قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! آیا ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده موثر هستند یا نه؟ بررسی چالش های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا شیوع آنفلوآنزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه
سرخط خبرها

هشدار خطر کمبود ذخایر شیرخشک به‌دلیل عدم‌پرداخت تسهیلات

  • کد خبر: ۲۹۶۳۱۶
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸
هشدار خطر کمبود ذخایر شیرخشک به‌دلیل عدم‌پرداخت تسهیلات
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک می‌گوید: به‌دلیل عدم‌تحقق وعده پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان، مشکل نقدینگی مانع از اجرای دستور سازمان غذا و دارو برای ایجاد ذخایر راهبردی شیرخشک در کشور شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، از زمان اصلاح سیاست‌های ارزی در حوزه دارو و شیرخشک و تغییر نرخ ارز مواد اولیه از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان، بسیاری از شرکت‌های تأمین‌کننده دارو و شیرخشک با مشکلات شدید نقدینگی مواجه شده‌اند، این مسئله به‌دلیل دشواری در تأمین مابه‌التفاوت نرخ ارز، بر میزان تولید و تأمین دارو و شیرخشک در کشور تأثیر گذاشته است.

اگرچه بسیاری از تولیدکنندگان شیرخشک اعلام کرده‌اند که به‌دلیل مشکلات نقدینگی، نمی‌توانند از تمام ظرفیت‌های خود برای تولید استفاده کنند، اما مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو در نامه‌ای به تولیدکنندگان شیرخشک، بر ایجاد ذخایر ۳ ماهه تأکید کرده است.

چندی پیش، سید حیدر محمدی؛ رئیس سازمان غذا و دارو، از وعده بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی توسط بانک‌های عامل به‌منظور رفع مشکلات نقدینگی خبر داده بود.

اکنون تولیدکنندگان شیرخشک می‌گویند: از یک سو، سازمان غذا و دارو بر ضرورت تأمین ذخایر بالای شیرخشک‌های رگولار (عادی) تأکید دارد، و از سوی دیگر، بانک‌های عامل تسهیلات لازم را برای رفع مشکلات نقدینگی و افزایش تولید شیرخشک فراهم نمی‌کنند.

ظرفیت تولید ۴۰ میلیون قوطی شیرخشک خالی مانده است

هانی تحویل‌زاده؛ رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک اظهار کرد: ظرفیت تولید شیرخشک در کشور ۱۲۳ میلیون قوطی است که از این میزان ۸۰ میلیون قوطی تولید شده است، اما هنوز ظرفیت تولید ۴۰ میلیون قوطی دیگر وجود دارد که به‌دلیل کمبود نقدینگی نمی‌توان از آن استفاده کرد.

وعده‌ای که محقق نشد

وی افزود: قرار بود ۵۰ هزار میلیارد تومان به صنایع دارویی تزریق شود، اما اعضای انجمن تولیدکنندگان شیرخشک هیچ مبلغی از این تسهیلات دریافت نکرده‌اند. هفته گذشته به سازمان غذا و دارو ابلاغ شد که ذخایر ۶ ماهه شیرخشک نیز باید ایجاد شود؛ به‌عبارتی باید به‌میزان نیاز ۶ ماه کشور تولید و در انبار‌ها ذخیره شود، در حالی که مشکل نقدینگی تولیدکنندگان همچنان پابرجاست.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان شیرخشک هنوز تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی را دریافت نکرده‌اند و دو ماه است که پیگیر دریافت این تسهیلات برای رفع مشکلات نقدینگی و ایجاد ذخایر استراتژیک شیرخشک هستند.

تحویل‌زاده گفت: در صورتی که بانک‌ها تسهیلات را پرداخت کنند، می‌توانیم ذخایر ۶ ماهه شیرخشک را تأمین کنیم.

شرایط تأمین شیرخشک بهبود یافته است

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک بیان کرد: شرایط تأمین ارز و به‌تبع آن تولید شیرخشک از مردادماه امسال بهبود یافته است و میزان تولید شیرخشک حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است، با این حال، همچنان در بازار کمبود شیرخشک عادی وجود دارد، در حالی که ظرفیت خالی برای افزایش تولید داریم.

پیش‌تر، سید حیدر محمدی؛ رئیس سازمان غذا و دارو، نیز از عدم‌تخصیص کامل تسهیلات خبر داده بود. وی در مهرماه امسال گفت: قرار بود ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های تولیدکننده دارو و شیرخشک پرداخت شود که بخش عمده‌ای از آن پرداخت نشده است و امیدواریم بانک مرکزی در این زمینه اقدام کند.

وی اضافه کرد: اگر مشکل نقدینگی شرکت‌های تولیدکننده برای خرید ارز حل شود، مسائل مربوط به تأمین دارو و شیرخشک نیز مرتفع خواهد شد؛ اما بانک‌ها مدارک زیادی از شرکت‌ها درخواست می‌کنند که باعث شده است تسهیلات به‌موقع و متناسب با نیاز آنها پرداخت نشود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->