توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند
سرخط خبرها

رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز

  • کد خبر: ۳۰۲۰۷۰
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷
رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به اهمیت تغذیه در بیماران مبتلا به ایدز گفت: بهتر است رژیم غذایی این افراد حاوی غذا‌های کم‌چرب، کم‌سدیم (نمک) و بدون قندوشکر باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، مینا کاویانی با اشاره به اهمیت تغذیه گفت: تغذیه خوب شامل انتخاب صحیح مواد غذایی و حفظ الگوی غذایی سالم است که باعث حفظ سلامت کلی فرد شده و به سیستم ایمنی بدن وی نیز کمک می‌کند.

وی افزود: تغذیه مناسب به مبتلایان به اچ‌ای وی برای داشتن وزن مناسب و جذب دارو‌های تجویز شده کمک می‌کند.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه با اشاره به حمله ویروس اچ آی وی به سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا گفت: تضعیف سیستم ایمنی در مبتلایان باعث دشوار شدن مقابله بدن فرد با عفونت‌ها می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مبتلایان به اچ آی وی روزانه دارو‌های مخصوصی را استفاده می‌کنند که مانع از بین رفتن سیستم ایمنی فرد مبتلا و همچنین تقویت و سالم نگه‌داشتن سیستم ایمنی وی می‌شوند.

کاویانی با بیان این که اصول اولیه یک رژیم غذایی سالم برای همه افراد از جمله مبتلایان به اچ آی وی یکسان است گفت: این بیماران باید روزانه مواد غذایی همه پنج گروه غذایی (میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات سبوس‌دار، منابع غذایی پروتئینی، شیر و لبنیات کم‌چرب) را با رعایت تنوع و تعادل مصرف کنند.

به گفته وی مبتلایان به ایدز برای حفظ وزن سالم و مناسب حتما باید روزانه به مقدار کافی غذا میل کنند.

عوارض تغذیه‌ای دارو‌های ضد ویروس اچ آی وی

کاویانی با اشاره به عوارض داروی‌های ضد ویروس ایدز خاطرنشان کرد: گاهی دارو‌های ضدویروس اچ آی وی باعث بروز مشکلات تغذیه‌ای در مبتلایان می‌شود. همچنین برخی عفونت‌های مرتبط با اچ آی وی در این بیماران غذاخوردن یا بلعیدن را برایشان دشوار می‌کند.

وی از عوارض جانبی دارو‌های اچ آی وی به بی‌اشتهایی، حالت تهوع یا اسهال اشاره کرد و به این بیماران که اغلب دچار مشکلات تغذیه‌ای هستند توصیه کرد: حتما با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنند و برای جلوگیری از مشکلات تغذیه‌ای به ایمنی مواد غذایی نیز توجه ویژه داشته باشند.

اهمیت توجه به ایمنی مواد غذایی برای مبتلایان به اچ آی وی

وی گفت: آلودگی غذا و آب به وسیله میکروب‌های بیماری‌زا باعث ایجاد بیماری‌های ناشی از غذا یا مسمومیت غذایی می‌شود؛ بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این بیماری‌ها حتما باید به ایمنی مواد غذایی در مراحل انتخاب، آماده‌سازی، تهیه و نگهداری مواد غذایی توجه داشت.

به گفته وی با توجه به این که ویروس اچ آی وی به سیستم ایمنی بدن فرد آسیب می‌رساند، بیماری‌های ناشی از غذا در مبتلایان به ایدز، جدی‌تر و شدیدتر از افراد سالم بروز می‌کند؛ بنابراین رعایت دستورالعمل‌های مربوط به ایمنی مواد غذایی در این افراد بسیار اهمیت دارد و باعث کاهش خطر ابتلا به این دسته از بیماری‌ها می‌شود.

نکات مهم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ناشی از غذا

کاویانی با تاکید بر ضرورت رعایت دستورالعمل‌های ایمنی مواد غذایی توسط مبتلایان به اچ آی وی نکات زیر را بیان کرد.

الف - مبتلایان به ایدز از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنند:

- تخم مرغ خام یا غذا‌های حاوی تخم مرغ خام

- مرغ، گوشت و غذا‌های دریایی خام یا نیم‌پز

- شیر یا لبنیات و آب‌میوه‌های غیرپاستوریزه

ب - برای دستیابی به ایمنی مواد غذایی از چهار اصل اساسی زیر پیروی کنند:

۱- تمیز کردن: پیش از تهیه غذا دست‌ها، وسایل آشپزی و سطوحی که مواد غذایی روی آن آماده می‌شود، شسته و تمیز شود.

۲- جدا کردن: برای جلوگیری از پخش میکروب‌ها از یک ماده غذایی به سایر مواد غذایی باید آنها را از یکدیگر جدا کرد. به عنوان مثال گوشت خام، مرغ، غذا‌های دریایی و تخم مرغ‌ها باید از غذا‌هایی که آماده خوردن هستند نظیر میوه‌ها، سبزی‌ها و نان جدا نگهداری شوند.

۳- پختن کامل: برای اطمینان از دمای ایمن پخت از دماسنج مواد غذایی استفاده شود.

۴- سرد کردن: گوشت، مرغ، تخم مرغ، غذا‌های دریایی یا سایر غذا‌هایی که احتمال دارد تا زمان پخت فاسد شوند حتما در یخچال نگهداری شود یا در فریزر منجمد شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->