طهرانچی: دانشگاه آزاد می‌خواهد حیات طیبه را برپا کند کمی «بیشتر»، کمی «کمتر» من، بابا و کارت‌پستال مریم امامی قیمت بلیت قطار‌های مسافری افزایش یافت؟ (۲۴ دی ۱۴۰۳) درس اول: رعایت انسان آنچه باید از طریق توسعه فردی رقم بخورد سالم‌ترین و مغذی‌ترین ماده غذایی جهان دیده شدن یک قلاده شغال در برخی پارک‌های مشهد | هنگام مواجه با حیوانات وحشی چه کاری انجام دهیم؟ تعطیلی برخی مدارس به دلیل شیوع آنفلوآنزا «شایعه» است بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست لغو سه پرواز رفت و برگشت فرودگاه کرمانشاه به دلیل شرایط نامساعد جوی مسیر (۲۴ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: ۳۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین زیرساخت‌های افزایش ظرفیت پزشکی نیاز داریم گرانی دارو گریبان‌گیر بیماران تالاسمی ارتباط بین ویروس تبخال دهان و آلزایمر ارائه خدمات تخصصی به مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه در بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد (۲۴ دی ۱۴۰۳) تأمین حدود ۳ هزار میلیون دلار برای واردات دارو امیرعلی اکبری: توله‌شیر را به یگان حفاظت محیط زیست تحویل می‌دهم تصادف مرگ بار در مشهد ماجرای رازآلود پرونده پدر گم شده را فاش کرد | باران پس از ۳۰ سال پدرش را پیدا کرد هزینه نوار تست قند خون به ماهی ۲ میلیون تومان می‌رسد | دوراهی سلامت و هزینه در مسیر درمان دیابتی‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳) | بارش باران در سطح استان از پنجشنبه پدر خوب و نمونه بودن با دانستن رازورمزهای نقش پدری | پدرانه‌های یک مرد خرده روایت‌هایی از فرازونشیب زندگی پدران مشهدی | پناهی به نام پدر آیا مدارس به دلیل برگزاری مراسم اعتکاف تعطیل خواهند شد؟ + پاسخ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: مشارکت همگانی، در کاهش ضایعات مواد غذایی بسیار مؤثر است معاون وزیر آموزش و پرورش: شایعه تعطیلی مدارس به دلیل آنفلوآنزا صحت ندارد فرماندار مشهد: تأمین اعتبار پروژه‌های حوزه آب شهرستان نیازمند پیگیری ویژه است «علی»، پرطرفدارترین نام برای پسران در خراسان رضوی رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مشهد خبر داد: هدررفت بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران اعلام آمادگی دانشگاه‌های ایرانی برای ایجاد شعبه در عراق
سرخط خبرها

خوراکی‌هایی که هرگز نباید خام بخورید

  • کد خبر: ۳۰۲۷۱۲
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
خوراکی‌هایی که هرگز نباید خام بخورید
بسیاری از مردم فکر می‌کنند که غذا‌های خام سالم‌تر هستند و مواد مغذی بیشتری را حفظ می‌کنند. از همین رو خوردن غذا‌های خام بسیار رایج است. اما باید این مسئله را مدنظر قرار دهیم که مصرف هر ماده‌ای به صورت خام ایمن نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، برخی از مواد غذایی پخته نشده حاوی مواد سمی، میکروب‌های خطرناک یا مواد دیگری هستند که می‌توانند باعث ایجاد هر بیماری از ناراحتی‌های جزئی گوارشی گرفته تا بیماری‌های کشنده شوند. پخت و پز برای ایمنی غذا ضروری است، زیرا ترکیبات خطرناک را خنثی می‌کند و میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌برد، اگر چه ممکن است پختن غذا برخی از مواد مغذی آن را کاهش دهد. با این حال به منظور اجتناب از بیماری‌ها باید تا حد امکان از خوردن مواد غذایی خام اجتناب کرد.

برخی غذا‌ها مانند گوشت خام و تخم مرغ و همچنین میوه‌ها و سبزیجات مختلف باید به درستی تهیه شوند تا خطرات آن به حداقل برسد. فرد باید خطرات احتمالی سلامتی مرتبط با مصرف تعدادی از غذا‌های رایج را که خام مصرف می‌کند درک کند. در این مطلب به خطرات مرتبط با این غذا‌ها در صورت مصرف خام اشاره کرده‌ایم.

تخم مرغ: به گفته سیمرات کاتوریا، متخصص تغذیه، مدیر عامل شرکت «متخصصان رژیم غذایی (دایت اکسپرتز) سالمونلا که یک باکتری است که می‌تواند باعث مسمومیت غذایی جدی شود، ممکن است در تخم‌مرغ‌های خام یا نیم‌پز وجود داشته باشد. تب، گرفتگی شکم، اسهال و استفراغ برخی از علائم این مسمومست هستند. استفاده از تخم مرغ پاستوریزه در دستور العمل‌هایی که نیاز به تخم مرغ خام دارند، مانند سس مایونز خانگی یا برخی شیرینی‌ها، برای کاهش این خطر ضروری است.

برخی از انواع قارچ: اگرچه خام خوردن برخی از انواع قارچ‌ها مانند قارچ دکمه‌ای بی‌خطر است، اما بسیاری از انواع وحشی یا برخی از انواع کشت‌شده قارچ حاوی سمومی هستند که می‌توانند منجر به آسیب اندام‌ها، حالت تهوع و استفراغ شوند. به عنوان مثال، آمانیتا و سایر قارچ‌های وحشی می‌توانند کشنده باشند. پختن قارچ قابلیت هضم آن را افزایش می‌دهد و به خنثی کردن مواد شیمیایی سمی کمک می‌کند.

بادام هندی: «اوروشیول» همان ماده سمی که در پیچک سمی وجود دارد، در بادام هندی خام نیز وجود دارد. خوردن بادام هندی خام می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک شدید از جمله بثورات پوستی و ناراحتی‌های تنفسی شود. از طرف دیگر، بادام هندی تجاری معمولا برای از بین بردن سم و ایمن شدن آن برای مصرف، تفت داده می‌شود.

سیب زمینی: سولانین، ماده‌ای سمی که می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و مشکلات عصبی شود، در سیب زمینی خام، به ویژه قسمت‌های سبز و جوانه‌ها وجود دارد. این سم با پخته شدن سیب زمینی به طور کامل از بین می‌رود و مصرف آن را بی خطر می‌کند.

لوبیا: به گفته دکتر پریتی ناگار، متخصص تغذیه، کالج و بیمارستان مؤسسه بین المللی علوم پزشکی نویدا، لکتین، نوعی پروتئین موجود در لوبیا خام، می‌تواند باعث تهوع و ناراحتی شدید معده شود. هنگامی که لوبیا پخته می‌شود، لکتین‌ها کاملا خنثی می‌شوند و خوردن آنها بی خطر است.

کدو تنبل: در حالی که گوشت کدو تنبل را می‌توان به صورت خام در مقادیر کم مصرف کرد، اما معمولا برای افزایش شیرینی و قابلیت هضم آن پخته می‌شود.

کلم: در حالی که برخی از افراد از کلم خام در سالاد لذت می‌برند، پختن آن می‌تواند به کاهش تولید گاز آن کمک کند.

بادمجان: بادمجان خام می‌تواند تلخ و حاوی سولانین باشد. پختن آن را بی خطر می‌کند و طعم آن را افزایش می‌دهد.

گل کلم: در حالی که می‌توان آن را به صورت خام مصرف کرد، پختن گل کلم در غذا‌هایی به همراه سیب زمینی سرخ شده می‌تواند آن را خوش طعم‌تر و راحت هضم‌تر کند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->