به گزارش شهرآرانیوز، کلینیک آسم مقاوم بیمارستان امامرضا(ع) مشهد با هدف ارائه خدمات تخصصی به بیماران مبتلا به آسم شدید و مقاوم آغازبهکار کرد. این کلینیک به همت دکتر مهناز امینی، فوقتخصص ریه و مراقبتهای ویژه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، راهاندازی شده است.
دکتر مهناز امینی گفت: هدف اصلی از راهاندازی این کلینیک، شناسایی زودهنگام آسم مقاوم یا آسم شدید و جلوگیری از عوارض آن است. ما تلاش کردهایم محیطی متمرکز فراهم کنیم تا بیماران سرگردان میان مطبها و مراکز مختلف درمانی، خدمات مورد نیاز خود را بهصورت یکپارچه دریافت کنند.
وی افزود: این مرکز با اهداف کاهش بستری بیماران در بخشهای اورژانس و مراقبتهای ویژه، جلوگیری از مزمنشدن بیماری و کاهش خطر فوت ناشی از آسم شدید نیز راهاندازی شده است.
فوقتخصص ریه و مراقبتهای ویژه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کلینیک آسم مقاومبهدرمان با بهرهگیری از یک تیم تخصصی چندرشتهای شامل متخصصان ریه، ایمونولوژی، آلرژی، روانشناسان و متخصصان تغذیه، فعالیت میکند. همچنین برای حمایت و همراهی بیماران، از مددکاران اجتماعی استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه این مرکز مجهز به تجهیزات پیشرفتهای بوده که شامل دستگاههای اندازهگیری گازهای بازدمی و تجهیزات سنجش عملکرد ریه، حساسیت به آلرژنها، تست ارگواسپیرومتری و تست ۶ دقیقه است، تصریح کرد: در کلینیک آسم مقاوم، تمامی اطلاعات بیماران ثبت شده و در مراجعات بعدی جهت ارزیابی و پیگیری روند درمان آنها استفاده میشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این کلینیک با ارائه درمانهای نوین از جمله آموزش ورزشهای تنفسی تحت نظارت متخصصان ریه و استفاده از آنتیبادیهای مونوکلونال تحت مراقبت پرستاران مجرب به بیماران خدمترسانی میکند، اذعان داشت: ما در تلاشیم تا درمانهای مؤثری را برای بهبود وضعیت بیماران ارائه کنیم.
وی ادامه داد: ما در این کلینیک، از تجهیزات پیشرفته و روشهای درمانی نوین برای کاهش عوارض بیماری و بهبود کیفیت زندگی بیماران استفاده میکنیم. هدف ما این است که هر بیمار بتواند با حداقل عوارض، زندگی روزمره خود را ادامه دهد.
دکتر مهناز امینی در مورد یکی از بیماران این کلینیک که خانمی ۴۵ ساله از سیستان و بلوچستان با آسم شدید مقاوم و بستریهای مکرر و چند نوبت احیای قلبی ریوی بود، بیان کرد: این بیمار پس از مراجعات مکرر به بیمارستانها و درمانگاههای مختلف، به کلینیک آسم مقاوم بیمارستان امامرضا(ع) ارجاع داده شد. با استفاده از درمانهای نوین و کاهش وزن، این بیمار توانست به زندگی عادی خود بازگردد و از بستریهای مکرر در بیمارستانها جلوگیری کند. این مورد نمونهای از تأثیرات مثبت درمانهای نوین و تخصصی ارائهشده در کلینیک آسم مقاوم است که به بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم شدید کمک میکند.
وی با اشاره به اینکه این کلینیک با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، معیارهای شناسایی بیماران را به بهورزان و مراکز بهداشتی ارائه کرده تا فرایند شناسایی و ارجاع بیماران تسهیل شود، خاطرنشان کرد: کلینیک آسم مقاوم بیمارستان امامرضا(ع) با استفاده از دانش روز و تجهیزات پیشرفته، گامی مؤثر در مسیر ارتقای سطح سلامت بیماران مبتلا به آسم شدید در شرق کشور برداشته است و تلاش دارد خدماتی جامع و متمرکز به این گروه از بیماران ارائه کند.