به گزارش شهرآرانیوز؛ تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی نروژ نشان میدهد که زنان دارای کمبود ویتامین D بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، دیابت و فشار خون بالا قرار دارند. علاوه بر این دریافت ویتامین D برای تنظیم چرخه قاعدگی ضروری است. بر اساس مطالعات بینالمللی، زنانی که چرخههای قاعدگی نامنظم دارند، به ویژه آنهایی که سیکل قاعدگیشان بیش از ۳۵ روز است، به کمبود ویتامین D مبتلا هستند.
ویتامین D همچنین نقش مهمی در رشد فولیکول تخمدان و بلوغ تخمک دارد. مطالعات نشان داده است که زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) اغلب سطوح ویتامین D پایینتری دارند. این کمبود ممکن است منجر به عوارض جانبی مرتبط با سندروم پلی کیستیک مانند مقاومت به انسولین، تخمکگذاری نامنظم و افزایش سطح آندروژن شود.
همچنین، سطح کافی کلسیم و ویتامین D برای بلوغ به موقع تخمک ضروری است و یک عامل مهم برای داشتن چرخههای منظم قاعدگی محسوب میشود. دریافت کافی این ویتامین در کاهش شدت التهاب دیواره شکم در دوره پریود تأثیر مثبت دارد. تحقیقات جدید نشان میدهد کمبود ویتامین D، در چرخۀ قاعدگی اخلال ایجاد میکند؛ زیرا این ویتامین در فرآیند تخمکگذاری نیز نقش مهمی دارد و روند آغاز و پایان چرخه را تنظیم میکند.
دریافت کافی ویتامین D، چه از طریق مصرف منابع طبیعی یا مکملها میتواند برای افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک مفید باشد و علاوه بر تنظیم چرخههای قاعدگی، به بهبود حساسیت به انسولین، افزایش باروری و کاهش آندروژنهای بالا کمک میکند.
منبع: خبرآنلاین