نامه‌ی کمپین معلولان به شورای نگهبان: مصوبه کمک هزینه معیشتی را نمی‌خواهیم، ماده ۲۷ را اجرا کنید! مبلغ عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان چقدر است و چه زمانی پرداخت می‌شود؟ طب ایرانی در مسیر جهانی شدن تیراندازی مقابل کاخ دادگستری تهران | قاضی مقیسه و قاضی رازینی به شهادت رسیدند (۲۹ دی ۱۴۰۳) سازمان سنجش: آزمون‌های تحصیلات تکمیلی ۱۴۰۴ طبق برنامه زمان‌بندی برگزار می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دمای هوا تا دوشنبه بیش از ۲۵ هزار نفر در سایه طرح جوانی جمعیت کشور، طی سال ۱۴۰۳ در خراسان رضوی بیمه شدند یک راهکار ساده و طبیعی برای مقابله با سرطان روده سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان است نگاهی به تجملات و هزینه‌های تحمیلی به دانشجویان  در جلسه دفاع پایان نامه | حاشیه‌های غیرقابل دفاع جلسات دفاع ماجرای سرقت یک میلیارد تومانی طلا | پلیس مشهد پیرمرد سارق را دستگیر کرد زمان واگذاری سهام صندوق‌های بازنشستگی و تأمین اجتماعی اعلام شد دختر ۲۲ساله چگونه به تله زن شیطان‌صفت افتاد؟ دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد اجازه ساخت ایستگاه آتش‌نشانی در خیابان بهار را نمی‌دهد آخرین وضعیت هواشناسی کشور | امشب، دما در ۲۵ مرکز استان زیر صفر خواهد بود (۲۹ دی ۱۴۰۳) شیوع استعمال دخانیات و سیگار الکترونیک در بین دختران مسمومیت ۱۵ نفر با گاز نامشخص در یک تالار در تهران (۲۹ دی ۱۴۰۳)  وزارت بهداشت به دنبال ممنوعیت نمایش سیگار در شبکه نمایش خانگی علت گرفتگی عضلات پا در خواب چیست؟ آخرین مهلت ثبت‌نام تکمیل ظرفیت رشته‌های بدون کنکور، امروز (شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳) آشنایی با ویتامین‌هایی که ما را خوشحال می‌کنند مه‌گرفتگی و کاهش دید افقی در برخی جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ دی ۱۴۰۳) آیا سروصدای فرودگاه و هواپیما به قلب آسیب می‌رساند؟ واکسن HPV برای واکسیناسیون عمومی در ایران اقتصادی نیست آخرین وضعیت عفونت‌های تنفسی در کشور (۲۹ دی ۱۴۰۳) نارضایتی بازنشستگان تأمین اجتماعی | نحوه‌ی تعیین حقوق و مستمری بازنشستگان عادلانه نیست مدارس کدام شهرستان‌های استان فارس فردا (شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تصادف زنجیره‌ای در جاده نیشابور- مشهد ۹ مصدوم بر جای گذاشت (جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳) رویداد نشان مشهدالرضا(ع)، متبرک به تمدن رضوی قتل هولناک سه خواهر توسط برادر در بروجرد (۲۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا سروصدای فرودگاه و هواپیما به قلب آسیب می‌رساند؟

  • کد خبر: ۳۱۱۲۳۵
  • ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
آیا سروصدای فرودگاه و هواپیما به قلب آسیب می‌رساند؟
مردمی که در نزدیکی فرودگاه‌ها زندگی می‌کنند، به غرش منظم هواپیما‌های که برخاسته و فرود می‌آیند عادت دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مطالعه جدید می‌گوید که آنها احتمالاً نمی‌دانند که این همه غوغا می‌تواند به سلامت قلب آنها آسیب برساند.

محققان گزارش می‌دهند افرادی که در معرض سطوح بالای سروصدای هواپیما قرار می‌گیرند، ممکن است در معرض خطر بیشتر عملکرد ضعیف قلب قرار داشته باشند که خطر حمله قلبی، سکته مغزی و ضربان قلب نامنظم را افزایش می‌دهد.

بر اساس نتایج منتشر شده، ساکنانی که در نزدیکی فرودگاه‌های پر سر و صدا زندگی می‌کنند، ۱۰ تا ۲۰ درصد ساختار و عملکرد قلب بدتری نسبت به سایر افراد داشتند.

به‌طور خاص، عضله قلب آنها در طول زمان سفت‌تر و ضخیم‌تر شده بود و باعث می‌شد این اندام در پمپاژ خون کارایی کمتری داشته باشد.

به گفته محققان، این نوع تغییرات در قلب می‌تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را چهار برابر کند.

دکتر «گابی کپچر»، محقق ارشد و مدرس ارشد بالینی در مؤسسه علوم قلب و عروق دانشگاه کالج لندن، گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که سر و صدای هواپیما می‌تواند بر سلامت قلب و به طور کلی سلامت ما تأثیر منفی بگذارد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۳۶۰۰ نفر که در نزدیکی فرودگاه‌های هیترو، گاتویک، بیرمنگام یا منچستر زندگی می‌کردند را تجزیه و تحلیل کردند.

این تیم اسکن MRI گرفته شده از قلب شرکت‌کنندگان را با برآورد سروصدای هواپیما که توسط سازمان هواپیمایی کشوری بریتانیا تهیه شده بود، مقایسه کرد.

به گفته محققان، صدای زیاد هواپیما به طور متوسط بیش از ۵۰ دسی بل در طول روز و ۴۵ دسی بل در شب تعریف شده است. این میزان بالاتر از ۴۵ دسی بل در روز و ۴۰ دسی بل در شب توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.

به گفته شورای ملی پیری، خطر کم شنوایی از حدود ۷۰ دسی بل شروع می‌شود. یک مکالمه معمولی حدود ۶۰ دسی بل، یک ماشین ظرفشویی آرام با ۵۰ دسی بل، و صدای متوسط اتاق ۴۰ دسی بل را ثبت می‌کند.

محققان دریافتند افرادی که در معرض صدای بلند هواپیما قرار می‌گیرند، ۷ درصد افزایش توده قلب و ۴ درصد ضخامت قلب بیشتر و همچنین اختلال در عملکرد قلب دارند.

این تیم سپس این مشاهدات را با یک نمونه بزرگ‌تر از نزدیک به ۲۱۴۰۰ اسکن MRI مقایسه کرد تا ببیند چگونه تغییرات ساختاری مربوط به صدای هواپیما ممکن است بر سلامت قلب تأثیر بگذارد.

به طور کلی، محققان به این نتیجه رسیدند که فردی با نوع تغییرات ساختار قلب مرتبط با صدای هواپیما، چهار برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا ضربان نامنظم قلب قرار دارد.

کپچر افزود: «صدای هواپیما در شب بر کیفیت خواب تأثیر می‌گذارد که ممکن است عامل مهمی باشد که بر سلامت تأثیر می‌گذارد».

به گفته محققان، سر و صدای محیطی همچنین می‌تواند باعث فعال شدن بیش از حد پاسخ استرس «جنگ یا گریز» افراد شود و باعث افزایش فشار خون و کند شدن فرایند هضم شود. ترشح هورمون استرس کورتیزول می‌تواند باعث افزایش اشتها و افزایش وزن شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->