به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیدعلی جعفری خاطرنشان کرد: بیماران با علائم ابتلا به بیماریهای ویروسی دستگاه تنفسی، تب، سرفه، اسهال و استفراغهای ویروسی به این مرکز مراجعه میکنند، اما ازآنجاکه این بیماریها با درمانهای حمایتی رایج بهبود مییابند، الزاماً نیازی به آزمایشهای ویروسشناسی ندارند که بگوییم دقیقاً با کدام ویروس به بیماری مبتلا شدهاند.
وی تصریح کرد: البته شاید تنها علت شکلگیری این مراجعات، سردشدن هوا نباشد؛ چراکه معمولا با افزایش آلودگی هوا نیز، شیوع بیماریهای تنفسی را داشتهایم، اما نمیتوان گفت شرایط فعلی خارج از روال عادی هر ساله است؛ اما تعداد مراجعین بالا است که ممکن است علت آن مرجعبودن بزرگترین بیمارستان فوق تخصصی کودکان در شرق کشور باشد.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر درخصوص آمار مراجعه کودکان به این مرکز، تصریح کرد: میانگین مراجعات اورژانس ما ماهانه حدوداً ۲۷۰۰ نفر و مراجعه به درمانگاه حدوداً ماهانه ١۰ هزار نفر بوده است که در مقایسه با سال گذشته در فصل پاییز در مجموع افزایش بیش از ۱۰ درصدی داشته است.
وی افزود: کودکانی که با علائم بیماریهای ویروسی گوارشی به این مرکز مراجعه میکنند هم تظاهرات بالینی دستگاه گوارش فوقانی مانند تهوع و استفراغ و هم تظاهرات بالینی دستگاه گوارش تحتانی شامل اسهال و بیرونروی دارند که تعداد کمی از آنها نیاز به مایعدرمانی وریدی پیدا میکنند؛ ولی مابقی با درمان روتین، مایعدرمانی خوراکی، دریافت پودر ORS و... بهبود مییابند. درصد کمی از مراجعات هم درگیری با باکتری شیگلا است که البته شیوع بالایی ندارد.
دکتر سیدعلی جعفری گفت: مهمترین مسئله، آموزش در خانواده است؛ چون با ابتلای یک عضو، بقیه هم در خطر قرار میگیرند. یکی از مهمترین موارد بحث شستوشوی دستها با آب و صابون است. از طرفی اگر والدین متوجه میشوند فرزندشان علائم بیماریهای تنفسی فصلی دارد، با نظر پزشک سعی کنند در خانه از او مراقبت کنند تا در مهدکودک و مدرسه بیماری به سایرین منتقل نشود.
وی همچنین عدم مصرف دخانیات در کنار کودکان، رعایت بهداشت فردی خارج از منزل و رعایت فاصله فیزیکی با فرد بیمار در منزل را از نکات مهم برای پیشگیری از بروز بیماری دانست و گفت: با رعایت همین نکات ساده میتوان تا ۸۰ درصد از بروز اینگونه بیماریها جلوگیری کرد.