پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

«ویروس تهوع زمستانی» و راههای انتقال آن چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۷۲۲۱
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
«ویروس تهوع زمستانی» و راههای انتقال آن چیست؟
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور درباره ویروس تهوع زمستانی و راه‌های انتقال آن توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «آمیتیس رمضانی» مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره ویروس تهوع زمستانی (نوروویروس) و علائم آن توضیح داد: ویروس تهوع زمستانی در تابستان هم ممکن است باشد، اما پیک و شیوع آن در فصل پاییز اتفاق می‌افتد؛ یعنی از اواسط آبان ماه شروع می‌شود و تا آخر سال هم ادامه پیدا می‌کند. نکته‌ای که درباره این ویروس وجود دارد این است که به شدت مسری است و می‌تواند با درد شکمی همراه باشد. یکی دیگر از علائم آن گاسترو آنتریت است که درگیری و التهاب معده و روده ایجاد می‌کند. همچنین این ویروس باعث می‌شود فرد دچار علائمی مانند استفراغ‌های شدید، اسهال، تب خفیف، سردرد و بی‌حالی شود.

راه انتقال ویروس تهوع زمستانی

وی درباره راه‌های انتقال ویروس تهوع زمستانی گفت: این ویروس سه راه انتقال اصلی دارد. از طریق آب و غذای آلوده به این ویروس می‌تواند منتقل شود. همچنین از طریق تماس نزدیک با فرد بیماری که مبتلا به این ویروس شده باشد می‌تواند منتقل شود. از آنجا که این ویروس شدیداً مسری است احتمال اینکه یک طغیان ایجاد کند بسیار زیاد است. به طور مثال در یک خانواده، مهدکودک، مدرسه و یا خانه سالمندان تقریباً می‌تواند همه افراد را مبتلا کند.

ویروسی که با ضدعفونی‌کننده‌های بر پایه الکل از بین نمی‌رود

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور درخصوص راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس تهوع زمستانی گفت: تا زمانی که فردی آلوده به این ویروس است در منزلی که از او مراقبت می‌کنیم باید دقت کرد که با مواد غذایی در تماس نباشد، همین طور ظرف‌ها و لباس‌های او جداگانه شسته شود. همچنین اگر از سرویس بهداشتی استفاده می‌کند، باید کامل ضد عفونی شود.
وی ادامه داد: این نکته را نیز باید در نظر داشت که این ویروس با ضدعفونی‌کننده‌هایی که بر پایه الکل هستند، از بین نمی‌رود و بیماری انتقال پیدا می‌کند؛ بنابراین مراقبت از فردی که بیمار است باید با ملاحظات باشد. این ویروس یک ویروس گوارشی است و ویروس تنفسی نیست، لذا باید سبزی و میوه‌ها را کاملاً ضدعفونی کرد. همچنین شستشوی دست‌ها قبل از مصرف غذا توصیه می‌شود.

دوره نهفتگی و مدت زمان بیماری

رمضانی با اشاره به مدت زمان بیماری تهوع زمستانی تصریح کرد: دوره نهفتگی این بیماری بین دوازده ساعت تا یک روز است. یعنی ماکزیمم یک روز بعد از تماس با ویروس، فرد بیمار می‌شود و مدت این بیماری یک تا سه روز طول می‌کشد. مگر این که فرد بیماری زمینه‌ای و یا نقص ایمنی داشته باشد. همین طور اگر سن فرد خیلی بالا باشد و یا کودک کم سن و سال باشد ممکن است شدت و مدت زمان بیماری بیشتر شود.

او افزود: این عفونت را می‌توان در منزل درمان کرد، اما نه برای کودکان و سالمندان، در واقع افرادی که در طیف سنی افراد سالم و بدون بیماری زمینه‌ای هستند، اگر دچار این بیماری شوند، می‌توان در منزل کنترل کرد. فردی که دچار این ویروس شده باشد اگر شدت استفراغ در او زیاد باشد و نتواند مایعات و مواد غذایی را تحمل کند، نیاز به درمان تزریقی دارد.

آیا ابتلا به ویروس تهوع زمستانی می‌تواند موجب مرگ شود؟

رمضانی پاسخ داد: این بیماری با این که بسیار مسری است، اما باعث فوتی نمی‌شود. در طیف سنی کودکان و سالمندان باید توجه داشت که حتماً به مراکز درمان برای دریافت درمان تزریقی مراجعه کنند. چرا که این ویروس می‌تواند کامل لایه‌های سلول‌های سیستم گوارشی را تخریب کند و برای ریکاوری و برگشت به حالت قبلی زمان می‌برد. به خصوص اگر فرد بیماری زمینه‌ای داشته باشد یا سیستم ایمنی او دچار مشکل باشد.

آیا واکسنی برای ویروس تهوع زمستانی وجود دارد؟

او تأکید کرد: تاکنون واکسنی برای این ویروس که در دسترس باشد تولید نشده است، اما در حال مطالعاتی بر روی آن هستند و کارآزمایی بالینی در حال انجام است. مسأله‌ای که در مورد این ویروس وجود دارد این است که چند تایپ دارد و به این صورت نیست که اگر فرد یک بار مبتلا شود دیگر دچار این بیماری نشود بلکه ممکن است با تایپ دیگر ویروس بیمار شود.

وی درباره آمار سالانه ابتلای افراد به ویروس تهوع زمستانی در کشور گفت: به طور دقیق نمی‌توان گفت هر سال چه تعداد از افراد به این ویروس در کشور مبتلا می‌شوند، چرا که تشخیص عفونت‌های ویروسی بسیار مشکل است. همچنین برای تشخیص قطعی این ویروس باید تست مولکولی پی سی آر صورت گیرد.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->