وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مهم‌ترین علامت ابتلا به آلزایمر چیست؟

  • کد خبر: ۳۱۴۳۵۵
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
مهم‌ترین علامت ابتلا به آلزایمر چیست؟
دانشمندان نشانه اصلی ابتلا به بیماری آلزایمر را کشف کرده‌اند. آنها این بیماری را به چگونگی ثبت خاطرات در ذهن ارتباط می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، اخیرا محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو (آمریکا)، پس از بررسی‌های متعدد بین خواب و علایم بیماری آلزایمر ارتباطی پیدا کردند. آنها می‌گویند با تشخیص این ارتباط، افراد در سنین پایین‌تر می‌توانند احتمال ابتلا به آلزایمر را تشخیص دهند.

خواب و بیماری آلزایمر

به‌گفته این محققان، افرادی که هنگام خواب، خیلی دیر وارد مرحله خواب با حرکت سریع چشم (REM) می‌شوند، احتمال دارد شاهد علایم زودهنگام آلزایمر باشند. در خواب مرحله (REM)، فعالیت مغزی، نرخ تنفس و ضربان قلب و همچنین فشار خون فرد افزایش می‌یابد. فعالیت مغز در این زمان خیلی شبیه فعالیت مغز هنگام بیداری است و فرد معمولا رویا‌های بسیار واضح می‌بیند.

افراد مسن‌تر دیرتر از جوان‌ها وارد مرحله خواب (REM) می‌شوند و اگر فردی که جوان‌تر است و خیلی دیر وارد خواب (REM) می‌شود، احتمال اینکه در مسیر ابتلا به آلزایمر قرار گرفته باشد، بسیار بالاست.

مغز هنگام خواب (REM)، خاطرات روزمره را پردازش کرده و آنها، به‌ویژه آن دسته خاطراتی را که بار عاطفی دارند، وارد حافظه بلندمدت می‌کند.

سلامت مغز در گرو خواب (REM)

مرحله خواب (REM) برای سلامت مغز بسیار مهم است و تاخیر در آن، موجب کاهش توانایی مغز در تثبیت خاطرات می‌شود و درنهایت فرد توانایی خود در یادگیری و حفظ اطلاعات را از دست می‌دهد.

تاخیر در خواب (REM)، هورمون استرس (کورتیزول) را افزایش می‌دهد و این هورمون، به‌نوبه خود، هیپوکامپ مغز را که ساختاری حیاتی برای تثبیت حافظه و خاطرات فرد است مختل می‌کند.

روش‌های کنترل مرحله خواب (REM)

با روش‌های مختلف می‌توان مرحله خواب (REM) را کنترل کرد و عملکرد مغز خود را بهبود بخشید:

* هورمون ملاتونین برای تقویت این مرحله از خواب مهم است؛ بنابراین با مصرف مکمل ملاتونین می‌توان کیفیت خواب را بالا برد.

* با بهبود عادات سالم خواب می‌توان کیفیت خواب شبانه را بالا برد و خیلی سریع وارد مرحله خواب (REM) شد.

* افرادی که به بیماری‌هایی مانند آپنه در خواب مبتلا هستند باید با کمک متخصص این مشکل را برطرف کرده تا در خواب‌شان وقفه‌ای ایجاد نشود.

* افرادی که نگران ابتلا به آلزایمر هستند، باید زمان خواب‌شان را تنظیم کنند و خواب و بیداری‌شان در یک زمان مشخص باشد.

* در نهایت افراد باید پیش از خواب از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا الکل پرهیز کنند و در اتاقی نسبتا خنک، تاریک و آرام بخوابند. ورزش منظم و پرهیز از دخانیات هم توصیه می‌شود.

به‌گفته محققان، می‌توان با روش‌های فوق کیفیت خواب را بالا افزایش داده و از ابتلا به آلزایمر تا حد امکان دور ماند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->