صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

مهارت‌آموزی را به فرزندانمان در کنار رشته تحصیلی بیاموزیم

  • کد خبر: ۳۰۶۱۳
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۸
مهارت‌آموزی را به فرزندانمان در کنار رشته تحصیلی بیاموزیم
معاون آموزش و پژوهش برنامه‌ریزی اداره کل آموزش و پرورش استان گفت: مهارت‌آموزی را به فرزندانمان در کنار رشته تحصیلی بیاموزیم و ذهن بچه را به این موضوع معطوف نکنیم که حتما باید دکتر یا مهندس شود.

طنین همتی/ شهرآرانیوز، رضا خراسانی با تأکید بر لزوم مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان در کنار رشته‌های غیر مرتبط درسی گفت: بعضی از خانواده‌ها بدون توجه به علاقه و استعداد فرزندشان از آن‌ها توقع ادامه تحصیل در رشته‌های پرمخاطب را دارند. درحالی که اگر مهارت در کار فنی هم پیدا کنند، می‌توانند درآمد هم داشته باشند.


وی گفت: همان‌طور که پزشکی حاذق ارزشمند است، نانوایی خوب هم کارش باارزش است و با پخت نان خوب برپایه اصول و مهارت می‌تواند سوءتغذیه را از مردم در جامعه بگیرد.


خراسانی درباره کارهای انجام شده برای کسب مهارت دانش‌آموزان در استان یادآور شد: در پایه اول متوسطه در هر سال 20 ساعت آموزش مهارتی برای دانش‌آموزان در قالب طرح ایران مهارت در نظر گرفته شده است. این طرح از سال 97 در 10 استان انجام شد. سال 98 در خراسان رضوی و هم‌زمان در همه کشور اجرا شد. امسال هم با شروع مدارس این طرح با هدف اینکه بچه‌ها را از همان ابتدا به کار عملی و فنی عادت دهیم، انجام خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه نیازسنجی آموزشی را در کنار نیازسنجی در حوزه مهارت بررسی می‌کنیم و در همین راستا مشاغل جدیدی را که در بازار جایگزین مشاغل قدیمی و کم‌کاربرد می‌شوند و نیاز بازار را بررسی می‌کنیم، تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های سازمان آموزشی کشور انعطاف‌پذیری بالای آن است که در 3 ماه می‌توانیم رشته‌ای را استانداردسازی و اجرا کنیم. اما در نظام رسمی مثل و آموزش و پرورش و وزارت علوم این تغییرات حتی 2 یا 3 سال برای تغییر یک سرفصل طول می‌کشد.

 

وی با اشاره به اینکه متأسفانه مدرک‌گرایی باعث شده است به مهارت‌آموزی توجه نکنیم، افزود: توجه به مهارت تنها به آموزش و پرورش معطوف نشده است و با اتحادیه‌ها هم در راستای مهارت‌آموزی همکاری داریم. برگزاری مسابقات آزاد با کمک اتحادیه‌ها و رتبه‌بندی اصناف بر اساس عملکردشان از دیگر مشوق‌ها برای کسب مهارت اصولی در همان صنف است. با این روش هم فرهنگ‌سازی و هم انگیزه در فرد برای افزایش مهارت‌آموزی ایجاد کردیم.


خراسانی ادامه داد: در سال 99 و در راستای جهش تولید، در حوزه صنعت، کشاورزی و خدماتی استانداردهای جدید تهیه کردیم و شیوه‌های آموزشی مشترکی را در قالب طرح اقدام مشترک با سایر دستگاه‌ها داریم. برای مثال جهاد کشاورزی با نیاز منطقه روستایی و کمبود آبی که دارد، نوعی محصول پیشنهاد می‌دهد که به اقتصاد آن منطقه کمک کند و حتی خرید آن محصول را هم تضمین می‌کند.

 

معاون آموزش و پژوهش برنامه‌ریزی اداره کل آموزش و پرورش استان در ادامه گفت: فضای اجرای طرح‌های استارتاپ برای جوانان در قالب طرح مهارت بنیان فراهم کردیم تا طرحشان به نتیجه برسد. همچنین در بحث آموزش تلفیقی که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا پررنگ‌تر شد، بخشی از دوره را به‌صورت مجازی و بخشی که عملی بود را حضوری برگزار کردیم که در مجموع طرح را در خانه و کارگاه بگذرانند.


معاون آموزش و پژوهش برنامه‌ریزی اداره کل آموزش و پرورش استان در پایان گفت: تربیت انسان ماهر ارزشمند است و انسانی ماهر است که بتواند جامعه را متحول و رفاهی نسبی ایجاد کند و این مهارت با آموزه‌های فنی و حرفه‌ای ایجاد می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->