اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴
سرخط خبرها

در چه صورت آمپول نوروبیون بزنیم؟ فواید آن چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۷۵۹۵
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹
در چه صورت آمپول نوروبیون بزنیم؟ فواید آن چیست؟
اگر کمبود ویتامین‌ها در بدن به ویتامین‌های گروه B مربوط باشد، نوروبیون می‌تواند جایگزین مناسبی باشد. اما اگر کمبود ویتامین‌های گروه B را نداشته باشیم، تزریق نوروبیون هم مؤثر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: در این خصوص که آمپول نوروبیون را یک تقویتی حساب کنیم باید کمی محتاطانه برخورد نمود و این دارو را با دقت بیشتری تجویز کرد.

غزاله سجادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با دریافت آمپول نوروبیون اظهار کرد: آمپول نوروبیون ترکیبی از ویتامین‌های گروه B ۱، B ۶، و B ۱۲ است. ویتامین‌های گروه B، ویتامین‌های محلول در آب هستند، یعنی اضافه این ویتامین‌ها از بدن دفع می‌شود و جایی برای ذخیره در بدن ندارند و از این‌رو نیاز به جایگزینی روزانه دارند. اما به واسطه گسترده بودن مواد غذایی حاوی ویتامین B، از جمله پروتئین‌های حیوانی، سبزیجات، لبنیات و حبوبات، معمولا به جز شرایط خاص کمبود ویتامین‌های گروه B به ویژه در این خصوص که مرتبط با آمپول نوروبیون باشد، کمتر اتفاق می‌افتد.

این متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه ویتامین‌های گروه B در مسیر‌های ضروری متابولیسم روی مسیر‌های عصبی می‌توانند موثر باشند، ادامه داد: کمبود هر کدام از این ویتامین‌ها (B ۱، B ۶، B ۱۲) می‌تواند علائمی مانند، خستگی، کمبود انرژی، احساس ناراحتی در اندام‌ها، اختلالات شناختی و حتی افسردگی، تغییرات پوستی، وجود زخم‌های گوشه دهان و نقص ایمنی را به همراه داشته باشد. همچنین، کمبود ویتامین B ۱۲ می‌تواند نوع خاصی از کم خونی را ایجاد کند. بنابراین، با توجه به اینکه آمپول نوروبیون حاوی ۳ ویتامین است، در صورت کمبود این ویتامین‌ها می‌تواند برای ما کمک کننده باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: گاهی خستگی و ضعفی را احساس می‌کنیم که از نظر پزشکی با کمبود این ویتامین‌ها و آمپول نوروبیون ارتباطی ندارد. بنابر تشخیص پزشک اگر کمبود ویتامین‌ها در بدن به ویتامین‌های گروه B مربوط باشد، نوروبیون می‌تواند جایگزین مناسبی باشد. اما اگر کمبود ویتامین‌های گروه B را نداشته باشیم، تزریق نوروبیون هم موثر نیست.

سجادی با بیان اینکه قطعا این سوال مطرح خواهد شد که چرا و بر اساس چه مکانیسمی این آمپول یکسری علائم خستگی و ضعف را برطرف می‌کند؟ گفت: این نکته ریشه علمی ندارد و ممکن است بیشتر به اثرات روانی در نتیجه تزریق آمپول مربوط شود. ویتامین‌های B در بسیاری از غذا‌ها وجود دارند پس احتمال کمبودشان مربوط به شرایط خاص مانند مصرف مزمن الکل یا زمانی که فرد اختلالات جذب یا سوء تغذیه شدید داشته باشد، می‌شود. همچنین، در زمان بارداری ممکن است دریافت و جذب این ویتامین‌ها کم شود.

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین‌ها؛ از نوروبیون تا ویتامین D و C

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در زمان‌هایی به دلیل برخی از بیماری‌ها ممکن است دفع این ویتامین‌ها افزایش پیدا می‌کند، افزود: انواع سندروم‌های سوء جذب، بیماری التهابی روده و شرایط بعد از جراحی مواردی است که ممکن است به دلیل ابتلا، فرد دچار کمبود ویتامین B شود. همچنین، در شرایطی که بیمار دارو‌های ضد تشنج مصرف می‌کند ممکن است به واسطه مصرف آن دارو‌ها بیمار دچار کمبود ویتامین B شود که تشخیص این کمبود بر عهده پزشک است.

وی ادامه داد: در این خصوص که آمپول نوروبیون را یک تقویتی حساب کنیم باید کمی محتاطانه برخورد نمود و این دارو را با دقت بیشتری تجویز کرد. نوروبیون زمانی می‌تواند علائم را برطرف کند که بیمار کمبود ویتامین‌ها را داشته باشد. این دارو مانند هر دارویی می‌تواند عوارض جانبی نیز داشته باشد. با توجه به اینکه این دارو شامل ویتامین‌های گروه B به شکل محلول در آب است معمولا علامتی که ناشی از ذخیره شدن ویتامین در بدن باشد کمتر اتفاق می‌افتد و اگر قرار باشد علائم جانبی رخ بدهد، علائمی مانند حساسیت، یبوست، اسهال، تغییر رنگ ادرار، درد شکم، تهوع و استفراغ را شامل می‌شود که در صورت ادامه یافتن باید به پزشک مراجعه شود.

سجادی در پایان با بیان اینکه خرید آمپول نوروبیون به عنوان تقویتی بدون تجویز را توصیه نمی‌کنم، خاطرنشان کرد: این آمپول حاوی ۱۰۰میلی‌گرم ویتامین‌های B ۱، B ۶ و ۱۰۰۰ میکروگرم ویتامین B ۱۲ است که این دوز‌ها بسیار بالاتر از دوز مورد نیاز روزانه ما است و دریافت آن به فاصله نزدیک توصیه نمی‌شود.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->