به گزارش شهرآرانیوز، مهدی سنایی روز دوشنبه در هفتمین اجلاس روسای دانشگاههای سطح یک ایران و روسیه که در باغموزه نگارستان برگزار شد، اظهار داشت: هفتمین اجلاس این اتحادیه بسیار حائز اهمیت است، ابتدا اینکه دیپلماسی از انحصار دیپلماسی کلاسیک خارج شده و امروزه در کنار رایزنیها، نقش دیپلماسی علمی، فرهنگی و فناوری بسیار برجسته است و وجود چنین نهادی به نام اتحادیه همکاریهای دانشگاههای برتر ایران و روسیه میتواند در سطح دو کشور و حتی در سطح منطقه، نقش قابل توجهی در نزدیکی دو ملت، افزایش تفاهم و توسعه روابط بین دو کشور داشته باشد.
سفیر پیشین ایران در روسیه با اذعان به اینکه دو کشور در روابط خود با نقصان مواجه هستند، توضیح داد: روابط موجود، بیش از اندازه سیاسی و دولتی است و اگر به حجم رفتوآمدها، تعداد هیاتها در طول دهههای متمادی نگاه کنیم، میبینیم که در سالهای اخیر بخش عمدهای را رایزنیهای سیاسی و بعد هم رایزنیهای دولتی تشکیل میدهد.
وی افزود: افزایش همکاریهای دانشگاهی، تعامل بین نخبگان، تعاملات مردمی، تعامل بین مراکز پژوهشی دو کشور امری ضروری است و این تعاملات، یک پشتوانه قوی برای پایدار شدن روابط سیاسی بین دو کشور ایجاد میکند.
وی تاکید کرد: بدون تردید، پایداری هر گونه روابط سیاسی نیاز به پشتوانه افکار عمومی و همچنین تقویت روابط در عرصههای مختلف دارد، البته اقدامات فراوانی طی سه دهه و خصوصا یک دهه اخیر در حوزههای مختلف گردشگری دانشگاهی، فناوری شکل گرفته است.
سنایی تاکید کرد: در سالهای مختلف، گفتوگوهای متعددی شکل گرفته است، اما به صورت کلی، افزایش نقش تعاملات دانشگاهی، فرهنگی و مردمی از جمله ضرورتهای روابط ایران و روسیه است.
مشاور سیاسی رئیس جمهور با اشاره به حضور جمعیت قابل توجهی از دانشجویان ایرانی در روسیه، افزود: در سفر رئیس جمهور کشورمان به روسیه و امضای سند همکاری در دیدار با ولادیمیر پوتین، به این موضوع اشاره و گفته شد که نزدیک به ۱۰ هزار دانشجوی ایرانی در روسیه هستند که البته اغلب در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی تحصیل میکنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، سهم حضور دانشجویان روسیه در دانشگاههای ایران بسیار اندک است و امیدواریم تبادل بین دانشجویان و دانشگاههای مختلف افزایش پیدا کند و پروژههای پژوهشی و فناوری مشترک در قالب این همکاریها بین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دو کشور شکل بگیرد.
منبع: ایرنا