دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) ۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور
سرخط خبرها

جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا

  • کد خبر: ۳۱۲۵۰۲
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۹
جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا
پزشکان بریتانیایی برای اولین بار تومور مغزی یک بیمار را از طریق حفره چشم خارج کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، پزشکان یک تومور مغزی را از طریق یک برش کوچک (۱.۵ سانتی متری) روی پلک خارج کردند.

طی یک آزمایش پزشکی در بریتانیا «روویمبو کاویای» ۴۰ ساله با موفقیت تحت عمل جراحی برداشتن تومور از کاسه چشمش قرار گرفت. کاویا در سال ۲۰۲۳ به تومور مغزی مبتلا شد. پیش از تشخیص این بیماری، او مدت زیادی را با سردرد دست و پنجه نرم می‌کرد. این سردرد‌ها در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ تشدید شد و او در ابتدا به دندان درد مشکوک شد.

با این حال، معاینه دندانپزشکی هرگونه مشکل دندانی را رد کرد، که باعث شد او به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی در بیمارستان عمومی لیدز برود. اسکن مغزی کاویا، مننژیوم که یک تومور مغزی شایع است را نشان داد که در نزدیکی ساقه مغز و چشم چپ او قرار داشت.

کاویا می‌گوید: این تشخیص برای من با یک شوک همراه بود. زمان فوق‌العاده پر استرس و طاقت فرسایی بود. درد شدیدی داشتم و مدیریت داروهایم برایم سخت بود.

برداشتن تومور‌ها از طریق روش‌های جراحی موجود دشوار بود. این تومور‌ها در داخل سینوس کاورنوس (cavernous sinus)، ناحیه‌ای چالش‌برانگیز برای دسترسی قرار داشتند.

در آن زمان بود که جراحان تصمیم گرفتند از یک آندوسکوپ که یک لوله انعطاف پذیر با دوربین است، برای برداشتن تومور استفاده کنند.

کاویا می‌گوید: وقتی در مورد جراحی به من گفتند، از آن جا که تومور در حال رشد بود، در مورد جراحی خوشبین بودم. انتخاب این روش برای جراحی بهترین گزینه برای من بود.

جراحانی به رهبری عاصم شیخ (Asim Sheikh) و جیتن پارمار (Jiten Parmar) این روش جراحی کم تهاجمی را انجام دادند. آنها از طریق یک برش کوچک (۱.۵ سانتی متر) روی پلک روویمبو به تومور دسترسی پیدا کردند.

کاویا می‌گوید: من از بهبودی شگفت زده شدم. من فقط دو روز در بیمارستان بودم، بدون عارضه و تورم. الان کاملا احساس خوبی دارم.

اکثر جراحی‌های فعلی تومور مغزی شامل برش‌های بزرگ و برداشتن قسمت‌هایی از جمجمه است که منجر به دوره بهبودی گسترده‌تری می‌شود.

تومور‌های قاعده جمجمه برای برداشتن نیاز به کرانیوتومی باز دارند. این روش منجر به آسیب به بافت‌های اطراف و یک دوره بهبودی طولانی می‌شود.

کارشناسان بیان می‌کنند که این روش آندوسکوپی یک گزینه ایمن‌تر و کم تهاجمی‌تر را فراهم می‌کند.

این روش به ما امکان می‌دهد تا تومور‌ها را بدون باز کردن جمجمه خارج کنیم. شیخ، جراح مغز و اعصاب در بیمارستان‌های آموزشی لیدز می‌گوید: ماهیت کم تهاجمی این روش به طور قابل‌توجهی آسیب را کاهش می‌دهد و بیماران را قادر می‌سازد تا با کمترین جای زخم قابل مشاهده، به شکل سریع‌تری بهبود یابند.

مدل‌سازی سه بُعدی قبل از جراحی

موفقیت این جراحی تا حدی به دلیل برنامه‌ریزی سه بُعدی نوآورانه توسط لیزا فری (Lisa Ferrie)، مهندس زیست پزشکی بود. یک مدل سه بعدی از آناتومی روویمبو ایجاد شد که به جراحان اجازه می‌داد تا این جراحی را از قبل اجرا، تمرین کنند.

فری توضیح داد: ما از اسکن مغز و جمجمه روویمبو برای ایجاد یک مدل شبیه‌سازی شده‌ی سه بعدی استفاده کردیم.

این فناوری به جراحان این امکان را داد تا آناتومی او را با جزئیات مطالعه کنند و با دقت بی‌نظیری برای این عمل آماده شوند. فری در بیانیه مطبوعاتی اضافه کرد که دیدن مدل و دانستن آن در این جراحی پیشگامانه کمک کرده است.

این جراحی موفقیت آمیز، نقطه عطفی در درمان تومور‌های قاعده جمجمه است و پتانسیل بهبود زندگی بیماران مبتلا به تومور‌های قاعده جمجمه را دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->