یادی از  شیمی دان برجسته کشور پروفسور سیدمهدی بکاولی | سلوکی عاشقانه در  دل مولکول‌ها درباره سرطان قلب بیشتر بدانیم انتصاب «محمد بطحائی» به عنوان رئیس سازمان امور اجتماعی کشور (۲۳ آبان ۱۴۰۳) + سوابق خودمان را برای روز‌هایی با هوای آلوده آماده کنیم | در جست­جوی هوای پاک تمهیدات ترافیکی پلیس راهور مشهد در ساعات قطع برق | ترافیک سنگین بزرگراهی و قطعی برق چراغ‌های راهنمایی برخی نقاط شهر (۲۳ آبان ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اجرای برنامه قطعی برق در مشهد پس از ۳ روز آتش سوزی یک کارخانه لاستیک سازی در رشت + فیلم (۲۳ آبان ۱۴۰۳) سومین کنگره بین‌المللی جراحی سرطان ایران در مشهد گشایش یافت شد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) اهمیت ملاحظات زیست‌محیطی در توسعه ظرفیت‌های گردشگری جزایر جنوب کشور انصاری: برای مقابله با تغییر اقلیم باید به طور برابر از فناوری‌های روز دنیا بهره‌مند شویم + فیلم آینده زمین در خطر است | نشانه‌ای از کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی نیست صدور فیش حقوق آبان ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همراه با متناسب‌سازی، از عصر امروز (۲۳ آبان) + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۲۳ آبان ۱۴۰۳) | تداوم روند کاهش دما تا صبح جمعه وزیر کار: اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود | افزایش ده‌درصدی دریافتی حداقل‌بگیران فعالیت‌هایی که انجام آن‌ها ذهن شما را ۴ سال جوان‌تر می‌کند بارش برف و باران و مه‌گرفتگی در محور‌های خراسان رضوی و ۱۰ استان دیگر (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳) حدود ۲۴هزار مبتلا به ایدز در کشور ثبت شده است انتشار فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی در نوبت اول توضیحات قاضی پرونده عباس پالیزدار درباره چرایی طرح ادعا‌های جدید روایت زندگی تلخ دختری جوانی که در دام اعتیاد و اعمال غیراخلاقی افتاد آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون ارشد ۱۴۰۴، امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | ۴۷۷ هزار نفر ثبت‌نام کردند دادستان کازرون: خودکشی دانش‌آموز ارتباطی با مدرسه نداشته است متهمان به ۲۴ فقره کلاهبرداری با رسید جعلی در مشهد دستگیر شدند والدین با اختلال یادگیری فرزندان خود چه کنند؟ تصادف اتوبوس با چند دستگاه وسیله نقلیه در بولوار پنجتن مشهد و مصدومیت ۵ نفر | حال یک نفر وخیم است (۲۳ آبان ۱۴۰۳) بازنشستگان چشم انتظار واریز حقوق | پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از ساعت ۱۵ امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) خار پاشنه چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟ وضعیت دسترسی به شیرخشک در بازار چگونه است؟ (۲۳ آبان ۱۴۰۳) انصراف ۶۰۰۰ زوج از سقط جنین عمدی با اجرای طرح «نفس» هزینه حج تمتع ۱۴۰۴ چه زمانی اعلام می‌شود؟ ممنوعیت اخراج دائم دانش‌آموز از مدرسه‌| استفاده از راهکارهای جایگزین برای برخورد با تخلفات دستگیری سرشاخه‌های یک جریان انحرافی در تربت‌حیدریه + ویدئو
سرخط خبرها

«مازوت‌سوزی» چیست و چه عوارضی برای ریه‌های مردم دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۹۲۶۰
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰
«مازوت‌سوزی» چیست و چه عوارضی برای ریه‌های مردم دارد؟
مازوت‌سوزی و آلودگی‌های شدید ناشی از آن به‌ویژه در کلانشهر‌ها، مشکل همیشگی و مزمن فصل سرماست؛ بر همین اساس امسال، پزشکیان (رئیس‌جمهور) دستور توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان را به‌نفع سلامت و ریه‌های مردم صادر کرد و مقرر شد به جبران آن، مدتی محدود خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در سراسر کشور اعمال شود؛ موضوعی که واکنش‌های موافقان و مخالفان آن را به دنبال داشت. اما «مازوت» چیست و چه تبعات و عوارضی برای «سلامت» دارد؟

به گزارش شهرآرانیوز، در همین راستا دکتر عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، با بیان اینکه مازوت یک سوخت سنگین است که نیروگاه‌ها برای تولید برق استفاده می‌کنند، گفت: مصرف این سوخت سنگین سبب تولید گاز «دی‌اکسید گوگرد» و ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون می‌شود. با توجه به اینکه مصرف مازوت منجر به تولید گاز «دی‌اکسید گوگرد» و ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون می‌شود برای سلامت انسان‌ها خطرناک است. مصرف مازوت به طور کلی سبب افزایش غلظت آلاینده‌های هوا می‌شود و افزایش شدت غلظت در زمان‌های پایداری جو که با انباشت آلاینده‌ها مواجه هستیم، بیشتر شده و کیفیت هوا کاهش می‌یابد. 

مازوت، تهدیدی برای سلامت انسان‌ها

وی تصریح کرد: بنابراین با توجه به اینکه سوزاندن مازوت سبب افزایش آلاینده‌های هوا می‌شود، برای سلامت انسان‌ها خطرناک است. البته آلاینده‌ها فقط محدود به مازوت نمی‌شود بلکه در کنار آلاینده‌های ناشی از مصرف مازوت، آلاینده‌های سایر منابع نیز وجود دارند. افزایش آلاینده‌ها سبب به خطرافتادن سلامت انسان‌هایی می‌شود که در مواجهه با آنها قرار دارند. 

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ادامه داد: هرچقدر میزان آلاینده‌ها کاهش یابد، به همان میزان می‌توانیم کیفیت هوای بهتری داشته باشیم. دسترسی به هوای با کیفیت با دو روش میسر است؛ کنترل و مدیریت منابع، یکی از روش‌های دسترسی به هوای با کیفیت است. همچنین کاهش مواجهه مردم با آلاینده‌ها، روش دیگر دسترسی به هوای پاک محسوب می‌شود. استفاده از سوخت‌های پاک مانند استفاده از گاز طبیعی در نیروگاه‌ها یا صدور دستورات کنترلی برای کنترل آلاینده‌ها به عنوان روش‌های کنترل و مدیریت منابع به حساب می‌آیند. 

غفلت از کنترل آلاینده‌های هوا در سال‌های گذشته

شاهسونی با بیان اینکه بحت کنترل آلاینده‌ها در سال‌های گذشته مورد غفلت واقع شده، افزود: موضوع کاهش آلاینده‌های ناشی از مصرف مازوت در سال‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفته و به این موضوع توجه نشده است. شرکت‌های دانش‌بنیانی در کشور حضور دارند که می‌توانند روش‌های را جهت کاهش میزان آلاینده‌های خروجی از دودکش‌های نیروگاه‌هایی که مازوت مصرف می‌کنند، پیشنهاد دهند. وزارت نیرو و سایر مجموعه‌ها می‌توانند از دانش فنی شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده‌کنند تا میزان آلاینده‌های ناشی از مصرف مازوت کاهش یابد.

او گفت: هرچه میزان ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون و سایر آلاینده‌ها کاهش یابد، آسیب کمتری به سلامت مردم وارد می‌شود. 

تاثیر مازوت‌سوزی بر تشدید بیماری‌های قلبی و تنفسی و مرگ‌های زودرس

شاهسونی درباره عوارض مازوت‌سوزی و تاثیر مصرف این سوخت بر سلامت انسان‌ها توضیح داد: مصرف این سوخت سنگین سبب تولید گاز «دی‌اکسید گوگرد» می‌شود و این گاز، سیستم فوقانی تنفس را تحت تاثیر قرار می‌دهد. گاز دی‌اکسید گوگرد، حلالیت بسیار بالایی دارد که سبب تنگی نفس و خس‌خس کردن سینه می‌شود. گاز دی‌اکسید گوگرد سبب تشدید بیماری‌های قلبی و تنفسی می‌شود و بر افراد مبتلا به آسم بسیار اثرگذار است. 

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت ادامه داد: به طور کلی گاز دی‌اکسید گوگرد برای سلامت عموم مردم خطرناک است. علاوه بر گاز دی‌اکسید گوگرد، ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا وجود دارد و بیماران قلبی_عروقی، سالمندان و کودکان به این آلاینده‌ها بیشترین میزان حساسیت را دارند. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در غلظت‌هایی که در محدوده ناسالم برای تمام گروه‌ها هستند، سبب افزایش مرگ‌های زودرس می‌شوند. مرگ‌های زودرس ناشی از ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در بیماران قلبی_عروقی و سالمندان دیده می‌شود. 

شاهسونی ادامه داد: ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در غلظت‌هایی که در محدوده ناسالم برای تمام گروه‌ها هستند سبب افزایش بیماری‌های ریوی و قلبی_عروقی می‌شود. همچنین گاز دی‌اکسید گوگرد می‌تواند سبب اختلالات تنفسی مانند تنگی‌نفس و خس‌خس‌کردن سینه به ویژه در افراد مبتلا به آسم شود. گاز دی‌اکسید گوگرد همچنین می‌تواند سبب بیماری‌های قلبی_عروقی و ریوی شود.

بیش از ۳۰۰۰۰ مرگ منتسب به آلودگی هوا در ۵۷ شهر

وی با بیان اینکه منابع متعددی از آلاینده‌ها در تمام مناطق وجود دارد، گفت: منابع متعددی از آلاینده‌ها در تمام مناطق وجود دارد و اینطور نباید تصور کرد که فقط آلاینده ناشی از مازوت در یک منطقه وجود دارد. منابع متعددی از آلاینده‌ها در کلان‌شهر‌ها وجود دارد و مصرف مازوت، یکی از منابع آلاینده‌ها است؛ بنابراین آمار و ارقام منتسب به آلاینده‌ها فقط برای مازوت نیست بلکه شامل تمام آلاینده‌ها می‌شود.

شاهسونی اظهار کرد: براساس آخرین آمار منتشره شده وزارات بهداشت در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۳۰‌هزار و ۶۰۰ مرگ منتسب به آلودگی هوا در ۵۷ شهر کشور با جمعیت ۴۸ میلیون نفری گزارش شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->