رکورد شکنی نرخ جهانی طلا امروز (۲۲ بهمن ۱۴۰۳)| علت رشد اونس طلا چیست؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳)| دلار صعودی می‌ماند؟ استاندار خراسان رضوی: هماهنگی دستگاه‌های اجرایی برای مدیریت ناترازی انرژی، کلید عبور از چالش است آیا تجربه سال ۹۷ درباره نرخ دلار تکرار می‌شود؟ | ریزش قیمت دلار چقدر محتمل است؟ سرپرست گروه موسیقی بیدل: موسیقی مقامی خراسان نه‌تنها در کشور، بلکه در سطح جهان زبانزد است مصرف ۶۰ میلیون مترمکعب گاز در خراسان رضوی در ۲۴ ساعت اخیر (۲۱ بهمن۱۴۰۳) احتمال افزایش زمان معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه قیمت خودرو‌های خارجی در مدار رشد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک ۹۵۰ میلیون تومان شد تا پایان هفته، ۴ حراج جدید سکه برگزار می‌شود (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) زمان عرضه‌اولیه «الکتروماد» تغییر کرد دوئل طلا در برابر بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی: یک هیئت اقتصادی به ازبکستان اعزام می‌شود طلا در مشهد به گرمی ۶.۵ میلیون تومان رسید (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | حباب سکه افزایش یافت بررسی وضعیت حرکت قطارها از ایستگاه راه‌آهن مشهد هم‌زمان با بارش برف (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) دلار ۹۰ هزار تومان شد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | ورود سکه به کانال ۷۶ میلیون تومان ویدئو | مدیرعامل بورس کالا: به‌زودی گواهی سپرده خودرو عرضه می‌شود کارت رفاهی ۳۰۰ میلیون تومانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ + شرایط پیش‌فروش و فروش فوق‌العاده ۸ محصول ایران‌خودرو ویژه دهه فجر ۱۴۰۳ آغاز شد + جزئیات و جدول محاسبه درست سبد معیشت ملاک تعیین مزد کارگران باشد خرمای موردنیاز ماه رمضان با قیمت‌های تنظیم‌بازاری تأمین است | تورم به انواع رطب هم رسید طلا از بیت کوین پیشی گرفت (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) رشد ۵۰ درصدی بیت کوین در راه است؟ (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) شایعه عرضه خودرو‌های مدل ۱۴۰۴ تکذیب شد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | بادمجان چند؟ پیش‌فروش لاماری ایما بنزینی از امروز با تحویل فوری (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات پرواز‌های فرودگاه بین‌المللی مشهد در حال انجام است (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) + ویدئو جزئیات حراج گسترده سکه در مرکز مبادله از فردا (یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

جنگ اقتصادی چین و آمریکا به بازارهای انرژی شوک وارد کرد

  • کد خبر: ۳۱۴۷۸۵
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۸
جنگ اقتصادی چین و آمریکا به بازارهای انرژی شوک وارد کرد
پس از واکنش متقابل پکن به تعرفه‌های دونالد ترامپ، تجارت نفت خام، گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) و زغال‌سنگ میان آمریکا و چین، عملا متوقف می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، چین که بزرگترین واردکننده این سه کالای انرژی در جهان است، روز سه شنبه، تعرفه واردات ال‌ان‌جی و زغال‌سنگ آمریکا را ۱۵ درصد و نفت خام و تجهیزات کشاورزی را ۱۰ درصد اعمال کرد. این اقدام پکن پس از آن صورت گرفت که دولت ترامپ، تعرفه ۱۰ درصدی را بر تمام واردات کالا‌های چینی به آمریکا اعمال کرد.

در حالی که افزایش ۱۰ درصدی، کمتر از ۶۰ درصدی بود که ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی سال گذشته خود تهدید کرد، اما باز هم برای واکنش فوری چین کافی بود. واکنش چین، خطر تحرکات بیشتر آمریکا را افزایش می‌دهد و تنش تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان را تشدید می‌کند.

این ریسک وجود دارد که یک سری اقدامات تلافی‌جویانه، باعث کندی رشد اقتصاد جهانی و افزایش تورم شود، زیرا کشور‌ها مجبورند زنجیره‌های تامین را از نو سازماندهی کنند و با اختلالات فزاینده در صنایعی مانند تولید و ساخت و ساز مقابله کنند.

با این حال، تاثیر فوری اقدامات چین بر واردات نفت خام، ال‌ان‌جی و زغال سنگ آمریکا، احتمالا محدود خواهد بود. به گفته تحلیلگران کالایی شرکت کپلر، چین در ژانویه، ۵.۹۹ میلیون بشکه نفت خام از آمریکا وارد کرده است. این رقم معادل حدود ۱۹۳ هزار بشکه در روز است که کمتر از ۲ درصد کل واردات چین است.

واردات ژانویه، نمونه‌ای از حجم ماه‌های اخیر بود؛ البته چین گاهی اوقات نفت خام بیشتری از آمریکا وارد کرده است، برای مثال، واردات این کشور در ژوئن ۲۰۲۳ به ۹۴۸ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین میزان در دو سال گذشته است.

واردات ال‌ان‌جی چین از آمریکا نیز در ماه‌های اخیر اندک بوده است، به طوری که از ۲۲۰ هزار تن در دسامبر، به ۱۹۰ هزار تن در ژانویه کاهش یافت.

حجم واردات ال‌ان‌جی نسبتا متغیر بوده است که منعکس‌کننده ماهیت لحظه‌ای تجارت میان آمریکا و چین است، اما در اکتبر سال گذشته، به ۷۸۰ هزار تن رسیده بود که بالاترین میزان در دو سال گذشته بود.

مجموع واردات ال‌ان‌جی چین، اخیرا، به طور میانگین حدود ۶.۵ میلیون تن در ماه بوده است که نشان می‌دهد آمریکا بین چهار تا ۱۲ درصد از کل واردات ال‌ان‌جی چین را تامین می‌کند.

طبق گزارش کپلر، واردات زغال‌سنگ از آمریکا به چین در ژانویه، ۱.۳۴ میلیون تن بود که قوی‌ترین رکورد ماهانه در دو سال گذشته بود و از رکورد ۱.۵۵ میلیون تن در اوت سال گذشته فراتر رفت. داده‌های رسمی گمرک نشان می‌دهد که کل واردات ماهانه زغال‌سنگ چین در سال ۲۰۲۴، به طور متوسط ۴۵.۲ میلیون تن در ماه بوده است که آمریکا را یک تامین‌کننده کوچک جلوه می‌دهد.

پیامد‌های گسترده‌تر جنگ تجاری

با توجه به اینکه هم چین و هم آمریکا احتمالا می‌توانند بدون ایجاد مشکلات زیاد با تعرفه‌های پکن بر واردات انرژی وفق پیدا کنند، این سوال مطرح می‌شود که آیا این موضوع اهمیت دارد یا خیر.

پاسخ این است که این تعرفه‌ها، تنش‌ها را تشدید کرده و روند تقسیم روزافزون جهان به دو بلوک تجاری را تسریع می‌کند؛ یکی که با آمریکای ترامپ و متحدانش معامله می‌کند و دیگری که ترجیح می‌دهد با چین و آنچه که جنوب جهانی توصیف می‌شود، همکاری کند.

این ریسک وجود دارد که ترامپ به اعمال تعرفه‌ها به عنوان بخشی از سیاست «اول آمریکا» علیه متحدان سنتی و همین طور رقبای خود ادامه دهد؛ سیاستی که ممکن است تولیدکنندگان کالا را بیشتر به سمت بلوک تجاری در حال ظهور بریکس سوق دهد.

چین همچنین با اعلام کنترل‌های جدید صادراتی بر روی پنج ماده معدنی که در صنایع دفاعی و گذار انرژی استفاده می‌شوند، قدرت‌نمایی خود را در کالا‌ها افزایش می‌دهد. کنترل‌ها که بلافاصله اعمال می‌شوند، صادرات فلزات تنگستن، تلوریم، بیسموت، ایندیم و مولیبدن و محصولات مرتبط با آنها را پوشش می‌دهند.

بر اساس گزارش رویترز، این اقدامات، احتمالا تلاش کشور‌های غربی برای یافتن و توسعه منابع خود را افزایش می‌دهد. به این ترتیب، آنها باید با شرکت‌ها و دولت‌ها در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین تعامل کنند که احتمالا، بسیاری از آنها هدف تعرفه‌ها و حذف کمک‌های مالی آمریکا قرار گرفته‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->