در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چه عواملی عقل‌تان را کم می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۰۱۷۷۵
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
چه عواملی عقل‌تان را کم می‌کند؟
برخی عوامل و شرایط می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد که برای پیشگیری از آن بهتر است سبک زندگی خود را تغییر دهید.

به گزارش شهرآرانیوز، پیری و زوال عقل دو پدیده طبیعی هستند که به طور قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی افراد تأثیر می‌گذارند. 
پیری فرآیندی بیولوژیکی است که با گذر زمان، تغییرات فیزیولوژیکی و شناختی را به همراه دارد. این تغییرات می‌توانند بر توانایی‌های جسمی، ذهنی و اجتماعی فرد تأثیر بگذارند و به کاهش کارایی و سلامت عمومی منجر شوند.

زوال عقل چیست؟

زوال عقل که به طور کلی به آن «دمانس» نیز گفته می‌شود، مجموعه‌ای از اختلالات عصبی است که به طور پیش‌رونده بر عملکرد شناختی فرد تأثیر می‌گذارد. این اختلالات می‌توانند باعث کاهش شدید حافظه، توانایی‌های تفکری، قضاوت و مهارت‌های دیگر شناختی شوند. در این وضعیت، فرد ممکن است با مشکلاتی در یادآوری اطلاعات، حل مسائل، برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی مواجه شود.

شرایط و رفتار‌هایی در سبک زندگی وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.
این موارد عبارت‌اند از:
عدم فعالیت بدنی
اضافه‌وزن
استرس
دیابت کنترل نشده
فشارخون بالا
کم‌شنوایی
مصرف دخانیات و الکل 

یک مطالعه اخیراً نشان داد که گروه‌های نژادی، قومی خاص، از جمله آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار، اسپانیایی‌تبار و سرخ‌پوستان آمریکایی و بزرگسالان بومی آلاسکا، بیشتر احتمال دارد این عوامل خطر را داشته باشند.

عادت به سبک زندگی سالم

سبک زندگی سالم این‌گونه می‌تواند روی سلامت مغز تأثیر بگذارد: 
کاهش احتمال بدتر شدن اختلال حافظه
کند کردن پیشرفت زوال عقل، از جمله آلزایمر

در اینجا پنج عادت سبک زندگی برای حفظ سلامت مغز شما آورده شده است:

۱. از نظر بدنی فعال بمانید

فعالیت بدنی برای حفظ سلامت قلب، بدن و مغز مهم است. آنچه برای بدن شما خوب است برای ذهن شما نیز مفید است.
فعالیت بدنی منظم می‌تواند به شما در پیشگیری، به تأخیر انداختن یا مدیریت بیماری‌های مزمن مانند زوال عقل کمک کند.
کارشناسان توصیه می‌کنند که بزرگسالان ۱۵۰ دقیقه در هفته (حداقل ۲۰ دقیقه در روز) فعالیت بدنی داشته باشند.

۲. پیشگیری یا مدیریت دیابت 

وقتی دیابت کنترل نشود، اندام‌های مهم مانند مغز ممکن است در اثر وجود قند زیاد در جریان خون آسیب ببینند. خبر خوب این است که دیابت نوع ۲ قابل‌پیشگیری یا به‌تعویق‌افتادن است.

باید بدانید چگونه قند خون خود را در صورت ابتلا به دیابت مدیریت کنید. 

۳. مدیریت فشار خون

فشارخون بالا می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب برساند و جریان خون به مغز را محدود کند. این آسیب خطر سکته مغزی را نیز افزایش می‌دهد.

حفظ وزن مناسب و مصرف دارو‌های فشارخون تجویز شده می‌تواند کمک‌کننده باشد.

۴. درمان به موقع اختلال شنوایی

ازدست‌دادن شنوایی یک عامل خطر بسیار مهم برای زوال عقل است. محققان معتقدند که کم‌شنوایی ممکن است به حافظه آسیب برساند.

درمان کم‌شنوایی (استفاده از سمعک) ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهد.

اگر کم‌شنوایی دارید یا نگران آن هستید، برای پیشگیری، درمان یا مدیریت کم‌شنوایی با یک متخصص شنوایی صحبت کنید.

۵. مصرف الکل و سیگار را محدود کنید

باگذشت زمان، نوشیدن بیش از حد الکل می‌تواند منجر به فشارخون بالا یا آسیب‌های مغزی شود که هر دو خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهند.

سیگارکشیدن همچنین خطر ابتلا به زوال عقل از جمله بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد.

برای کاهش خطر زوال عقل، سیگار را ترک کنید. ترک سیگار همچنین سایر خطرات زوال عقل مانند سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و فشارخون بالا را کاهش می‌دهد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->