صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

تعامل بین‌المللی برای بقای یوزپلنگ ایرانی

  • کد خبر: ۳۰۴۱۰۹
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵
تعامل بین‌المللی برای بقای یوزپلنگ ایرانی
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تقویت تعامل بین‌المللی برای حفاظت از گونه‌های ارزشمند از جمله یوزپلنگ به عنوان یک نیاز اساسی، پیگیری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حمید ظهرابی در دیدار با محمدجواد کولیوند استاندار سمنان در دفتر استانداری اظهار کرد: انتظار می‌رود برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی و گورخر آسیایی، بخش‌های مختلف در استان سمنان پای کار باشند و همراهی کنند.

وی افزود: برای احیای جمعیت یوزپلنگ آسیایی تجربه‌های بین‌المللی نیاز است، باید رویکرد سخت‌گیرانه و نگاه صرفِ داخلی در این بخش تغییر کند و تعامل بین‌المللی ایجاد شود. یوزپلنگ گونه‌ای ارزشمند، در خطر انقراض و کاریزماتیک است که دنیا دوستدار آن محسوب می‌شود.

۱۸ قلاده یوزپلنگ در طبیعت توران شاهرود در شرق استان سمنان زیست می‌کنند. یوزپلنگ ایرانی در فهرست اتحادیه بین‌المللی حفاظت از محیط زیست قرار دارد، به معنای اینکه گونه‌ای در خطر انقراض است، حدود ٢ هزار سال پیش یوز‌ها در بیشتر نقاط آسیا حضور داشتند، اما اکنون یوزپلنگ آسیایی، ایران و بخش‌هایی از استان سمنان را خانه امن خود یافته است و مسئولان و متخصصان بومی در سایت تکثیر در اسارت و ارتقای امنیت پارک ملی توران تغییر سرنوشت یوزپلنگ از خطر انقراض را دنبال می‌کنند.

منطقه توران یا خارتوران در شرق استان سمنان در شهرستان شاهرود یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار می‌رود. یوزپلنگ جزو گربه‌سانان محسوب می‌شود و گربه‌سانان امکان زادآوری دو بار در سال و دوره بارداری سه ماه دارد و به طور معمول فصل‌هایی که رطوبت هوا بیشتر است برای جفت‌گیری این گونه ارزشمند مناسب بوده و بر پایه تحقیقات انجام شده، دی و بهمن بهترین ماه‌های سال برای جفت‌گیری یوزپلنگ آسیایی است که پس از ۹۰ روز معمولا در اردیبهشت‌ماه توله به دنیا می‌آید.

بر اساس تحقیقات انجام شده، یوزپلنگ جزو پستانداران چندهمسری است و یوزپلنگ آسیایی از دو تا سه سالگی بالغ شده و تا هشت سالگی قدرت زادآوری دارد. نوع زایش یوزپلنگ آسیایی چندقلوزایی است.

تصویب سند آمایش سرزمین ضرورتی برای حفاظت از محیط‌زیست

ظهرابی بیان کرد: تصویب طرح سند آمایش سرزمین و عملکرد طبق این سند نقش اساسی در موفقیت کار‌ها برای حفاظت از حیات وحش و گونه‌های ارزشمند در خطر انقراض در استان سمنان دارد. احیای جمعیت گورخر در استان‌های کشور موفق بود، اما طرح معرفی و احیای گونه گورخر آسیایی در سمنان موفق نبود.

ناامنی زیستگاهی، مهمترین عامل ناموفق بودن احیای گورخر

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: شمار گورخر آسیایی در استان سمنان حدود ۲۰۰ راس بود و همچنان همین تعداد است که نشان می‌دهد طرح احیای جمعیت در این استان موفق نبوده است. ناامنی زیستگاهی از عوامل اصلی نرسیدن به نتیجه مطلوب در احیای جمعیت گورخر آسیایی در سمنان بوده و انتظار می‌رود بخش‌های مختلف در حفاطت از محیط‌زیست این استان همراهی کنند.

گورخر ایرانی زیرگونه‌ای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد، گورخر آسیایی در گذشته جمعیت فراوانی در خاورمیانه، آسیای میانه و چین داشت، اما اکنون نسل آن در اغلب مناطق منقرض شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->