایی ارتش وزیر کشور: در تلاشیم پدیده‌های اجتماعی به مسائل امنیتی تبدیل نشوند نخستین جلسه هیئت عالی مولدسازی دارایی‌ها در دولت چهاردهم برگزار شد (۷ آبان ۱۴۰۳) اعلام عمومی حقوق دریافتی تمام مسئولان دولتی از ۱۰ آبان ۱۴۰۳ محکومیت حمله اسرائیل به ایران از سوی آفریقای جنوبی سخنگوی وزارت امور خارجه: در پاسخ به رژیم صهیونیستی قاطع هستیم نشست خبری مشترک سخنگوی دولت و سخنگوی ستاد بودجه کشور برگزار شد (۷ آبان ۱۴۰۳) بغداد در پی نقض حریم هوایی عراق توسط اسرائیل به شورای امنیت شکایت کرد تأکید سردار رادان به تأثیر طرد اتباع غیرمجاز بر کاهش ارتکاب جرم سرلشکر باقری: پدافند غیرعامل موجب افزایش بازدارندگی می‌شود پس از ادعای کی‌یف، شورای امنیت ادعای حضور سربازان کره‌شمالی در روسیه را بررسی می‌کند
سرخط خبرها

پوتین بریکس را پاسخگوی بخش اصلی جامعه جهانی دانست

  • کد خبر: ۲۹۶۱۴۰
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۷
پوتین بریکس را پاسخگوی بخش اصلی جامعه جهانی دانست
رئیس‌جمهور روسیه در جمع سران عضو بریکس گفت که «بریکس پاسخگوی بخش اصلی جامعه جهانی است و این سیاست در جهان کنونی مورد نیاز است».

به گزارش شهرآرانیوز، شانزدهمین نشست سران عضو بریکس شامل کشور‌های برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، ایران، مصر، امارات و اتیوپی روز چهارشنبه در کازان روسیه آغاز شد.

کازان که در سواحل رودخانه ولگا واقع شده، همچنین یکی از مهم‌ترین مراکز سیاسی، علمی، آموزشی، فرهنگی و ورزشی روسیه است.

نشست بریکس ۲۰۲۴، اولین اجلاسی است که از زمان گسترش بریکس در ژانویه برگزار می‌شود؛ زمانی که ایران، مصر، اتیوپی و امارات در این گروه حضور داشتند.

ائتلاف بریکس، که هدف آن مقابله با نظم جهانی به رهبری غرب است، در ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، اما به سرعت در حال گسترش است.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در سخنرانی افتتاحیه نشست بریکس در قالب محدود گفت: ما به دنبال تقویت اقتدار بریکس، افزایش نقش آن در امور جهانی و حل مشکلات فوری جهانی و منطقه‌ای بودیم. بریکس پاسخگوی بخش اصلی جامعه جهانی است و این سیاست در جهان کنونی مورد نیاز است. همه کشور‌های بریکس به دنبال برابری حسن همجواری و احترام متقابل هستند.

وی افزود: در ژوهانسبورگ، ما توافق کردیم که روش‌ها و دسته‌بندی‌های کشور‌های شریک انجمن خود را توسعه دهیم و فهرستی از کشور‌ها را برای دریافت چنین وضعیتی تشکیل دهیم. مهم است که تصمیم در این زمینه در بیانیه نهایی کازان منعکس شود.

بریکس خواسته‌های بخش اصلی جامعه بین‌المللی را تامین می‌کند

پوتین با تاکید بر اینکه کشور‌های بریکس پتانسیل اقتصادی، علمی، جمعیتی و سیاسی بسیار زیادی دارند، گفت: نادیده گرفتن منافع بی سابقه کشور‌های جنوب و شرق جهانی برای پیوستن به این انجمن برای بریکس اشتباه است.

رئیس‌جمهور روسیه با تصریح این نکته که جهان چندقطبی اساساً تغییر کرده است، گفت: کشور‌های بریکس تأثیر مثبتی بر اوضاع در حوزه ثبات و امنیت جهانی و سهم به‌سزایی در حل مشکلات حاد منطقه‌ای دارند. این ماهیت استراتژی بریکس در عرصه بین‌المللی است که خواسته‌های بخش اصلی جامعه بین‌المللی به اصطلاح «اکثریت جهانی» را برآورده می‌کند و دقیقاً این دوره است که به ویژه در جهان مورد تقاضا است. شرایط فعلی، زمانی است که تغییرات واقعاً مهمی در جهان در حال رخ دادن است.

به گفته یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، در دومین روز از نشست در کازان به ماراتن مذاکرات دوجانبه ادامه خواهد داد. اولین دیدار دوجانبه پوتین امروز با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران خواهد بود. انتظار می‌رود پوتین در مورد توافقنامه همکاری راهبردی روسیه و ایران صحبت کند که همه زمینه‌های همکاری دوجانبه بین دو طرف را پوشش می‌دهد.

به گفته وی، رئیس جمهور روسیه قرار است با همتای ترکیه‌ای خود رجب طیب اردوغان دیدار کند. بر اساس گزارش ها، چشم انداز توسعه روابط تجاری و اقتصادی و همچنین پروژه ایجاد یک مرکز گاز بین‌المللی در ترکیه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

پوتین همچنین با ابی احمد علی، نخست وزیر اتیوپی که کشورش از اول ژانویه رسما به بریکس پیوست، دیداری دوجانبه خواهد داشت. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز وارد کازان شده است. پوتین و گوترش قصد دارند روز پنجشنبه در حاشیه اجلاس سران بریکس با یکدیگر دیدار کنند تا درباره کار سازمان ملل، بحران خاورمیانه و اوضاع پیرامون اوکراین گفتگو کنند.

هیات‌هایی از حدود ۳۶ کشور - ۲۲ نفر از آنها به نمایندگی از سران کشور‌ها - و شش سازمان بین المللی در این رویداد سه روزه حضور دارند.

کشور‌های ترکیه، جمهوری آذربایجان و مالزی به طور رسمی درخواست عوضیت در بریکس را داده‌اند و تعدادی از کشور‌های دیگر نیز برای عضویت در این اتحادیه ابراز تمایل کرده‌اند.

مجموع تولید ناخالص داخلی ۱۰ کشور عضو بریکس در حال حاضر حدود یک سوم کل جهان را تشکیل می‌دهد که جمعیت آنها تقریباً نیمی از کل جهان و تجارت آنها یک پنجم کل جهان را تشکیل می‌دهد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->