وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) بزرگترین کریدور تجاری کشور از خراسان رضوی می‌گذرد مدیرعامل معاینه فنی تهران حرف‌های خودش علیه ایران خودرو و سایپا را تکذیب کرد! ترانزیت، زیربنای ۱۰ درصد اقتصاد کشور پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی از محل مالیات بر ارزش افزوده رشد ۴۸ درصدی خانوار‌های مستأجر درگیر فقر، طی ۶ سال تک‌نرخی‌شدن ارز به‌نفع مردم، یا به ضررشان؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست کاهش نرخ دام | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۵ دی ۱۴۰۳) چگونه دولت از گرانی ارز، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آورد؟ | یک نماینده مجلس افشا کرد ارزش معاملات خرد در بورس شگفتی آفرید | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ دی ۱۴۰۳) | هایما ۲۰ میلیون تومان ارزان شد افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ دی ۱۴۰۳) | خودرو سایپا یک میلیاردی شد ترانزیت، فرصتی برای رونق اقتصادی خراسان رضوی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: یک سوم دنیا مالیات می‌گیریم نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ دی ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد در کانال ۷۹ هزار تومان افت قیمت خودرو بار مالی ۳۰ تا ۵۰ همتی برای بیمه‌ها دارد علت ادامه رشد قیمت طلا و سکه در بازار چه بود؟ (۵ دی ۱۴۰۳) ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها ۶۰ درصد خودرو‌های جدید تولید داخل در آزمون معاینه فنی مردود می‌شوند ویدئو | بورس به‌زودی ۲۴ساعته خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) | نارنگی موجود در بازار با ۳ قیمت شرایط فروش ۲ خودرو کیا وارداتی اعلام شد رکورد معاملات روزانه گواهی شمش طلا شکسته شد (۵ دی ۱۴۰۳) کشف فرار مالیاتی از فعالیت ۷ صندوق قرض‌الحسنه آیا بازار بورس فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) فعال است؟
سرخط خبرها

دلایل افزایش نوسان قیمت در بازار ارز و سکه چه بود؟ (۲۲ آذر ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۵۰۹۴
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۹
دلایل افزایش نوسان قیمت در بازار ارز و سکه چه بود؟ (۲۲ آذر ۱۴۰۳)
معامله‌گران چشم‌به‌راه بازار ارز توافقی هستند و تتر حسابی از دلار فاصله گرفته است. سه برداشت از دلیل افزایش درجه نوسان بازار چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، سطح نوسان بازار در روز چهارشنبه زیاد شد. به عقیده معامله‌گران دو عامل در نوسان بازار چهارشنبه نقش داشته است؛ اولین سیگنال افزایش از سمت قیمت تتر و دلار هرات صادر شد. قیمت تتر که با ریزش بازار رمزارز بر مدار صعود قرار گرفته بود در بامداد چهارشنبه در بالا و در ۷۵ هزار تومان شروع کرد.

معامله‌گران می‌گویند با روند نزول در بازار رمزارز تقاضا برای تتر بالا رفت و دامیننس این بازار افزایش پیدا کرد که ارزش تتر بیشتر از دلار شد.

بازار ارز هرات هم در نرخ‌های ابتدایی روز چهارشنبه بالای مرز مهم بازگشایی کرد که در نوسان بازار اثر گذاشت.

عامل دومی که در نوسان بیشتر قیمت‌ها نقش داشت قیمت سکه بود. در کف بازار سه‌شنبه تحلیلگران فنی به این موضوع اشاره داشتند که نگاه فعالان بازار به مرزمقاومتی مهم سکه در کانال ۵۳ میلیون است که اگر رد کند نوسان در بازار زیاد می‌شود. این عبور نرخ در بازگشایی بازار سکه چهارشنبه اتفاق افتاد و سایر بازار‌ها را هم تحت تاثیر قرار داد.

اما تحلیلگران درمورد عامل نوسان این روز‌های بازار چه می‌گویند؟

برخی در بازار معتقدند فضایی که الان در بازار وجود دارد ناشی از هیجانات بیرون از بازار است که این هیجانات تبدیل به استرس می‌شود و در نهایت خودش را در قیمت نشان می‌دهد. اما عده دیگری در بازار تاکید دارند عواملی که در بازار وجود دارد به داخل بازار برمی‌گردد و افزایش سطح تقاضا خصوصا تقاضایی که به ژانویه معروف است مسبب نوسان هست.

این دسته معتقدند فضای بازار چهارشنبه که نیمه تعطیل بود در فشار این تقاضا اثرگذار بود. کانال نرخ‌دهی درهم امارات هم به این موضوع اشاره داشت و در یه پست تلگرامی نوشت که با توجه به تعطیلی برخی ازبانک‌ها و سختتر شدن انتقال تومان در بازار، اختلاف قیمت‌های اعلامی زیاد شده است. از منظر این دسته شرایط فعلی بازار موقت است.

البته گروه دیگری هم هستند که معتقدند با توجه به اینکه بازار یک مدت در رخوت قرار داشت و کم نوسان دنبال شده بود الان خودش را با روند‌های اقتصادی که در گذشته اتفاق افتاده تطبیق می‌دهد.

با این توصیف به نظر می‌رسد در سطح سیاست‌گذاری، رویکرد اول پذیرفته شده که این نوسان بازار هیجان است که با نیت‌های مختلف در بازار شکل گرفته. به گفته فعالان بازار نتیجه این نگاه به انتظامی شدن بازار در ساعاتی از معاملات شد و یک گروه معاملاتی تعطیل شد.

در روز چهارشنبه یک بیانیه هم مورد توجه بازار بود. دادستانی کل کشور هشدار داد اگر کسی در تحلیل یا بیان خودش به‌گونه‌ای سخن بگوید که معنای آن خالی کردن دل مردم باشد، جرم است و باید با آن برخورد شود. فعالان بازار این بیانیه را در راستای تایید همین رویکرد می‌بیند.

در بازار چهارشنبه، قیمت دلار هرات در ۷۲ هزار و ۶۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در نیمه دوم با نوسان کانال عوض کرد. قیمت دلار هرات در نهایت تا ۷۳ هزار و ۱۵۰ تومان هم بالا رفت و در کف این کانال به کار خودش پایان داد. قیمت دلار هرات طی سه روز معاملاتی گذشته دو کانال بالا آمده است.

قیمت دلار تهران اولین نرخش را در کانال جدید و در ۷۳ هزار و ۲۰۰ تومان شروع کرد و در ادامه به پیشروی در این کانال پرداخت. قیمت دلار تهران در نهایت در ۷۳ هزار و ۷۵۰ تومان بسته شد.

همانطوری که گفته شد قیمت تتر اولین نرخش را در بالا و در کانال ۷۵ هزار تومان شروع کرد و در ادامه با نزول به میانه کانال ۷۴ هزار تومان رسید.

قیمت درهم امارات با گپ مثبت ۱۱۰ تومانی در کانال جدید بازگشایی کرد. قیمت درهم در ادامه با نوسان ۱۱۰ تومانی در ۲۰ هزار و ۱۶۰ تومان به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم با کاهش از حوالی ۵۰۰ تومان به ۲۸۷ تومان رسید.

قیمت سکه اولین نرخ چهارشنبه را با گپ مثبت ۵۰۰ هزار تومانی در کانال ۵۳ میلیون شروع کرد و تا میانه این کانال بالا رفت. قیمت سکه در نهایت در ۵۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بسته شد. حباب سکه به خاطر رشد همزمان دلار و انس طلای جهانی با کاهش به کمترین میزان در سال ۱۴۰۳ رسید.

قیمت طلای آبشده هم با گپ مثبت در بالای مرز مقاومت بازگشایی کرد و نوسانی دنبال شد. قیمت طلای آبشده با افزایش تا یک قدمی کانال ۲۱ میلیون بالا رفت و در ۲۰ میلیون و ۹۵۹ هزارتومان بسته شد. حباب طلای آبشده در روز چهارشنبه ۱۸۱ هزار تومان برآورد می‌شود. از منظر فنی سطح ۲۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به مرز حمایت تبدیل شده است.

به عقیده معامله‌گران روز یکشنبه و دوشنبه هفته آینده هم از لحاظ بازه زمانی در چارت و هم به خاطر آغاز به کار بازار ارز تجاری مهم است.

منبع: اکو ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->