گرانفروشی و عدم درج قیمت، در صدر تخلفات لاستیک فروشان مشهد (۱۷ دی ۱۴۰۳) اطلاعیه جدید عرضه خودرو‌های وارداتی منتشر شد | آغاز ثبت‌نام از امروز (۱۷ دی ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی قیمت روز موبایل‌های شیائومی (۱۷ دی ۱۴۰۳) محدودیت عرضه روغن در بازار تکذیب شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) ممنوعیت فروش نان به نرخ آزاد در نانوایی‌های دولتی افت ۶۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۷ دی ۱۴۰۳) نشست شورای عالی کار فردا (۱۸ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود سقف‌شکنی شاخص هم‌وزن، بورس را مثبت کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ دی ۱۴۰۳) افزایش ۴۲ درصدی کشفیات قاچاق در خراسان رضوی افزایش نرخ دلار، موبایل را گران کرد؟ | رشد ۲۰ درصدی قیمت موبایل طی پنج ماه گذشته (۱۷ دی ۱۴۰۳) هشدار مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی به مشترکان پرمصرف مهلت تعریف حساب وکالتی خودرو‌های وارداتی تمدید شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۷ دی ۱۴۰۳) | چانگان یک میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان قیمت خورد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ دی ۱۴۰۳) | دلار به زیر ۸۰ هزار تومان افت کرد تداوم روند کاهشی قیمت خودرو‌های داخلی، امروز (۱۷ دی ۱۴۰۳) | ری‌را ۴۰ میلیون تومان کاهش یافت نگرانی نیرو‌های شرکتی از عدم ثبت عنوان آن‌ها در «سامانه سایر» | از طرح سامان‌دهی عقب نمانیم؟ انتقاد نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس از روند ساخت آزادراه حرم تا حرم قیمت رسمی فروش نفت ایران اعلام شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) چطور از قوانین فربه و ناکارآمد مالیاتی دور شویم؟ خریداران سکه از حراج منتظر باشند | پیشنهاد اخذ مالیات ارزش افزوده از سکه کنترل و نظارت مداوم بر بازار مشهد و انبار‌ها | فرماندار مشهد: مشکلی برای تأمین میوه شب عید ۱۴۰۴ وجود ندارد آخرین قیمت دلار توافقی نیما اعلام شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) | دلار حواله ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان شد افزایش قیمت‌های مواد پاک‌کننده در بازار | سوز چشم مردم از گرانی شوینده‌ها فرصت ۱۵ روزه دستگاه‌ها برای ثبت اطلاعات حقوق و دستمزد (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) دلیل افزایش قسط آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن اعلام شد قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳) چقدر شد؟ ۳۵ درصد کارگران فقط حقوق پایه می‌گیرند، بدون هیچ مزایایی آیا ایران خودرو فروش اقساطی خودرو دارد؟ پیش‌فروش محصولات سایپا از امروز دوشنبه (۱۷ دی ۱۴۰۳) آغاز شد+ جزئیات
سرخط خبرها

قوانین جدید ماجرای کارت‌خوان‌ها را تسهیل می‌کند؟ / کارت‌خوان سیار در انحصار دست‌فروشان!

  • کد خبر: ۳۰۸۷۹
  • ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
قوانین جدید ماجرای کارت‌خوان‌ها را تسهیل می‌کند؟ / کارت‌خوان سیار در انحصار دست‌فروشان!
درحالی که وزیر اقتصاد در بخش‌نامه‌ای، فعالیت ۱۵ رسته شغلی را منوط به نصب کارت‌خوان کرده‌است، اما پروسه دریافت کارت‌خوان بسیار پیچیده و وقت‌گیر است.

به گزارش شهرآرانیوز، همین چند روز گذشته بود که وزیر امور اقتصادی و دارایی بخش‌نامه پایانه‌های فروشگاهی را برای کاهش فرارهای مالیاتی ابلاغ کرد.

 

بخش‌نامه‌ای که تمام مشاغل را مشمول و رعایت آن برای تمام فعالان اقتصادی الزام است. یکی از مسیرهایی که این بخش‌نامه را به سرانجام می‌رساند نصب کارت‌خوان در مرکز فعالیت فعالان اقتصادی است.

 

اما تهیه و نصب این کارت‌خوان‌ها با معضلات جدی و قابل تأملی همراه است. به صورت میدانی به همراه یکی از کاسبانی که قصد تهیه کارت‌خوان برای مغازه خود دارد، وارد بانک ها برای تهیه و ثبت نام این دستگاه شدیم.

 

بلوکه شدن ۱۰ میلیون تومان در حساب شرط اعطای کارت‌خوان!

 

یکی از بانک‌ها ابتدا این کاسب را به چند شرکت و فرد خاص معرفی می‌کند و در انتها با قوانین عجیب و غریبی وی را برای ثبت نام دریافت دستگاه کارت‌خوان به کافی‌نت می‌فرستد.

 

سراغ بانک بعدی می رویم این بانک یکی از شروط ثبت نام برای دریافت دستگاه کارت‌خوان را داشتن گردش مالی بیش از ۶ میلیون در ماه و واریز مبلع ۱۰ میلیون تومان به حسابی که قصد دریافت کارت‌خوان از آن را دارد، عنوان می‌کند!

 

در صورتی که شرایط دریافت کارت‌خوان که در ادامه آن را می‌خوانید چنین شروطی را شامل نیست!

 

مدارک لازم برای اشخاص حقیقی:

کارتخوان سیار در انحصار دستفروشان!

  • مجوز فعالیت معادل با کپی اجاره‌نامه یا سند مالکیت

 

  • گواهی‌نامه بانک

 

  • سفته

 

  • کپی شناسنامه و کارت ملی صاحب مجوز

 

  • شماره حساب بانکی که دستگاه قرار است از آن صادر شود

 

اگر کسی پایانه شرکت داشته باشد، مدارک زیر لازم است:

 

  • تکمیل کردن فرم درخواست که در سایت شرکت وجود دارد.

 

  • سفته

 

در صورت ارائه نامه کتبی از رئیس شعبه معرف یا تأیید یکی از مدیران رده بالای شرکت، به سفته نیاز نخواهد بود.

 

بلوکه وجه در حساب بانکی از قوانین دریافت کارت‌خوان نیست

 

امیر درست کار، مدیر عامل یکی از بانک‌های دولتی در این باره می گوید: از جمله وظایف بانک ها برای ارائه خدمات قانون مبارزه با پول‌شویی و همچنین تخلفات این چنینی است. این که برخی از بانک ها قوانین را پیچیده‌تر می‌کنند روند درستی نیست اما در آن طرف ماجرا محکم کاری برای اطمینان از صحت درخواست مشتریان است.

 

وی در پاسخ به این سؤال که آیا دریافت دستگاه کارت‌خوان منوط به واریز مبلغی به حساب فرد است؟ گفت: لزوما این شرط جزو موارد و شرایط دریافت کارت‌خوان برای مشاغل نیست اما حساب بانکی مورد نصب به کارت‌خوان باید گردش مالی فعالی داشته باشد در غیر این صورت جزو کارت‌خوان های غیرفعال ثبت می‌شوند.

 

بانک‌ها راضی به ارائه دستگاه کارت‌خوان نیستند

 

به خاطر بالا بودن هزینه این دستگاه‌ها و تعداد محدودشان، بنابراین بانک‌ها باید به نحوی مطمئن شوند که واگذاری دستگاه کارت‌خوان بی‌سیم به شما برایشان سود و منفعتی دارد، به همین دلیل به میزان تراکنش شما نگاه می‌کنند که باید میزان رضایت بخشی باشد و به عبارتی کارکرد حسابتان خوب و پربار باشد.

 

حرف‌وحدیث‌ها درباره اینکه کدام بانک بهتر و سریع‌تر کارت‌خوان را تحویل می‌دهد زیاد است اما انگار داشتن میزان تراکنش بالا حرف اول را در به دست آوردن یک دستگاه کارت‌خوان بی‌سیم می‌زند یا در غیر این صورت به قول یکی از درخواست دهندگان «باید یک جوری مسئول مربوطه را قانع کرد». حالا این قانع شدن چطور می‌شود خدا داند!»

 

نصب کارت‌خوان یکی از مسیرهای سازمان امور مالیاتی کشور برای تحقق کاهش فرار مالیاتی و شفافیت مالی است که قطعا نیازمند همکاری دستگاه‌های مرتبط است. این بین علاوه بر بانک‌ها شرکت‌هایی هم هستند که بدون قوانین بانکی دستگاه ارائه می‌کنند اما یک حلقه بینابینی هم وجود دارد که منجر به کاهش شفافیت مالی و تداخلات مالیاتی می‌شود.

 

عده‌ای مشغول به فروش کارت‌خوان‌های افراد یا اجاره این کارت‌خوان‌ها با حساب بانکی دیگران شده‌اند.

 

آن‌طور که شاپرک اعلام کرده سالیانه بیش از ۲ هزار دستگاه کارت‌خوان در خارج از کشور غیر فعال می‌شوند، کارت‌خوان‌هایی که به منظور فعالیت در ایران به صورت سیار از مرز خارج و مورد استفاده غیر شفاف قرار گرفته‌اند. به نوعی معضل اصلی، کارت‌خوان‌های سیار و نظارت ناکافی در این سیستم است.

 

سیستمی که مانع از تحقق هدف سازمان امور مالیاتی شده است.

 

دست‌فروش‌ها هم کارت‌خوان دارند اما با نام شغل دیگر!

 

بیشترین سوءاستفاده از کارت‌خوان‌ها برای دلالان این بین به کارت‌خوان‌های سیار باز می‌گردد. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که به هنگام خرید از دست‌فروش بعد از کشیدن کارت و دریافت فیش، مشاهده می‌کنید که فیش مربوط به یک شغل ثابت است! یعنی کارت‌خوان برای شغل دیگر و فعالیت برای کسب و کاری دیگر!

 

وضع قوانین سلیقه‌ای در نظام بانکی و مالی خودی خود منجر به ایجاد حلقه‌های کلاهبرداری و همچنین حرکت مردم به سمت خلاف اهداف شفافیت مالی است.

 

با درخواست مبالغی تحت عنوان نصب کارت‌خوان در حساب مالکان و بلوکه شدن این رقم در حسابشان، قطعا این افراد به سمت خرید و یا اجاره دستگاه کارت‌خوان سوق پیدا خواهند کرد.

 

سازمان امور مالیاتی هم در این باره از سهولت و همکاری بانک‌ها و شرکت‌های psp برای نصب کارت‌خوان سخن می‌گوید. اما هدف اصلی نصب این دستگاه‌ها را رسما شفافیت مالی و کاهش پول‌شویی و فرار مالیاتی می داند.

 

این نهاد ۱۵ رسته شغلی را منوط به نصب کارت‌خوان کرده است و در صورت عدم نصب آن در موعد مقرر اقدام به جریمه مشاغل خواهد کرد. جای این سؤال باقی است با وجود سنگ‌اندازی‌های این چنینی آیا سازمان امور مالیاتی به هدف قطعی خود خواهد رسید؟!

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->