حق بیمه باید برای همه کارگران و بر اساس مزد و مزایای آنان پرداخت شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شناسایی ۱۶ مورد ابتلا به تب دنگی در سال ۱۴۰۴ فاکتور و تسویه شیرخشک باید جدا از دارو باشد نوار شمالی کشور خنک می‌شود (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اهمیت نقش «آموزش» در مدیریت بیماری دیابت چه افرادی بیش از دیگران در خطر سکته مغزی هستند؟ آیا خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟ قتل پیرمرد میلیاردر تهرانی با اجیرکردن پیک‌موتوری تصادف اتوبوس با ۹ خودرو در کرمان | راننده مشکل روحی روانی داشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) گرد و خاک در جاده‌های خراسان رضوی دید رانندگان را کاهش داد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) کاهش دمای هوا در نیمه شمالی کشور تا پایان هفته جاری تصادف شدید دو خودرو در جاده کلات - مشهد ۸ مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدارس ۵ شهرستان در سیستان و بلوچستان، فردا (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری شد پشت پرده انفجار بندر شهید رجایی؛ قصور در نگهداری مواد خطرناک تصادف در جاده قدیم قم _ کاشان ۶ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب درجه‌بندی و حفاظت از غار‌های ارزشمند خراسان رضوی در کارگروه ملی غارشناسی شمار جان‌باختگان حادثه بندرعباس به ۶۵ تن رسید + فیلم کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم!
سرخط خبرها

واکسن HPV برای واکسیناسیون عمومی در ایران اقتصادی نیست

  • کد خبر: ۳۱۱۲۳۳
  • ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۸
واکسن HPV برای واکسیناسیون عمومی در ایران اقتصادی نیست
یک متخصص اقتصاد دارو با تأکید بر ضرورت ارزیابی هزینه‌اثربخشی مداخلات درمانی و پیشگیرانه، اعلام کرد: واکسیناسیون عمومی HPV در ایران به دلیل شیوع پایین بیماری و هزینه‌های بالا، اقتصادی نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید داوری اظهار کرد: اقدامات درمانی و پیشگیرانه از جمله واکسیناسیون باید با توجه به محدودیت منابع و بر اساس ارزیابی‌های اقتصادی و فناوری سلامت انجام شود. در این ارزیابی‌ها، تناسب هزینه با نتایج حاصل از مداخله، مانند افزایش طول عمر بیماران، سنجیده می‌شود. شاخصی به نام"سال‌های عمر تعدیل‌شده با کیفیت" (QALY) برای این ارزیابی‌ها استفاده می‌شود.

این متخصص افزود: در مطالعات انجام‌شده، واکسن HPV برای گروه سنی ۱۲ ساله در ایران ارزیابی شد. نتایج نشان داد که این واکسن با توجه به شیوع نسبتاً پایین بیماری در کشور و هزینه‌های مرتبط با واکسیناسیون عمومی، هزینه‌اثربخش نیست. وی تأکید کرد: برای محافظت از تعداد محدودی از افراد در معرض خطر، باید جمعیت زیادی واکسینه شوند که این امر هزینه زیادی به همراه دارد.

بیش از ۹۰ درصد مبتلایان HPV خودبه‌خود بهبود می‌یابند

وی همچنین بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد افراد مبتلا به ویروس HPV خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کنند و تنها درصد کمی از آنها ممکن است به سرطان دچار شوند. این در حالی است که روش‌های جایگزین همچون آموزش عمومی و غربالگری می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی مؤثر و کم‌هزینه باشد.

این متخصص در پایان تأکید کرد: سن پایین‌تر برای واکسیناسیون می‌تواند نتایج بهتری داشته باشد، اما حتی در گروه سنی ۱۲ ساله که یکی از پایین‌ترین رده‌های سنی است، این واکسن برای ایران هزینه‌اثربخش نیست. همچنین با افزایش سن، اثربخشی اقتصادی واکسن کاهش می‌یابد.

ضرورت اولویت‌بندی در نظام سلامت

داوری با تاکید بر ضرورت اولویت‌بندی اقدامات درمانی و پیشگیرانه در نظام سلامت، اعلام کرد که بر اساس مطالعات انجام‌شده، واکسیناسیون عمومی ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) در ایران هزینه‌اثربخش نیست.

وی گفت: در ارزیابی‌های اقتصادی، شاخص‌هایی مانند "سال‌های عمر به دست آمده تعدیل‌شده با کیفیت" (QALY) و آستانه هزینه‌اثربخشی برای سنجش اقدامات درمانی و پیشگیرانه استفاده می‌شود. با توجه به آمار شیوع HPV در ایران، واکسیناسیون عمومی این بیماری، با توجه به هزینه‌های سنگین، توصیه نمی‌شود.

شاخص‌های اقتصادی تعیین‌کننده اثربخشی واکسن‌ها

به گفته این متخصص؛ در مطالعه‌ای که بر روی جمعیت ۱۲ ساله در ایران انجام شد، دو سناریوی دو دوز و سه دوز واکسن HPV مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که به دلیل شیوع نسبتاً پایین بیماری و هزینه بالای واکسیناسیون در مقایسه با نتایج به‌دست‌آمده، این اقدام از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه نیست.

وی تأکید کرد: تفاوت واکسن‌ها با درمان‌ها در این است که واکسن‌ها به افراد سالم تزریق می‌شوند و جمعیت زیادی باید واکسینه شوند تا تعداد محدودی از افراد در معرض خطر محافظت شوند. از این رو، هزینه این اقدام در شرایط شیوع پایین بیماری توجیه اقتصادی ندارد.

آموزش و غربالگری؛ جایگزین‌های مؤثر واکسیناسیون

در پایان داوری خاطر نشان کرد: برای کاهش خطرات مرتبط با HPV، آموزش و ارتقای آگاهی عمومی درباره رعایت اصول بهداشتی و روابط جنسی ایمن، همراه با غربالگری، می‌تواند نقش مؤثری در کنترل بیماری داشته باشد.

وی توصیه کرد که اقدامات آموزشی برای ارتقای آگاهی عمومی در خصوص بهداشت و پیشگیری از ابتلاء به ویروس HPV و همچنین برنامه‌های غربالگری منظم می‌تواند به‌عنوان جایگزین‌های مؤثر مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->