رئیس جدید دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) منصوب شد شمار شهدای غزه به ۴۳ هزار و ۷۹۹ تن رسید رئیس سازمان انرژی اتمی: اهتمام ویژه‌ای به بردن فناوری هسته‌ای در زندگی مردم داریم آملی لاریجانی: نیازمند توسعه و استفاده از هوش مصنوعی و علوم شناختی براساس سیاست‌گذاری اصولی هستیم + فیلم واکنش گزارشگر ویژه سازمان ملل به اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره نسل کشی در غزه مهاجرانی: دولت کاملا از صنایع‌دستی حمایت می‌کند سردار کاکاوند: فراجا در عرصه مبارزه با مواد مخدر بیش از ۳۶۰۰ شهید تقدیم امنیت کشور کرده است شمخانی: آمریکا باید غرامت عقب‌نگه‌داشتن ایران را بپردازد جان‌باختن ۱۰ نوزاد در آتش‌سوزی بیمارستانی در هند نامه مجلس شورای اسلامی به مقام معظم رهبری درباره سامان‌دهی کارکنان اسلامی در دامغان: از فاز تحقیقات عبور کرده‌ایم | ۴ مرکز فرآوری پلاسمایی دیگر در کشور افتتاح می‌شود کمیسیون‌های تخصصی مجلس، میزبان ۵ وزیر دولت خواهند بود ابراز نگرانی قطر از ممنوعیت آنروا | این تصمیم نتایج انسانی و سیاسی خطرناکی را در پی دارد نبیه بری: فضای حاکم بر مذاکرات آتش‌بس، مثبت است پزشکیان، «مصطفی مولوی» را به سمت رئیس‌دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور منصوب کرد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) + سوابق و بیوگرافی قالیباف: مردم باید به ما اعتماد کنند؛ با این بورس نمی‌توانیم اعتماد مردم را جلب کنیم با حضور اسلامی، کارخانه فرآوری خشکبار بر پایه فناوری پلاسما، در رفسنجان افتتاح شد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) نمایندگان مجلس در صحن علنی این هفته هم به اصلاح قانون انتخابات خواهند پرداخت آمریکا بیش از ۵۷ میلیون دلار به نیرو‌های کرد عراق و سوریه کمک کرد چین از آمریکا خواست، اجازه توقف رئیس جمهور تایوان در خاک خود را ندهد یک رسانه عبری: حزب‌الله خواهان اجرای قطع‌نامه «۱۷۰۱» است دیدار ایلان ماسک و نماینده دائم ایران در نیویورک تکذیب شد امانوئل ماکرون به عربستان سفر می‌کند رئیس سازمان انرژی اتمی وارد رفسنجان شد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) تداوم لغو پروازهای خطوط هوایی آلمان به مقصد تل‌آویو تا پایان ۲۰۲۴ واکنش دفتر رئیس‌جمهور به سانسور تصاویر دیدار پزشکیان با استاد موحد در رسانه ملی متهم شدن دو نفر از مشاوران نتانیاهو به درز اطلاعات امنیتی هیچ خانه‌ای در غزه دیگر قابل سکونت نیست
سرخط خبرها

یک رسانه عبری: حزب‌الله خواهان اجرای قطع‌نامه «۱۷۰۱» است

  • کد خبر: ۳۰۰۲۴۹
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
یک رسانه عبری: حزب‌الله خواهان اجرای قطع‌نامه «۱۷۰۱» است
رسانه‌های عبری تأکید کردند حزب‌الله حاضر نیست در مورد «آزادی عمل نیروی هوایی رژیم صهیونیستی» در حریم هوایی لبنان هیچ امتیازی بدهد.

به گزارش شهرآرانیوز، رسانه‌های عبری با بیان اینکه حزب‌الله خواستار اجرای کامل قطع‌نامه ۱۷۰۱ است، تاکید کردند که آمادگی ندارد هیچ بند مرتبط با «آزادی عمل اشغالگران»، نه حتی «آزادی عمل نیروی هوایی اسرائیل» در حریم هوایی لبنان و نه در زمینه «نظارت رژیم صهیونیستی و آمریکا بر روستا‌ها در جنوب لبنان» را وارد هرگونه توافق حل و فصل کند.

شبکه ۱۲ عبری تاکید کرد که حزب‌الله «در این زمینه برای هیچ چیز تدریجی آماده نیست، بلکه خواهان اجرای فوری این قطع‌نامه و بازگشت به قطع‌نامه ۱۷۰۱ بدون هیچ اصلاحیه‌ای است».

پایبندی مقاومت اسلامی در لبنان به اجرای کامل قطع‌نامه ۱۷۰۱ به نفع لبنان با مواضع رسمی لبنان تلاقی می‌کند.

منابع المیادین اواخر ماه گذشته فاش کردند که «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان، به «آموس هوکشتاین»، نماینده آمریکا در سفر هفته‌ها پیش به بیروت، توصیه کرد که موضع صریح اسرائیل در قبال قطع‌نامه ۱۷۰۱ را بدون اصلاحیه و تغییری برای لبنان بیاورد.

در این زمینه، «نجیب میقاتی»، نخست‌وزیر موقت لبنان بیش از یک بار بر پایبندی لبنان به قطع‌نامه ۱۷۰۱ تاکید کرد.

در این زمینه روزنامه العربی الجدید قطر نوشت: دولت اشغالگر منتظر پاسخ لبنان به پیشنهاد حل و فصل ارائه شده از سوی ایالات متحده است و انتظار دارد که ظرف چند روز آن را دریافت کند، در حالی که به درخواست «آزادی عمل و تحرک» در حریم هوایی و خاک لبنان در صورت وقوع آنچه در این زمینه نقض خوانده، پایبند است.

در این خصوص، رادیو عبری «کان ریشت بیت»، وابسته به رادیو تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از دیپلمات‌های غربی که نامشان فاش نشد، مدعی شد که موضع ایران «در مورد تصمیم حزب‌الله» و در مورد پیشنهاد آمریکا درباره جنگ اهمیت زیادی دارد.

رسانه‌های عبری از جمله کان، قبلاً آنچه را به گفته آنها مفاد پیش‌نویس توافقنامه پیشنهادی بین تل‌آویو و بیروت است، منتشر کرده بودند. بند‌های این توافقنامه شامل موارد زیر است:

این تعهدات اسرائیل و لبنان را از حق دفاع از خود در صورت لزوم باز نمی‌دارد.

به استثنای یونیفل، ارتش رسمی لبنان تنها نیروی مسلح در خط «آ» در جنوب لبنان خواهد بود.

بر اساس قطع‌نامه ۱۷۰۱، برای جلوگیری از بازسازی و مسلح کردن گروه‌های مسلح غیررسمی در لبنان، هرگونه فروش سلاح به لبنان یا تولید آن در داخل کشور تحت نظارت دولت لبنان خواهد بود.

دولت لبنان اختیارات لازم را برای اجرای این تصمیم به نیرو‌های امنیتی لبنان می‌دهد.

نظارت بر ورود سلاح از مرز لبنان.

نظارت و برچیدن تأسیساتی که توسط دولت به رسمیت شناخته نشده و به زعم اشغالگران تولید سلاح می‌کنند.

هرگونه زیرساخت مسلحی را که تعهدات مندرج در توافقنامه را رعایت نمی‌کند و تحت خط «آ» قرار می‌گیرد، از بین می‌رود.

اسرائیل باید ظرف هفت روز نیرو‌های خود را از جنوب لبنان خارج کند و ارتش لبنان جایگزین آنها خواهد شد. این خروج توسط ایالات متحده و یک کشور دیگر نظارت خواهد شد.

حداکثر تا زمان مشخص شدن وضعیت مرز، ارتش لبنان نیرو‌های خود را در امتداد مرز‌ها و گذرگاه‌ها مستقر خواهد کرد.

لبنان باید ظرف ۶۰ روز پس از امضای این توافق، هر گروه نظامی غیررسمی در جنوب لبنان را خلع سلاح کند.

فشار نظامی بر حزب‌الله مملو از خطرات است

پیشتر روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» اشاره کرده بود که مقامات امنیتی اسرائیل بیم دارند که گسترش عملیات نظامی در لبنان منجر به جنگ فرسایشی شود. این مقامات معتقد بودند که عملیات زمینی اسرائیل در لبنان برای تحت فشار قرار دادن حزب‌الله در خصوص سازش «مملو از خطرات» است.

دو روز پیش، سرلشکر ذخیره، «یسرائیل زیو»، فرمانده سابق بخش عملیات، اذعان کرد که «حزب‌الله در حال بهبود است، بنابراین، مفاد توافقنامه سیاسی از دیدگاه اسرائیل رو به زوال است و آنچه را دیروز توانست انجام دهد، قادر به انجام آن ظرف امروز یا فردا نخواهد بود».

وی اعتراف کرد که تا زمانی که به حزب‌الله امتیاز و دستاورد خاصی داده نشود، علاقه‌ای به حل و فصل نخواهد داشت و کسی برای گفتگو باقی نمی‌ماند.

روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» نیز تاکید کرده بود که «حزب‌الله موشک‌های کافی برای فرستادن میلیون‌ها شهرک‌نشین اسرائیلی را روزانه به پناهگاه‌ها در اختیار دارد» و این «دستاوردی است که اراده اسرائیل را از بین می‌برد و به کاهش خواسته‌های اسرائیل در مذاکرات منجر می‌شود».

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->