به گزارش شهرآرانیوز؛ شهرداری مشهد حدود ۳۴همت از دستگاههای اجرایی و دولت مطالبه مالی دارد و این یکی از مسائل مهمی است که در نشست اخیر کمیسیون برنامه و بودجه شورایاسلامیشهرمشهد نیز به آن پرداخته شد و نیاز بهعزم جدی برای پیگیری وصول این مطالبات وجود دارد. رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورایاسلامیشهر مشهد در گفتوگو با شهرآرا درباره این مسئله بیان کرد: موضوع مطالبات شهرداری مشهد از دستگاههای اجرایی و دولت از مسائل مهمی بود که در نشست اخیر این کمیسیون بررسی شد. در سامانه سما حدود ۳۴همت ثبت شده است که باید از دولت مطالبه شود.
حسین حسامی با اشاره به قوانین بالادستی در این موضوع اظهار کرد: در ماده۲۴ قانون هفتم توسعه نیز به پرداخت بدهیهای حسابرسیشده قانونی دولت، سازمان اقتصادی و دارایی و شهرداریها پرداخته شده است. یکی از تأکیدات ویژه ریاستجمهوری هم بحث ظرفیتهای موجود در قانون هفتم توسعه است.
وی افزود: قبل از سال۱۳۹۷ از این ۳۴همت، حدود ۴.۸همت را ثبت کردیم و ۲.۸همت حسابرسی شده که موردتأیید دولت هم بوده است. از این مبلغ فقط حدود ۱۷۲میلیارد تومان، یعنی معادل ۷درصد پرداخت شده است. بین سالهای ۱۳۹۸تا۱۴۰۰ هم در سامانه سما ۱۵.۹همت را ثبت کردهایم و حدود ۴همت حسابرسی شده و هیچ مبلغی تاکنون پرداخت نشده است و بین سالهای ۱۴۰۱تا۱۴۰۲ نیز ۱۴همت در سامانه سما ثبت شده که در حال پیگیری برای حسابرسی است و از این مبلغ تاکنون پرداختی نشده است.
حسامی تصریح کرد: پیشنهاد شد بدهی شهرداری به بانکها را با طلب شهرداری از دولت تهاتر کنیم و بهصورت ویژه قرار شد معاونت مالی و پیشتیبانی شهرداری و شهردار پیگیر مسئله باشند. رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورایاسلامیشهر مشهد به بدهی دستگاههای اجرایی به شهرداری اشاره کرد و گفت: حدود ۷همت مطالبات شهرداری از ۱۳۰دستگاه بدهکار استان است که ۴همت آن حسابرسی شده و آماده برداشت از حساب است. همچنین حدود ۵۴۱میلیارد تومان آرای قطعی کمیسیون ماده۷۷ را داریم که از ۳۴دستگاه بدهکار است. در کمیسیون برنامه و بودجه قرار شد با یک تعامل ویژه درون استان، مطالبات دولتی را پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم.
حسامی افزود: در بحث تفریغ بودجه سال۱۴۰۲ بهعنوان شورا رضایتی از عملکرد شهرداری در سال۱۴۰۲ نداشتیم، مخصوصا در حوزه پیشرفت پروژههای عمرانی که کمتر از انتظار شورا پیشرفت داشته است و قرار شد در سال۱۴۰۳ جبران کنند. در سال۱۴۰۲ خیلی از سازمانها انحرافهای نامساعد معناداری داشتند که تأکید شد در عملکرد۱۴۰۳ حداقل در زمان باقیمانده بهصورت ویژهتر در این مورد بررسی صورت گیرد.
وی درباره تأکیدات ویژه در جلسه اخیر کمیسیون برنامهوبودجه بیان کرد: به وصول مطالبات دولتی و سهم شهر مشهد از ارزش افزوده و قوانین بالادستی تأکید و اعلام شد که شهرداری باید این موارد را بهطور جدی پیگیری کند؛ همچنین قرار شد جلسات مشترکی را با مجمع نمایندگان استان و نمایندگان مردم مشهد و کلات در مجلسشورایاسلامی داشته باشیم که درخصوص پیگیری مطالبات مشهد، بهصورت منسجمتر با دستگاههای متولی تعامل صورت گیرد.
رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورایاسلامیشهر مشهد با اشاره به انتخاب ۴۵ پروژه شاخص و راهبردی گفت: در بودجه۱۴۰۳ حدود ۲ هزارو ۴۰۰ پروژه با اعتبار ۲۷هزارو۱۰۰ میلیارد تومان تعریف شده است که ۴۵ پروژه شاخص و مگاپروژه را انتخاب کردیم و بنا داریم بهصورت هفتگی در جلساتی پیشرفت فیزیکی و تأمین مالی آنها را رصد کنیم.
حسامی افزود: کاهش هزینههای جاری نیز از دیگر موارد مطرح است که باتوجهبه بحث نقدینگی و تأمین منابع، تأکید شد که بهصورت ویژهتر فرایندهای موازی در شهرداریهای مشهد حذف شود و به بخشی از هزینهها که قابلیت کاهش دارد (مانند حوزه نقلیه شهرداری و تأمین زیرساختها و ملزومات اداری) بیشتر پرداخته شود.
وی تصریح کرد: لایحه بودجه۱۴۰۴ نیز هفته گذشته رسید، اما ناترازی بین بودجه جاری و عمرانی وجود داشت. متأسفانه بودجه جاری حدود ۴۵درصد رشد کرد و بودجه عمرانی ۱۱درصد کاهش داشت. کلیات بودجه را به کمیسیون تلفیق برگشت دادیم تا اصلاح شود که باتوجهبه آخرین فرایند طیشده از هفته آینده بودجه۱۴۰۴ را نیز در دستورکار قرار خواهیم داد.