معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است
سرخط خبرها

افغانستان سال گذشته ۲۱ تن زعفران تولید و ۶۷ تن صادر کرد

  • کد خبر: ۳۰۰۱۱۰
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹
افغانستان سال گذشته ۲۱ تن زعفران تولید و ۶۷ تن صادر کرد
وزارت کشاورزی طالبان اعلام کرده است که افغانستان سال گذشته ۲۱ تن زعفران تولید و ۶۷ تن صادر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، پیرمحمد حلیمی، رئیس اداره کشاورزی هرات در جشنواره زعفران هرات با بیان اینکه تولید زعفران در افغانستان افزایش یافته است گفت: به دلیل مقاومت گیاه زعفران در تلاش هستیم، روش‌های درست کاشت و برداشت این نبات را به کشاورزان آموزشی دهیم.

او هدف از این اقدام را ترویج کشت این نبات با ارزش اقتصادی فراوران و کاهش تاثیر خشکسالی برزندگی کشاورزان عنوان کرد.

این درحالی است که براساس اعلام وزارت کشاورزی طالبان، افغانستان سال گذشته این کشور ۲۱ تن زعفران تولید، اما ۶۷ تن صادر کرده است.

ایراف به نقل از اتحادیه زعفران افغانستان نوشته است که این کشور در ماه‌های گذشته با اعلام اینکه سرمایه‌گذاری در بخش تولید زعفران افزایش یافته اعلام کرده بود که امیدوار است، میزان تولید به ۳۰ تن افزایش یابد.

چین با مصرف سالانه ۱۵۰ تن و هند با مصرف حدود ۵۰ تن بزرگترین مصرف کنندگان زعفران هستند.

همجواری افغانستان با بازار بزرگ هندوستان به اضافه تعرفه صفر صادرات این کشور برای محصولات از مبدا افغانستان سبب شده تا این کشور واردات زعفران از افغانستان را به ایران با تعرفه گمرکی ۳۸ درصد ترجیح دهد.

این درحالی است که آمار‌های بانک جهانی نشان می‌دهد، فقط صادرات زعفران از افغانستان به هند بیش از ۳۴ میلیون دلار بوده است.

این آمار نشان می‌دهد هند نیز بخشی از واردات را مجدد به مقصد دوم صادر می‌کند، زیرا مصرف سالانه آنها ۵۰ تن گزارش شده است.

این درحالی است که ایران تولیدکننده عمده زعفران جهان است به طوری که ۸۵ تا ۹۰ درصد نیاز بازار این محصول از سوی زعفران‌کاران ایرانی تولید و تأمین می‌شود. بنا به گفته مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی امسال ۱۲۷ هزار هکتار از اراضی کشور به کشت زعفران اختصاص یافته و پیش بینی می‌شود حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن زعفران برداشت شود.

به نام ایران به کام همسایه شرقی

مهر در گزارشی گفته است که صادرات زعفران در ۶ ماهه نخست امسال ۵۷ هزار و ۱۰۱ کیلوگرم (۵۷.۱ تن) به ارزش ۴۹ میلیون و ۴۶۵ هزار و ۹۶۰ دلار بوده است. این آمار نسبت به ۶ ماهه نخست سال گذشته در وزن ۴۱.۵ درصد و در ارزش ۵۲.۲ درصد کاهش داشته است.

یکی از معضلات کشور در امر تجار عدم بسته بندی محصولات و صادرات فله‌ای بوده و این موضوع سبب می‌شود تا بخشی از تولیدات نیز با وجود صادرات رسمی در کشور مقصد بسته بندی شده و با نام کشور واردکننده مجدد به مقصد بعدی صادر شود.

امسال زعفران ایرانی حدود ۴۵ درصد در قالب بسته بندی بین یک تا ۳۰ گرم صادر شد و حدود ۵۵ درصد هم در بسته بندی بالای ۳۰ گرم و در قالب فله‌ای انجام شد.

بیش از ۹۳ درصد تولید زعفران ایران در خراسان بزرگ کشت می‌شود. همجواری این استان شرقی با افغانستان باعث شده تا حجم بالایی از این محصول در قالب سوغات و… از کشور خارج و در افغانستان به نام همان کشور به بازار جهانی صادر شود.

زعفران ایرانی به ۵۰ کشور جهان صادر شد و افغانستان در این جدول بعد از امارات، اسپانیا و چین در رتبه چهارم قرار دارد. صادرات به این کشور ۶ هزار و ۹۰۸ کیلوگرم به شکل رسمی بوده که ۳ هزار و ۶۴۱ کیلو گرم در قالب صادرات فله‌ای انجام شد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->