زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست!
سرخط خبرها

۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند

  • کد خبر: ۳۱۲۴۹۹
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۹
۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در ایران بین ۲ تا ۳ میلیون نفر دچار بیماری‌های نادر هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی پیرصالحی در دومین نشست تخصصی دارو‌های اورفان ایران گفت: امروز بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان با بیماری‌های نادر زندگی می‌کنند که اغلب به‌درستی تشخیص داده نمی‌شوند و دسترسی محدودی به درمان دارند.

وی افزود: در ایران نیز با شناسایی حدود ۴۵۱ نوع بیماری نادر، تخمین زده می‌شود که دو تا سه میلیون بیمار نادر وجود داشته باشد. این افراد با چالش‌های متعددی از جمله هزینه‌های بالای دارو، محدودیت‌های بیمه‌ای و عدم دسترسی جغرافیایی مواجه‌اند.

پیرصالحی با اشاره به اهمیت بیماری‌های نادر و نقش دارو‌های اورفان در ارتقای کیفیت زندگی بیماران، اظهار داشت: بیماری‌های نادر در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌های سلامت عمومی در سطح جهان تبدیل شده‌اند. این بیماری‌ها، که اغلب از بدو تولد بروز کرده و اثرات ناتوان‌کننده‌ای بر زندگی بیماران دارند، نیازمند توجه ویژه و راهکار‌های عملی برای بهبود کیفیت زندگی مبتلایان هستند.

وی با تأکید بر اهمیت شعار سازمان ملل «هیچ‌کس نباید فراموش شود» افزود: «گرچه بیماران نادر جمعیت کوچکی را تشکیل می‌دهند و صدایشان کمتر به گوش می‌رسد، اما این موضوع نباید باعث غفلت از نیاز‌های حیاتی آنان شود. دسترسی به دارو‌های اورفان نه تنها برای کاهش عوارض بیماری‌ها بلکه برای حفظ کرامت انسانی این بیماران، ضروری است.»

پیرصالحی تاکید کرد: بیماران نادر، اگرچه اقلیتی کوچک در جامعه هستند و صدای آنان کمتر شنیده می‌شود، اما نباید نیاز‌های درمانی و اجتماعی‌شان نادیده گرفته شود.

وی با اشاره به تعریف دارو‌های اورفان بر اساس ضوابط جدید ابلاغی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: مطابق این ضابطه، داروی اورفان به دارویی اطلاق می‌شود که صرفاً برای درمان بیماری‌های نادر تهدیدکننده حیات یا مزمن شدیداً ناتوان‌کننده طراحی شده باشد و در مراجع نظارتی معتبر جهانی به عنوان داروی اورفان شناخته شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت پیشگیری از تولد بیماران نادر و ارائه خدمات اجتماعی به آنان، اظهار داشت: گرچه توسعه دارو‌های گران‌قیمت برای این بیماران مهم است، اما باید به دنبال راه‌حل‌های کارآمدتر و پایدار برای ارتقای کیفیت زندگی این بیماران و خانواده‌هایشان باشیم.

دارو درمانی، راهکار اصلی خدمات به بیماران نادر نیست

فرزاد پیرویان، مدیر اقتصاد و مدیریت داروی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد که پیشگیری، غربالگری، برنامه‌های حمایتی و حمایت‌های اجتماعی در قالب اجرای سند ملی بیماران نادر، راهکار‌های اولویت‌دار برای این بیماران هستند.

وی با اشاره به مصوبات نشست‌های تخصصی بیماری‌های نادر اظهار داشت: «نظام سلامت موظف است دسترسی عادلانه به خدمات درمانی مؤثر را برای همه بیماران فراهم کند. با توجه به محدودیت منابع و هزینه بالای دارو‌های اورفان، تدوین برنامه جامع مدیریت بیماری‌های نادر یک ضرورت است.»

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو افزود: پیشگیری و غربالگری در کنار ارزیابی فناوری‌های سلامت می‌تواند تأثیر چشمگیری در مدیریت این بیماری‌ها داشته باشد. دارو درمانی همواره بهترین راه‌حل نیست. راهکار‌هایی نظیر توانبخشی، آموزش، تغییر سبک زندگی و پیشگیری به‌عنوان جایگزین‌های مؤثرتر و عادلانه‌تر برای سلامت جامعه مطرح هستند.

وی از تدوین دستورالعمل ارزیابی نسبت عدالت و کارآمدی در درمان بیماری‌های نادر ایران خبر داد که تمرکز بر عدالت در دسترسی و منطق علمی دارد.

ضرورت برنامه‌ریزی جامع برای مدیریت بیماری‌های نادر در ایران

نازیلا یوسفی، دبیر علمی دومین نشست تخصصی دارو‌های اورفان، با تأکید بر اهمیت توجه به بیماری‌های نادر گفت: این بیماری‌ها یکی از موضوعات مهم حوزه سلامت است و تدوین سیاست‌های کلان، حمایت از تولید داخلی دارو‌های اورفان و تقویت همکاری‌های بین‌المللی برای بهبود شرایط بیماران ضرورت دارد.

وی، افزود: بیماری‌های نادر به دلیل شیوع پایین، اما اثرات عمیق بر زندگی بیماران و خانواده‌های آنان، یکی از چالش‌های مهم در حوزه سلامت هستند. این بیماری‌ها غالباً مزمن، تهدیدکننده حیات و به شدت ناتوان‌کننده‌اند و نیازمند برنامه‌ریزی جامع و هماهنگ برای مدیریت و درمان هستند.

سرپرست دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو افزود: در ایران، بیماری‌های نادر به مواردی با شیوع کمتر از چهار نفر در هر ۱۰ هزار نفر اطلاق می‌شود. تاکنون حدود ۴۵۰ نوع از این بیماری‌ها شناسایی شده و تخمین زده می‌شود که بین دو تا سه میلیون نفر از جمعیت کشور با این شرایط زندگی می‌کنند. این بیماران اغلب به دلیل اختلالات ژنتیکی از بدو تولد درگیر بیماری می‌شوند و نه تنها کیفیت زندگی آن‌ها به شدت کاهش می‌یابد، بلکه بار اقتصادی و روانی سنگینی را بر خانواده‌ها تحمیل می‌کنند.

دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران از ضرورت تدوین سیاست‌های کلان در حوزه بیماری‌های نادر سخن گفت و افزود: حمایت از تولید داخلی دارو‌های اورفان، تقویت زنجیره تأمین این دارو‌ها و ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از بیماران نادر، از جمله اقداماتی است که باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

یوسفی همچنین به اهمیت همکاری بین‌المللی در زمینه تأمین دارو‌ها و تبادل دانش اشاره کرد و گفت: بهره‌گیری از تجربیات کشور‌های پیشرو و ایجاد شبکه‌های مشترک تحقیقاتی می‌تواند گامی مؤثر در جهت بهبود شرایط بیماران نادر در کشور باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->