فرهاد دوایی روز شنبه (۴ اسفند ۱۴۰۳) در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، اظهار کرد: هماکنون حدود یکصد دفتر خدمات مسافرتی در حوزه گردشگری سلامت دارای مجوز هستند و میتوانند در این حوزه فعالیت داشته باشند، اما فعالیت دلالان و لیدرهای متراکم، در این زمینه چالش ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: اغلب این دلالان و لیدرها که بعضاً اتباع خارجی هستند، خودشان اقدام به راهنمایی گردشگران سلامت به مراکز درمانی، مطب پزشکان و سایر بخشهای خدمترسان میکنند و درآمد حاصله را که به دلار است نیز از کشور خارج میکنند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی دفاتر خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی خراسان رضوی اظهار کرد: اخیراً سامانهای راهاندازی شده تا نسبتبه صدور مجوز و ساماندهی راهنمایان گردشگران سلامت اقدام کند، اما اجرایی نشده و همین امر موجب شده راهنمایان غیربومی که اغلب عربزبان نیز هستند، اقدام به کسب درآمد و خروج آن از کشور نمایند.
وی با تأکید بر اینکه مراکز درمانی نیز باید پای کار سامانه ساماندهی راهنمایان گردشگری باشند و صرفاً پذیرش گردشگر سلامت را از راهنمایان دارای مجوز انجام دهند، افزود: اخیراً این موضوع در حاشیه نمایشگاه گردشگری تهران با ریاستجمهوری مطرح شده و تأکیدات لازم به وزیر بهداشت، درمان و سلامت نیز صورت گرفته است؛ اما همچنان لازم است در ساماندهی این بخش تسریع صورت گیرد.
وی گفت: در حال حاضر، ۶۳۰ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در خراسان رضوی فعالیت دارند.