عیدی مستمری‌بگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر واریز شد (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) خوابگاه آتش‌گرفته در خیابان راهنمایی مشهد، دانشجویی نیست علت قطع گاز شهر سده خواف خراسان رضوی چه بود؟ (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) وزیر آموزش و پرورش خبر داد: به‌زودی ردیف جدید استخدامی می‌گیریم یک درمان فوری برای فشارخون بالا هشدار هواشناسی درباره کاهش شدید دما در خراسان رضوی و سایر استان‌ها دانشگاه‌ها به شناسایی و اعلام محیط‌های پرخطر پیرامونشان مکلف شدند وزیر علوم خبر داد: لپ‌تاپ و تلفن همراه دانشجویان بیمه می‌شود ویدئو| لحظه سانحه هواپیمای مسافربری دلتا در فرودگاه تورنتو کانادا ساعت کاری ادارات خراسان رضوی از فردا چهارشنبه (یکم اسفند ۱۴۰۳) به روال عادی بر می‌گردد تأمین ۶۰۰ هزارنفر شب ظرفیت اسکان برای زائران نوروزی مشهدالرضا (ع) | تخفیف ۴۰ درصدی همه هتل‌ها در پیک زیارتی آتی (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) نهمین گردهمایی فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج و پدافند غیرعامل بهزیستی کشور در مشهد برگزار شد (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) درباره پزشک احمدی، عامل قتل بسیاری از زندانیان سیاسی مخالف حکومت پهلوی | شبحی در دالان‌های تاریک زندان قصر اضطراب، شایع‌ترین اختلال روان‌شناختی که نیاز به روان درمانی را افزایش داده است | کودکان بی قرار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در هفته اول اسفند ۱۴۰۳ | ورود پدیده سردچال قطبی تکذیب شد خدمات مراکز مشاوره تحت حمایت بیمه قرار گیرند ۲۰ درصد علت ناباروری زوجین، مردان هستند مهلت ۱۰ روزه وزیر علوم به دانشگاه‌های سراسر کشور برای پیگیری تأمین امنیت معابر دانشگاهی و خوابگاهی | دانشگاه تهران به نام امیرمحمد خالقی مدرسه می‌سازد چرا چهره قاتل امیرمحمد خالقی به صورت شطرنجی منتشر شد؟ شینا انصاری در مشهد: دو راهکار در اولویت اجرا برای مدیریت آلودگی هوا در کلانشهر مشهد وجود دارد آتش سوزی هنرستان دخترانه زنجان با ۱۵ مصدوم (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) رودخانه کشف‌رود مشهد همچنان درگیر کشت فاضلابی آخرین جزئیات قتل دانشجوی دانشگاه تهران از زبان قاضی شهریاری (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) آزمون کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی ۱۴۰۴ چه‌زمانی برگزار می‌شود؟ هدفون‌های نویز کنسلینگ می‌توانند تنظیمات مغز را تغییر دهند پویش اهدای خون «از برف تا شکوفه» در خراسان رضوی در حال اجراست داروی بیماران SMA با کمک تولیدکنندگان داخلی تأمین شد افسردگی می‌تواند به شروع بیماری‌های مزمن میان‌سالی سرعت بخشد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۸ درجه می‌رسد اعزام ۱۴۰۰ دانش‌آموز عشایر زیارت‌اولی به مشهد نجات و رهاسازی ۲ قلاده پلنگ بیمار در مازندران
سرخط خبرها

با تشخیص به‌موقع قوز قرنیه، نیاز به پیوند ندارید

  • کد خبر: ۳۱۵۰۵۸
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۷
با تشخیص به‌موقع قوز قرنیه، نیاز به پیوند ندارید
یک جراح و متخصص چشم گفت: با تشخیص به‌موقع، کنترل و درمان قوز قرنیه می‌توان از پیشروی و پیوند قرنیه پیشگیری کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر الهام سلطانی با اشاره به اینکه قوز قرنیه چشم یا کراتوکونوس بیماری ارثی غیرالتهابی است، اظهار کرد: غالبا افراد مبتلا به این مشکل، زمینه خانوادگی در این خصوص دارند و معمولا این بیماری با عیوب انکساری به سرعت پیش‌رونده خود را نشان می‌دهد.

وی در ادامه اظهارکرد: فرد مبتلا به قوز قرنیه معمولا با این علائم به ما مراجعه می‌کند که نمره عینکم تند تند تغییر کرده و عینک را زود به زود عوض می‌کنم و این بدان معناست که عینک نتوانسته به‌صورت قابل قبول مشکل بینایی فرد را اصلاح کند. 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تشخیص قطعی با عکسبرداری‌هایی از سطح قرنیه ممکن است، ادامه داد: معمولاً بیماران در سنین ۲۰ تا۳۰ سال به این مشکل مبتلا می‌شوند و شیوع آن در سایر گروه‌های سنی کمتر است.

وی اضافه کرد: درمان‌ها در این بیماران بر حسب شدت و سن بیمار متفاوت است، اما معمولا در انواع خفیف بیماری، عینک یا لنز نرم ممکن است کمک‌کننده باشد ولی با پیشرفت بیماری و نازکتر شدن و تغییر شکل بیشتر قرنیه این درمان‌ها دیگر چندان کارساز نخواهد بود.

سلطانی در ادامه اظهارکرد: درمان بعدی بیماری استفاده از لنز‌های سخت دارای قابلیت نفوذ گاز است، این لنز‌ها قابلیت بیشتری برای اصلاح آستیگاتیسم نامنظم ناشی از کراتوکونوس (قوز قرنیه) دارند، اما در حال حاضر در بیمارانی که قادر به تحمل لنز‌های سخت نیستند از روش‌های جدیدتری مانند قرار دادن رینگ‌های داخل قرنیه مثل Intacs و Ferrara و رینگ کامل Myoring استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از روش‌های درمان قوز قرنیه، روش جراحی کراس‌لینکینگ است که باعث استحکام قرنیه و پیشگیری از پیشرفت بیماری است، گفت: در این روش بینایی فرد با و بدون عینک بهبود یافته و میزان آستیگماتیسم، کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت و این روش باعث می‌شود به پیوند قرنیه نیاز نباشد.

تنبلی چشم را در کودکان جدی بگیرید

این متخصص و جراح چشم در بخش دیگری از سخنان خود به یکی دیگر از مشکلات چشمی در گروه سنی کودکان اشاره و اظهار کرد: «تنبلی چشم» یکی از مشکلات شایع چشم در سنین کودکی است که دید بیمار بدون وجود هیچ علت شناخته‌شده ارگانیک کاهش می‌یابد و با روش‌های موجود مثل عینک قابل اصلاح نیست.

وی افزود: این موضوع به دلیل عدم تکامل سیستم مغزی در بینایی چشم ایجاد می‌شود. اگر به هر دلیلی در دو سال نخست زندگی علتی وجود داشته باشد که مانع از دیدن تصویر در یکی از چشم‌ها شود مغز بیشتر بر یک چشم تمرکز می‌کند و عملا چشم «تنبل» را نادیده می‌گیرد و چنانچه این چشم به درستی تحریک نشود، سلول‌های عصبی که مسئول بینایی هستند به طور طبیعی تکامل نمی‌یابند.

سلطانی یادآور شد: انحرافات چشم، وجود کدورت در مسیر بینایی، ایجاد ضایعه در قرنیه و عیوب انکساری قابل توجه از جمله مسائلی هستند که می‌توانند در کاهش دید یک چشم و ایجاد تنبلی چشم مؤثر واقع شوند، در نتیجه کودک باید در مدت زمان طلایی از نظر وجود این مشکلات غربالگری شود و مغز بیاموزد و این تصاویر را اصلاح کند.

وی متذکر شد: در این بیماری عیوب انکساری بر حسب شدت با تجویز عینک اصلاح می‌شود و اگر روند درمان کودک به‌طور منظم پیگیری شود، رفع تنبلی چشم و بهبودی کامل حاصل می‌شود، معمولا هر چه سن کودک کمتر باشد، اثربخشی درمان بیشتر خواهد بود. پس از هشت سالگی، احتمال بهبود بینایی به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد ولی درمان هنوز هم می‌تواند موثر باشد.

پیرچشمی یا کاهش قدرت تطابق چشم چیست؟

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به موضوع پیرچشمی اشاره و اظهارکرد: ضعف بینایی که به دلیل افزایش سن اتفاق می‌افتد پیرچشمی نامیده می‌شود و در واقع کاهش قدرت تطابق چشم با افزایش سن است.

وی اضافه کرد: در حالت عادی همه ما می‌توانیم اجسام دور و نوشته‌های ریز یک را از نزدیک با دید خود ببینیم و این ناشی از قدرت تطابق در چشم است که ممکن است با افزایش سن، این قدرت تطابق کاهش می‌یابد.

سلطانی با اشاره به اینکه در اغلب موارد، پیرچشمی از سنین ۴۰ سالگی به بعد آغاز می‌شود، اظهارکرد: مناسبترین و بهترین راه درمان این مشکل استفاده از عینک است البته روش‌های جراحی هم وجود دارد، اما استفاده عمومی ندارد، چون نتایج قابل پیش‌بینی ندارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->