ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

با تشخیص زودهنگام آلزایمر از پیشرفت بیماری جلوگیری کنیم

  • کد خبر: ۳۰۰۶۸۳
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۴
با تشخیص زودهنگام آلزایمر از پیشرفت بیماری جلوگیری کنیم
دمانس قابل برگشت است در صورتی که تشخیص و درمان زودهنگام انجام شود. این اختلال می‌تواند ناشی از عواملی مانند افسردگی باشد و با اقدام بموقع، از پیشرفت مشکلات حافظه جلوگیری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، قدم‌زنان وسط پارک راه می‌رود، چند قدم به راست و چند قدم دیگر به چپ. مسیر خانه‌اش را به یاد نمی‌آورد. نگاهی به مدرسه کنار پارک می‌اندازد و تصور می‌کند الان است که دخترش از مدرسه خارج شود، نگاهش به در مدرسه دوخته شده، اما فراموش کرده که دخترش حالا ۳۰ ساله است. در همین زمان صدای خانمی از آن طرف پارک به گوش می‌رسد که فریاد می‌زند: «بابا جان کجا رفتی، بابا جان من این جام صبر کن تا بیام».

آلزایمر حافظه نزدیک را از پدر گرفته و او را به دنیای گذشته برده است. دنیایی که در آن، هنوز دخترش کوچک است و ممکن است هر لحظه وسط کوچه بدود و با بی‌احتیاطی برای او دردسر درست کند. اما در دنیای خارج از ذهن پدر، نه خبری از از آن دختربچه مدرسه‌ای است نه خبری از آن کوچه‌های قدیمی. پیرمرد تنها نیست. بسیاری از افراد مسن به مشکل او دچار می‌شوند. آمار جهانی می‌گوید هر سه ثانیه یک نفر در جهان و هر هفت ثانیه در ایران به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شود.

عوامل ایجاد دمانس

معصومه صالحی رئیس انجمن آلزایمر ایران در این خصوص گفت: اصولاً انواع دمانس به معنی اختلال شناخت و مشکل در حافظه می‌باشد که بر دو نوع می‌باشد: قابل برگشت و غیر قابل برگشت. دمانس قابل برگشت ممکن است بر اثر بیماری‌های زمینه‌ای مثل افسردگی، کم کاری تیروئید، مصرف دارو‌های خاص و … ایجاد شود که در صورت تشخیص و درمان زودهنگام مشکل شناخت و حافظه بهبود پیدا می‌کند.

صالحی مطرح کرد: یک مرحله‌ای وجود دارد که پیش دمانس یا ام‌سی‌آی گفته می‌شود که ممکن است از ۱۰ سال قبل برای فرد ایجاد شده باشد، اما عکس العمل‌های آن زیاد نیست و اگر زود شناخته شود در این مرحله می‌توان جلوی پیشرفت بیماری را کاهش داد و مشکلات بیماری فرد پنج سال به تعویق افتد.

یکسال تشخیص زودهنگام = پنج سال کاهش اختلالات بیماری

رئیس انجمن آلزایمر می‌گوید که بیماری آلزایمر دارای سه مرحله است. مرحله اول حافظه کوتاه مدت مختل می‌شود، فرد کار‌های روزانه را از یاد می‌برد و تمرکز او مختل شود. اگر فرد کار‌های روزانه‌اش را از یاد ببرد حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کند. مرحله دوم بیماری کمی پیشرفت می‌کند و اختلالات شدیدتر می‌شوند به طوری که شخص ممکن است ده الی بیست بار یک جمله را تکرار کند و متوجه آن نشود، غذا بخورد ولی به یاد نیاورد.

وی افزود: همچنین امکان گم شدن در این مرحله بسیار زیاد است، درنتیجه توانمندی فرد که در حالت عادی داشته است، کاهش پیدا می‌کند. در مرحله سوم بیماری پیشرفت کرده و فرد بیمار وابسته به تخت می‌شود. ممکن است کنترل گوارش و دستگاه ادراری خود را از دست بدهد و دچار زخم بستر شود و یا در اثر عدم همکاری عضلات حلق و مری هنگام غذا خوردن در گلوی بیمار گیر کرده و فرد دچار خفگی شود.

صالحی اذعان کرد: که به طور معمول بیماری آلزایمر به خودی خود فرد را از بین نمی‌برد، اما عواملی اعم از خفگی هنگام غذا خوردن، به دلیل عفونت ممکن است فرد از بین برود.
مشکلات برای فردی که از بیمار پرستاری می‌کند

صالحی ادامه داد: در بیماری آلزایمر بویژه در اثر پیشرفت بیماری و مرحله دوم به بعد فرد مبتلا به جای مراقبت ۲۴ ساعته به ۳۶ ساعت مراقبت نیاز دارد.

رئیس انجمن آلزایمر گفت: فردی که از بیمار مراقبت می‌کند ممکن است خود با مشکلات مختلف اعم از افسردگی، مشکلات جسمی و مشکلات روحی دچار شود؛ حتی ممکن است به موجب این بیماری طلاق و ترک تحصیل در خانواده اتفاق بیافتد

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->