وزیر علوم: دانشگاه فردوسی و دو دانشگاه برتر دیگر ایران در عراق شعبه راه اندازی خواهند کرد فاصله زیاد بین حقوق و سبد معیشت | آخرین اخبار از عیدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی گردن نگرفتن؛ عادتی مرسوم یادی از دکتر محمد قریب | طبیبِ قریب درباره توجه به تاریخ انقضای کالاهای مصرفی بیشتر بدانید | مصرف بموقع! مدیریت استرس در افزایش شانس موفقیت در درمان ناباروری بسیار مؤثر است ویدئو | لحظات وحشت‌آور در پرواز خطوط عربستان عصاره پوست پرتقال، یک ماده مفید برای قلب و عروق سارقان طلا در مشهد دستگیر شدند (یکم بهمن ۱۴۰۳) فوت ۲۱۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در کشور | خراسان رضوی جزو ۳ استان صدرنشین جدول مسمومیت با مونوکسیدکربن ضرب‌الاجل رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای کوتاه‌شدن زمان نوبت‌‌دهی در بیمارستان فارابی مشهد ایران در سال ۱۴۳۰ یکی از سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا خواهد شد هشدار درباره مضرات تاتو؛ هیچ رنگی موردتأیید نیست بهره‌برداری از ۷۶ پروژه گردشگری در خراسان رضوی طی ۹ ماه جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال ایران طی ۲۰ سال آینده دو برابر می‌شود آغاز واکسیناسیون دام خراسان رضوی در برابر تب برفکی اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۳ | ۱۷ هزار نفر پذیرفته شدند، اما نارضایتی‌ها ادامه دارد علائم و درمان فلج مغزی در کودکان بیماری ویروسی HMPV دارو و واکسن خاصی ندارد وزیر میراث فرهنگی: ایران ۵۰ اثر در نوبت ثبتِ یونسکو دارد متهم اصلی کودک‌آزاری منجر بر مرگ دختر بوکانی به دام قانون افتاد آخرین وضعیت پرونده قضایی تزریق آب مقطر به جای داروی شیمی‌درمانی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، اول بهمن ۱۴۰۳) | بارش شدید باران از فردا واریز حقوق بازنشستگان لشکری همراه با متناسب سازی (یکم بهمن ۱۴۰۳) آغاز ثبت‌نام پذیرش کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی‌کاربردی انصاری: راهکار مواجهه با معضل آلودگی هوا نمی‌تواند یک‌شبه نتیجه بدهد آنفلوانزا و کرونا در صدر ویروس‌های تنفسی در گردش پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۴۰۲ چه زمانی پرداخت می‌شود؟ بررسی شیوع کرونای چشمی در کشور
سرخط خبرها

ارتباط بین بیماری لثه و عملکرد مغز

  • کد خبر: ۳۱۱۷۲۷
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
ارتباط بین بیماری لثه و عملکرد مغز
به نظر می‌رسد بیماری لثه فعالیت مغز را مختل می‌کند و به طور بالقوه خطر زوال شناختی را در فرد افزایش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، اسکن MRI در یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به بیماری لثه در مقایسه با افرادی که از سلامت دندان خوبی برخوردار بودند، ارتباطات تغییر یافته بین مناطق مختلف مغز را تجربه کردند.

تیم تحقیق به سرپرستی «شایهو لی»، دانشیار رادیولوژی در بیمارستان وابسته به دانشگاه پزشکی آنهویی در چین، به این نتیجه رسیدند: «این تفاوت‌ها نشان می‌دهد که پریودنتیت (بیماری لثه) ممکن است بر عملکرد مغز حتی در حالت شناخت طبیعی تأثیر منفی بگذارد».

علاوه بر این، نتایج نشان می‌دهد که پریودنتیت ممکن است یک عامل خطر بالقوه برای آسیب مغزی باشد و یک سرنخ نظری و یک هدف درمانی جدید برای پیشگیری اولیه از بیماری آلزایمر ارائه می‌دهد.

برای این مطالعه، محققان سلامت دهان و فعالیت مغز ۵۱ نفر را مورد بررسی قرار دادند، از جمله ۱۱ نفر با لثه سالم، ۱۴ نفر با بیماری خفیف لثه و ۲۶ نفر با بیماری لثه در حد متوسط تا شدید.

به گفته محققان، افراد مبتلا به بیماری لثه متوسط تا شدید تغییراتی را در ارتباطات بین و درون مناطق مختلف مغز نشان دادند.

به طور کلی، بیماری لثه با اختلال در عملکرد شبکه در مغز مرتبط بود.

محققان نوشتند: «تا جایی که ما می‌دانیم، مطالعه حاضر اولین مطالعه‌ای است که تغییرات عملکرد مغز را در افراد مسن دارای شناخت طبیعی با سطوح مختلف شدت پریودنتیت از دیدگاه شبکه‌های مغزی مقایسه می‌کند».

این تغییرات ممکن است بر اثر التهاب مغز ناشی از عفونت لثه باشد.

به گفته محققان، باکتری‌های لثه‌های بیمار می‌توانند به بافت‌های مغز حمله کنند و پاسخ ایمنی را تقویت کنند.

مطالعات قبلی همچنین سطوح بالاتری از رسوبات بتا آمیلوئید- یکی از علائم آلزایمر- را در مغز افراد مبتلا به بیماری لثه نشان داده است.

محققان نوشتند: «این یافته‌ها نه تنها درک ما را از پریودنتیت تقویت می‌کنند، بلکه ممکن است رویکرد‌های جدیدی را برای پیشگیری و درمان زودهنگام بیماری آلزایمر ارائه دهند».

آنها نتیجه گرفتند: مطالعه حاضر پیامد‌های مهمی برای بهبود نه تنها سلامت دهان، بلکه سلامت عصبی در سراسر جهان دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->