هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

نکات کاربردی و مؤثر در حفظ سلامت دهان و دندان

  • کد خبر: ۳۰۱۶۵۵
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
نکات کاربردی و مؤثر در حفظ سلامت دهان و دندان
عضو هیئت‌علمی (استادیار) دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف شیرینی‌جات ارتباط مستقیمی با پوسیدگی و تخریب دندان‌ها دارد، گفت: ریزه‌خواری‌کردن و مصرف خوراکی‌هایی همچون لواشک، ترشیجات، نوشابه‌ها و... که محیط دهان را اسیدی می‌کنند نیز اثر مخربی بر دندان‌ها دارند و روند پوسیدگی آن‌ها را سرعت می‌بخشند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر صالح دادمهر رفتار‌های مثبتی همچون مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه، توجه به رژیم غذایی و عدم ریزه‌خواری را در حفظ سلامت دندان‌ها مهم دانست و در عین حال گفت: کسانی هستند که عنوان می‌کنند علیرغم مصرف کم مواد قندی، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و دهانشویه باز هم دندان هایشان دچار پوسیدگی شده و وقتی توضیح بیشتری از آنها درمورد نحوه استفاده از مواد خوراکی جویا می‌شویم مشخص میشود که ریزه خواری دارند و مدام محیط دهان آنها در معرض ذرات و باکتری‌های ناشی از موارد خوراکی است که همین امر سبب تسریع روند پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: در مورد بانوان باردار هم به دلیل مسائل بارداری و تغییرات هورمونی ممکن است مشکلاتی مثل بیماری‌های لثه اتفاق بیفتد و با توجه به حالت تهوعی که مادر باردار دارد، ممکن است نتواند از مسواک استفاده کند و یا حالت تهوع سبب اسیدی شدن دهان او شود، لذا در این افراد جرمگیری در دوره بارداری و استفاده از دهانشویه فلوراید توصیه می‌شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به باور‌های غلط در حوزه سلامت دهان و دندان نیز اشاره کرد و گفت: برخی معتقدند جرم‌گیری کار خوبی نیست، چون باعث برداشتن مینای دندان و لق شدن آن می‌شود، گاهی از بیماران این جمله را می‌شنویم که من جرم‌گیری کردم و دندان هایم لق شد، این اتفاق در واقع به آن جهت رخ داده که دندان جرم زیادی داشته و پس از برداشتن جرم‌ها، دندان‌ها فاصله دار و دچار لق شدگی شده است؛ در حالیکه اگر جرم گیری انجام نمی‌شد، حجم زیاد جرم‌ها دندان را از بین میبرد بنابراین جرم گیری سبب لق شدن دندان‌ها نمی‌شود.

دکتر دادمهر اضافه کرد: در مورد نخ دندان هم برخی تصور می‌کنند که سبب فاصله افتادن دندان‌ها می‌شود که این موضوع نیز صحت ندارد و چنانچه نخ دندان کشیدن به شیوه درستی انجام شود، این اتفاق نمی‌افتد. همچنین در مورد مسواک زدن برخی افراد سعی می‌کنند طوری با فشار مسواک کنند که دندان‌هایشان سفید شود، اما اینکه بخواهیم با مسواک زدن دندان را سفید کنیم باور غلطی است، چون سبب ناصاف شدن سطح دندان و جذب بیشتر جرم‌ها خواهد شد؛ ضمن اینکه کشیدن مسواک با فشار روی دندان‌ها و لثه سبب سایش و تحلیل لثه‌ها می‌شود.

وی همچنین یادآور شد؛ بهتر است پس از مسواک زدن، سطح زبان را هم با فشار بسیار ملایم مسواک تمیز کنیم تا رنگدانه‌ها و باکتری‌هایی که احتمالا داخل پرز‌های زبان باقی ماندند خارج شوند. 

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: بیمارانی که دندان‌های آنها پوسیدگی زیادی دارد هر ۶ ماه یکبار و بیمارانی که داندان‌های آنها پوسیدگی کمی دارد سالی یک بار، برای معاینه دندان‌ها اقدام کنند.

دکتر دادمهر با بیان این نکته که با وجود دندان‌های عقل نیمه نهفته، امکان تمیز کردن ناحیه‌های عقب دهان بسیار کم و سخت می‌باشد افزود: این امر اغلب موجب گیر غذایی و التهاب لثه و آبسه لثه‌ای میشود و لذا بهترین زمان خارج کردن دندان‌های عقل سن ۱۸-۲۵ سال هست؛ این کار موجب سلامت لثه، رعایت ساده‌تر بهداشت و همچنین حفظ سلامتی دندان ۷ که جلوی دندان عقل قرار دارد خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->