وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا سروصدای فرودگاه و هواپیما به قلب آسیب می‌رساند؟

  • کد خبر: ۳۱۱۲۳۵
  • ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
  • ۱
آیا سروصدای فرودگاه و هواپیما به قلب آسیب می‌رساند؟
مردمی که در نزدیکی فرودگاه‌ها زندگی می‌کنند، به غرش منظم هواپیما‌های که برخاسته و فرود می‌آیند عادت دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مطالعه جدید می‌گوید که آنها احتمالاً نمی‌دانند که این همه غوغا می‌تواند به سلامت قلب آنها آسیب برساند.

محققان گزارش می‌دهند افرادی که در معرض سطوح بالای سروصدای هواپیما قرار می‌گیرند، ممکن است در معرض خطر بیشتر عملکرد ضعیف قلب قرار داشته باشند که خطر حمله قلبی، سکته مغزی و ضربان قلب نامنظم را افزایش می‌دهد.

بر اساس نتایج منتشر شده، ساکنانی که در نزدیکی فرودگاه‌های پر سر و صدا زندگی می‌کنند، ۱۰ تا ۲۰ درصد ساختار و عملکرد قلب بدتری نسبت به سایر افراد داشتند.

به‌طور خاص، عضله قلب آنها در طول زمان سفت‌تر و ضخیم‌تر شده بود و باعث می‌شد این اندام در پمپاژ خون کارایی کمتری داشته باشد.

به گفته محققان، این نوع تغییرات در قلب می‌تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را چهار برابر کند.

دکتر «گابی کپچر»، محقق ارشد و مدرس ارشد بالینی در مؤسسه علوم قلب و عروق دانشگاه کالج لندن، گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که سر و صدای هواپیما می‌تواند بر سلامت قلب و به طور کلی سلامت ما تأثیر منفی بگذارد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۳۶۰۰ نفر که در نزدیکی فرودگاه‌های هیترو، گاتویک، بیرمنگام یا منچستر زندگی می‌کردند را تجزیه و تحلیل کردند.

این تیم اسکن MRI گرفته شده از قلب شرکت‌کنندگان را با برآورد سروصدای هواپیما که توسط سازمان هواپیمایی کشوری بریتانیا تهیه شده بود، مقایسه کرد.

به گفته محققان، صدای زیاد هواپیما به طور متوسط بیش از ۵۰ دسی بل در طول روز و ۴۵ دسی بل در شب تعریف شده است. این میزان بالاتر از ۴۵ دسی بل در روز و ۴۰ دسی بل در شب توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.

به گفته شورای ملی پیری، خطر کم شنوایی از حدود ۷۰ دسی بل شروع می‌شود. یک مکالمه معمولی حدود ۶۰ دسی بل، یک ماشین ظرفشویی آرام با ۵۰ دسی بل، و صدای متوسط اتاق ۴۰ دسی بل را ثبت می‌کند.

محققان دریافتند افرادی که در معرض صدای بلند هواپیما قرار می‌گیرند، ۷ درصد افزایش توده قلب و ۴ درصد ضخامت قلب بیشتر و همچنین اختلال در عملکرد قلب دارند.

این تیم سپس این مشاهدات را با یک نمونه بزرگ‌تر از نزدیک به ۲۱۴۰۰ اسکن MRI مقایسه کرد تا ببیند چگونه تغییرات ساختاری مربوط به صدای هواپیما ممکن است بر سلامت قلب تأثیر بگذارد.

به طور کلی، محققان به این نتیجه رسیدند که فردی با نوع تغییرات ساختار قلب مرتبط با صدای هواپیما، چهار برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا ضربان نامنظم قلب قرار دارد.

کپچر افزود: «صدای هواپیما در شب بر کیفیت خواب تأثیر می‌گذارد که ممکن است عامل مهمی باشد که بر سلامت تأثیر می‌گذارد».

به گفته محققان، سر و صدای محیطی همچنین می‌تواند باعث فعال شدن بیش از حد پاسخ استرس «جنگ یا گریز» افراد شود و باعث افزایش فشار خون و کند شدن فرایند هضم شود. ترشح هورمون استرس کورتیزول می‌تواند باعث افزایش اشتها و افزایش وزن شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۹
0
0
پدر نادان من جایی واحد آپارتمان خریده که پشت سرهم هواپیما از آسمون رد میشه و شب و روز نداریم و ما هم ظپش قلب گرفتیم، تو این وضعیت گرونی خونه ها با مقدار پولی که داشت می‌تونست جای دیگه بگیره اما نگرفت
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->