پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ماجرای تخلف در سامانه ارزی نیما

  • کد خبر: ۳۰۵۷۰
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹
ماجرای تخلف در سامانه ارزی نیما
با توجه به نتایج تجمعاتی که غالباً با همراهی بخشی از بازار در افزایش قیمت ارز همراه بوده، این احتمال مطرح است که این پشت پرده ها به دنبال تغییراتی در بانک مرکزی هستند تا بازار برای برخی رفتارهای سودجویانه قابل‌کنترل‌ باشد.
به گزارش شهرآرانیوز، روز گذشته تجمعی در مقابل بانک مرکزی برگزار و اخبار آن از طریق برخی کانال‌ها و منابع خبری توزیع شد. تجمع کنندگان شعار‌های مختلفی سر می‌دادند با این حال شعار محوری و غرض محوری آن‌ها استعفای عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی بوده است.

تجمع‌کنندگان و کانال‌ها و منابع رسانه‌ای که تجمع آن‌ها را برجسته‌سازی و با حجم انبوهی توزیع کرده‌اند می‌گویند که تجمع آن‌ها در اعتراض به اختلاس در سامانه نیما صورت گرفته است.

با این حال برخی منابع مطلع می‌گویند که ماجرای اختلاس حقیقت ندارد، بلکه موضوع عدم ایفای تعهدات طرفین معامله است.

پیشتر صمد کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با رد شایعات درباره اختلاس و ... گفته بود: صادرکنندگان منابع ارزی خود را در بازار دوم عرضه می‌کنند و بانک‌ها و صرافی‌ها نسبت به خرید آن اقدام می‌کنند. در این فرایند اغلب صرافی‌ها ریال را از واردکننده دریافت و به صادرکننده پرداخت می‌نمایند. صادرکننده نیز نسبت به پرداخت ارز بر اساس رویه‌های متعارف اقدام می‌کند. در مورد اخیر صادرکننده مدنظر نتوانسته به‌موقع تعهدات خود را به‌صورت کامل انجام دهد.

وی اعلام کرده بود: بانک مرکزی به‌محض تشخیص تخلف صادرکننده وارد ماجرا شده و با ورود نهاد‌های انتظامی، اطلاعاتی و قضایی، صادرکننده مکلف به پرداخت تعهدات خود در یک زمان‌بندی مشخص شده است. بر اساس سیاست‌های ارزی، واردکنندگان و صادرکنندگان جهت خرید و فروش ارز به‌صورت حواله در بازار دوم از طریق کارگزاران بازار مزبور (بانک‌ها و صرافی‌های مجاز) اقدام می‌کنند.

ماجرای تخلف در نیما چه بود؟ / پرداخت پول‌ها آغاز شده، ولی هنوز تمام نشده است

وی افزود: بر همین اساس معاملات در بازار دوم براساس قواعد و ضوابط مشخص انجام پذیرفته است و سامانه نیما نقشی در پوشش ریسک‌های مالی و غیرمالی ناشی از رفتار کارگزاران، واردکنندگان و صادرکنندگان ندارد، به‌طوری که طرفین معامله باید پس از اطمینان از صحت و سقم اطلاعات موضوع معامله مبلغ نرخ ارز معادل ریالی و نحوه تسویه ارزی مبادرت به انجام معامله نمایند به‌عبارت دیگر بانک مرکزی مسئول عدم ایفای تعهدات طرفین معامله در بازار دوم نیست.

بر اساس برخی اخبار، در این خصوص با پیگیری و دستورات بازپرس پرونده، پرداخت‌ها توسط صادرکننده‌ای که در ایفای تعهد خود تاخیر داشته، آغاز شده، ولی هنوز تمام نشده است.

فشار به رئیس کل بانک مرکزی؛ از شائبه سیاسی تا اقتصادی

برخی منتقدان این تجمع معقتدند که این اقدامات و مسائلی که اخیراً علیه رئیس بانک مرکزی آغاز شده در واقع پشت پرده‌ای سیاسی و حتی اقتصادی دارد. اسفند ماه سال گذشته چنین تجمعی برگزار شد، و نتیجه آن بالا رفتن مقطعی قیمت ارز بود.

از سوی دیگر فشار‌های سیاسی قابل توجهی طی روز‌های اخیر در رسانه‌های همسو با دولت و اصلاح‌طلبان علیه رئیس کل بانک مرکزی آغاز شده است. برخی رسانه‌ها با این ادعا که او به دنبال کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ است، علیه او مطالبی منتشر کرده‌اند.

برخی تحلیل‌گران سیاسی هم می‌گویند که اصلاح‌طلبان و برخی حلقه‌های نزدیک به دولت عملکرد همتی که تا اینجای کار مجموعاً با جمع‌بندی غیرمنفی کارشناسان مواجه بوده را خطری برای آینده سیاسی نامزد‌های خود می‌دانند. با این حال عبدالناصر همتی اصل اراده برای ریاست جمهوری را هم مشخصاً تکذیب کرده است.

عده دیگر می‌گویند که اقدامات تنظیم‌گرانه بانک مرکزی که باعث حذف برخی سفته‌بازی‌ها و سودجویی‌ها بخصوص در حوزه ارزی شده، پشت پرده‌هایی را برای به هم ریختن بازار علیه او سازماندهی کرده است.

با توجه به نتایج چنین تجمعاتی که غالباً با همراهی بخشی از بازار در افزایش قیمت ارز همراه بوده، این دیدگاه احتمال می‌دهد این پشت پرده‌ها به دنبال تغییراتی در بانک مرکزی هستند تا بازار برای برخی پشت پرده‌های سودجویانه قابل‌کنترل باشد.
 
منبع: دنیای تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->