زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری
سرخط خبرها

چه عواملی عقل‌تان را کم می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۰۱۷۷۵
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
چه عواملی عقل‌تان را کم می‌کند؟
برخی عوامل و شرایط می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد که برای پیشگیری از آن بهتر است سبک زندگی خود را تغییر دهید.

به گزارش شهرآرانیوز، پیری و زوال عقل دو پدیده طبیعی هستند که به طور قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی افراد تأثیر می‌گذارند. 
پیری فرآیندی بیولوژیکی است که با گذر زمان، تغییرات فیزیولوژیکی و شناختی را به همراه دارد. این تغییرات می‌توانند بر توانایی‌های جسمی، ذهنی و اجتماعی فرد تأثیر بگذارند و به کاهش کارایی و سلامت عمومی منجر شوند.

زوال عقل چیست؟

زوال عقل که به طور کلی به آن «دمانس» نیز گفته می‌شود، مجموعه‌ای از اختلالات عصبی است که به طور پیش‌رونده بر عملکرد شناختی فرد تأثیر می‌گذارد. این اختلالات می‌توانند باعث کاهش شدید حافظه، توانایی‌های تفکری، قضاوت و مهارت‌های دیگر شناختی شوند. در این وضعیت، فرد ممکن است با مشکلاتی در یادآوری اطلاعات، حل مسائل، برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی مواجه شود.

شرایط و رفتار‌هایی در سبک زندگی وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.
این موارد عبارت‌اند از:
عدم فعالیت بدنی
اضافه‌وزن
استرس
دیابت کنترل نشده
فشارخون بالا
کم‌شنوایی
مصرف دخانیات و الکل 

یک مطالعه اخیراً نشان داد که گروه‌های نژادی، قومی خاص، از جمله آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار، اسپانیایی‌تبار و سرخ‌پوستان آمریکایی و بزرگسالان بومی آلاسکا، بیشتر احتمال دارد این عوامل خطر را داشته باشند.

عادت به سبک زندگی سالم

سبک زندگی سالم این‌گونه می‌تواند روی سلامت مغز تأثیر بگذارد: 
کاهش احتمال بدتر شدن اختلال حافظه
کند کردن پیشرفت زوال عقل، از جمله آلزایمر

در اینجا پنج عادت سبک زندگی برای حفظ سلامت مغز شما آورده شده است:

۱. از نظر بدنی فعال بمانید

فعالیت بدنی برای حفظ سلامت قلب، بدن و مغز مهم است. آنچه برای بدن شما خوب است برای ذهن شما نیز مفید است.
فعالیت بدنی منظم می‌تواند به شما در پیشگیری، به تأخیر انداختن یا مدیریت بیماری‌های مزمن مانند زوال عقل کمک کند.
کارشناسان توصیه می‌کنند که بزرگسالان ۱۵۰ دقیقه در هفته (حداقل ۲۰ دقیقه در روز) فعالیت بدنی داشته باشند.

۲. پیشگیری یا مدیریت دیابت 

وقتی دیابت کنترل نشود، اندام‌های مهم مانند مغز ممکن است در اثر وجود قند زیاد در جریان خون آسیب ببینند. خبر خوب این است که دیابت نوع ۲ قابل‌پیشگیری یا به‌تعویق‌افتادن است.

باید بدانید چگونه قند خون خود را در صورت ابتلا به دیابت مدیریت کنید. 

۳. مدیریت فشار خون

فشارخون بالا می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب برساند و جریان خون به مغز را محدود کند. این آسیب خطر سکته مغزی را نیز افزایش می‌دهد.

حفظ وزن مناسب و مصرف دارو‌های فشارخون تجویز شده می‌تواند کمک‌کننده باشد.

۴. درمان به موقع اختلال شنوایی

ازدست‌دادن شنوایی یک عامل خطر بسیار مهم برای زوال عقل است. محققان معتقدند که کم‌شنوایی ممکن است به حافظه آسیب برساند.

درمان کم‌شنوایی (استفاده از سمعک) ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهد.

اگر کم‌شنوایی دارید یا نگران آن هستید، برای پیشگیری، درمان یا مدیریت کم‌شنوایی با یک متخصص شنوایی صحبت کنید.

۵. مصرف الکل و سیگار را محدود کنید

باگذشت زمان، نوشیدن بیش از حد الکل می‌تواند منجر به فشارخون بالا یا آسیب‌های مغزی شود که هر دو خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهند.

سیگارکشیدن همچنین خطر ابتلا به زوال عقل از جمله بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد.

برای کاهش خطر زوال عقل، سیگار را ترک کنید. ترک سیگار همچنین سایر خطرات زوال عقل مانند سکته مغزی، دیابت نوع ۲ و فشارخون بالا را کاهش می‌دهد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->