وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

راهکاری کلیدی برای جلوگیری از زوال عقل

  • کد خبر: ۳۱۳۹۶۲
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
راهکاری کلیدی برای جلوگیری از زوال عقل
بررسی شواهد جدید نشان می‌دهد که پیشگیری یا درمان عفونت‌ها می‌تواند یک ابزار کلیدی برای جلوگیری از زوال عقل باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که واکسن‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، دارو‌های ضد ویروسی و دارو‌های ضد التهابی همگی با کاهش خطر زوال عقل مرتبط هستند.

این نتایج از این تصور حمایت می‌کند که زوال عقل رایج ممکن است توسط عفونت‌ها ایجاد شود.

تیم تحقیقات به سرپرستی دکتر «بنجامین آندروود»، استادیار روانپزشکی در دانشگاه کمبریج، نوشت: «علل عفونی ویروسی و باکتریایی برای زوال عقل‌های رایج مرتبط شده‌است که از داده‌های اپیدمیولوژیک که عفونت را با خطر زوال عقل مرتبط می‌کند، پشتیبانی می‌کند.»

محققان افزودند: «دارو‌های ضد ویروسی به عنوان برخی از امیدوارکننده‌ترین دارو‌های هدفمند برای زوال عقل شناسایی شده‌اند.»

محققان برای این بررسی، ۱۴ مطالعه شامل بیش از ۱۳۰ میلیون نفر و ۱ میلیون مورد زوال عقل را مورد بررسی قرار دادند تا ببینند آیا می‌توان دارو‌های موجود را برای کمک به درمان زوال عقل تغییر کاربری داد.

آندروود گفت: «ما برای کاهش سرعت پیشرفت زوال عقل، و نه برای جلوگیری از آن، به درمان‌های جدید نیاز داریم. اگر بتوانیم دارو‌هایی را پیدا کنیم که برای بیماری‌های دیگر مجوز دارند، آنگاه می‌توانیم آنها را وارد آزمایش کنیم و ممکن است بتوانیم آنها را خیلی سریع‌تر از آنچه برای یک داروی کاملاً جدید انجام دهیم، در دسترس بیماران قرار دهیم.»

این تیم شواهد متناقضی در مورد چندین دسته از دارو‌ها مانند دارو‌های فشار خون، دارو‌های ضد افسردگی و دارو‌های دیابت پیدا کردند. برخی از مطالعات این دارو‌ها را با خطر کمتر زوال عقل مرتبط می‌دانند، در حالی که برخی دیگر خطر بالاتری را نشان می‌دهند.

اما به گفته محققان، شواهد جمع‌آوری شده ارتباط غیرمنتظره‌ای را بین کاهش خطر زوال عقل و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، ضد ویروس‌ها و واکسن‌ها نشان داد.

به گفته محققان، دارو‌های ضد التهابی مانند ایبوپروفن نیز خطر ابتلاء به زوال عقل را کاهش می‌دهند.

محققان در یک بیانیه خبری گفتند: «التهاب به طور فزاینده‌ای به عنوان عامل مهمی در طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها شناخته می‌شود و نقش آن در زوال عقل با این واقعیت پشتیبانی می‌شود که برخی از ژن‌هایی که خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند بخشی از مسیر‌های التهابی هستند.»

محققان نتیجه گرفتند که هم برای اثبات اثربخشی این دارو‌ها در برابر زوال عقل و هم برای یافتن دارو‌های بیشتری که می‌توانند کمک کننده باشند، تحقیقات بیشتری لازم است.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->