شوق انتظار در مشهد | ویژه‌برنامه‌های نیمه‌شعبان ۱۴۰۳ ثبت‌نام بیستمین دوره آزمون‌های تخصصی حفظ قرآن آغاز شد چگونه یاور امام زمان (عج) باشیم؟ | از تقوا تا اخلاق نیکو اعزام یک هزار و ۷۰۵ دانشجو از مشهد به سرزمین وحی انتصاب رمضان شریف، به عنوان رئیس ستاد مرکزی روز جهانی قدس مهم‌ترین شرط موفقیت در راه تبلیغ دین اخلاص است جزئیات جشن‌های باشکوه نیمه شعبان ۱۴۰۳ در حرم مطهر رضوی در تب‌وتاب رفتنم آیین اختتامیه مدرسه فجرانه در مشهد برگزار می‌شود درباره شهید سیدابراهیم اصغرزاده، بازیگر فقید مشهدی | ابراهیم در آتش فاز دوم مرکز فرهنگی رفاهی امام رضا (ع) موسسه جوانان آستان قدس رضوی، به بهره برداری رسید آنتالیا میزبان کنفرانس «حقیقت مهدویت در اسلام» فرمانده قرارگاه راهیان نور نیروی زمینی ارتش: یادمان‌های شهدای جنوب غرب کشور پذیرای زائران راهیان نور است جلد سوم کتاب «آموزه‌های ولایت» روانه بازار شد دستور کار رسانه ملی برای تولید سریال با مضمون مهدویت مراسم تجلیل از مقام شامخ ۷۰ شهید آستان قدس برگزار شد لزوم خوانش تاریخ انقلاب اسلامی به منظور واکسینه شدن مردم در برابر توطئه‌های دشمن پیام تسلیت فرمانده کل ارتش در پی درگذشت پدر دریادار ایرانی اعمال توصیه شده برای شب و روز نیمه شعبان شناسایی نسب سادات با نرم‌افزار کتابخانه «انساب سادات»
سرخط خبرها

مهم‌ترین شرط موفقیت در راه تبلیغ دین اخلاص است

  • کد خبر: ۳۱۶۱۷۸
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
مهم‌ترین شرط موفقیت در راه تبلیغ دین اخلاص است
تولیت آستان قدس رضوی یکی از مهمترین شروط موفقیت در راه تبلیغ دین را «اخلاص» دانست و گفت: اخلاص به معنای ویژه بودن عمل برای خدا و در نظر گرفتن فقط رضایت الهی است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله احمد مروی در سخنانی در جمع طلاب مکتب نرجس(س)، با گرامیداشت یاد و خاطره مرحومه فاطمه سیدخاموشی (طاهایی)، بنیانگذار و مدیر فقید مؤسسه علمی تحقیقی مکتب نرجس (س)، تلاش‌های خالصانه و خدمات ارزنده ایشان در مسیر هدایت و نشر معارف دین را ستود و ابراز کرد: مهم‌ترین و بالاترین کار بشری، «هدایت انسان‌ها» است. این امر از چنان ارزشی برخوردار است که خداوند متعال آن را رسالت انبیا و اولی الله قرار داده است؛ از این رو کسانی که در این مسیر گام برمی‌دارند، در حقیقت کاری خدایی و انبیایی انجام می‌دهند.

وی افزود: در میان سوره‌های قرآن، سوره حمد جایگاه ویژه‌ای دارد. این سوره که قرائت آن در نماز‌های یومیه واجب شده است، یک دعا دارد و آن درخواست هدایت است، اگر موضوعی بااهمیت‌تر از هدایت وجود داشت، قطعاً خداوند متعال آن را در این سوره قرار می‌داد. این نشان‌دهنده ارزش بی‌بدیل هدایت در نظام الهی است.

مروی اصل نظام طلبگی و فلسفه تشکیل حوزه‌های علمیه را تربیت عالمان دین و مروجان معارف اسلامی خواند و اظهار کرد: اسلام ارزش و منزلت ویژه‌ای برای علم و آگاهی قائل است و به فراگیری علم نافع سفارش کرده است، یکی از بارزترین مصادیق علم نافع، علم دین و نشر معارف الهی است.

وی با بیان اینکه متأسفانه در سال‌های اخیر، تبلیغ دین تا حدی جایگاه والای خود را از دست داده است، گفت: مگر کاری بالاتر از تبلیغ دین برای یک عالم دین وجود دارد؟ پیامبران و اولیاء الله مبلغان دین بوده‌اند و بزرگان فراوانی در راه نشر معارف الهی حتی به شهادت رسیده‌اند.

تولیت آستان قدس رضوی در ادامه یکی از مهمترین شروط موفقیت در راه تبلیغ دین را «اخلاص» دانست و خاطرنشان کرد: اخلاص به معنای ویژه بودن عمل برای خدا و در نظر گرفتن فقط رضایت الهی است، مبلغ باید از دام‌های ریا، شهرت‌طلبی و مریدپرستی دوری کند. علمای بزرگ در طول تاریخ همواره بسیار مراقبت می‌کردند که مبادا در دام مریدپرستی و تمجید مردم گرفتار شوند.

وی دومین اصل در تبلیغ دین را استناد و اتقان مطالب خواند و گفت: هر آنچه بیان می‌شود باید مستند، دقیق و مطابق با مبانی دینی باشد. تبلیغ دین کار ساده‌ای نیست؛ گاهی بیان نادرست و غیرمستند، سبب تخریب دین می‌شود. علاوه بر این، شناخت مخاطب و ارائه مطالب متناسب با میزان دریافت و فهم مستمع، امری ضروری است.

مروی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات رایج در تبلیغ دین، کتمان حقیقت است. گاهی شاهد انحراف یا اشتباه هستیم، اما از بیان حقیقت خودداری می‌کنیم. در حالی که علمای بزرگ در برابر تحریف دین و انحرافات عقیدتی محکم ایستادگی می‌کردند.

وی ضمن قرائت به آیه شریفه «إِنَّ الَّذِینَ یَکْتُمُونَ مَا أَنزَلْنَا مِنَ الْبَیِّنَاتِ وَالْهُدَى مِن بَعْدِ مَا بَیَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِی الْکِتَابِ أُولَئِکَ یَلعَنُهُمُ اللّهُ وَیَلْعَنُهُمُ اللَّاعِنُونَ» ابراز کرد: این آیه شریفه در مورد هر کسی است که آگاهانه حقیقت را کتمان کند؛ بنابراین، در مسائل دینی، تنها باید از خداوند و اهل بیت (ع) رودربایستی داشت و از بیان حقیقت هراسی نداشته باشیم.

تولیت آستان قدس رضوی یکی از نکات مهم در تبلیغ دین را نحوه برخورد با مخاطبان و شبهات آنان دانست و گفت: اگر فردی قانع نشد، نباید بگوییم: «دین همین است و غیر از این نیست، تو خودت را اصلاح کن» بلکه باید بگوییم «اگر قانع نشدی، اشکال از من است»، تلاش کنیم استدلالی صحیح و پاسخی قانع‌کننده‌ای ارائه دهیم و اگر مخاطب قانع نشد از دین هزینه نکنیم.

مروی در پایان خطاب به طلاب خواهر این مکتب گفت: شما وارثان علمای بزرگی هستید که در طول تاریخ، برای هدایت و تبلیغ دین، جان و مال خود را در طبق اخلاص گذاشتند. وظیفه‌ای که بر دوش دارید، ادامه دادن راه انبیا و اولیا و بزرگان دین است. رسالت شما تنها خواندن و آموختن علوم دینی نیست، بلکه ترویج و نشر معارف الهی و هدایت جامعه است. این مسئولیت خطیر را با اخلاص، علم، استدلال، مخاطب‌شناسی و شجاعت انجام دهید.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->