جزئیات حمله تروریستی به ساختمان بنیاد مسکن چابهار کاهش وزن آسان با مصرف ۷ ماده غذایی چربی‌سوز واکنش کاربران فضای مجازی به کارزار سربازی دختران + عکس معاون آموزشی وزارت بهداشت: کیفیت آموزش پزشکی با توجه به ازدحام دانشجو، کمبود تجهیزات و استاد، نگران‌کننده است چرا اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به تأخیر افتاد؟ توسعه همکاری‌های وزارت بهداشت و جمعیت مبارزه با دخانیات اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات قانون «افزایش سن بازنشستگی» اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | سنوات بیمه‌پردازی هر بیمه‌شده چند ماه افزایش می‌یابد؟ پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد برقرار است (۶ اسفند ۱۴۰۳) بیش از ۶۷۰ هزار نفرشب ظرفیت اقامتی در نوروز ۱۴۰۴ برای خراسان رضوی پیش‌بینی شده است توزیع شیر در مدارس مشهد به آخر خط رسید آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳)  تعطیل است؟ تعطیلی مراکز گردشگری و بوم‌گردی مشهد و خراسان رضوی تا اطلاع ثانوی | ستاد بحران استانداری خراسان رضوی: در آماده‌باش کامل هستیم (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | مشهد برفی می‌شود شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع
سرخط خبرها

کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟

  • کد خبر: ۳۱۸۲۷۶
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵
کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟
عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران می‌گوید: «رنگ‌های خوراکی دو نوع مصنوعی و طبیعی دارند که باید هر دو نوع مورد تایید سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو باشند و بر اساس برچسب گذاری قانونی بسته بندی شوند.»

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد احمدی، می‌گوید: امروزه در مواد غذایی مختلف مانند انواع کیک‌ها، شیرینی جات، غذا‌های مختلف و... هم از رنگ‌های طبیعی و هم رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌شود و مهم این است که رنگ مصرفی خوراکی و دارای شناسه باشد و مجوز نهاد‌های گفته شده را داشته باشند. البته آن دسته از رنگ‌های خوراکی که از مجاری قانونی وارد کشور می‌شوند نیز تحت مجوز سازمان غذا و دارو قرار گرفته و مجاز هستند.

روند تولید رنگ‌های خوراکی

در کارخانجات برای تهیه رنگ‌های طبیعی ابتدا بخشی از گیاه که حاوی رنگ است خرد شده و سپس به روش‌های مختلف با حلال یا روش‌های حرارتی تحت فشار بالا رنگ استخراج، تصفیه، خشک و بسته بندی می‌شود. در برخی از موارد این رنگ‌ها از طریق دانش بیوتکنولوژی و استفاده از میکروارگانیسم‌ها تهیه می‌شوند. اما رنگ‌های مصنوعی و مشابه طبیعی خوراکی، رنگ‌های سنتزی و غیرطبیعی هستند. این رنگ‌ها به واسطه ترکیب چند ماده شیمیایی و از طریق واکنش‌های شیمیایی بدست می‌آیند که اگر دارای مجوز باشند مصرف محدود آنها منعی ندارد.

علت مصرف رنگ مصنوعی

دکتر احمدی می‌گوید: رنگ‌های مصنوعی یا مشابه طبیعی در مقایسه با انواع رنگ‌های طبیعی خوراکی در طی فرآوری، ثبات و جذابیت و تنوع بیشتر دارند. همچنین مدت زمان ماندگاری رنگ‌های سنتزی بیشتر است. اما باید بدانید رنگ‌های مصنوعی یا طبیعی بی نام و نشان و فله از مواد بی کیفیت، بدون رعایت حد مجاز ترکیبات افزودنی و در شرایط غیربهداشتی تهیه می‌شوند و می‌توانند در مصرف کننده سبب بروز واکنش‌های آلرژیک، بیماری‌های حاد و مزمن دستگاه گوارشی، عصبی، کلیوی، قلبی عروقی و اختلالات هورمونی شود و به طور ویژه در کودکان سبب اختلالات بیش فعالی گردند. در برخی از موارد اگر فرد نسبت به این رنگ‌ها آلرژی داشته باشد و در بیماران با ایمنی پایین مثل افراد مبتلا به سرطان، افراد سالمند، کودکان و خانم‌های باردار امکان حمله حاد وجود دارد. در بسیاری از موارد مصرف مداوم و بیش از حد رنگ‌ها به خصوص رنگ‌های غیرمجاز سبب بیماری‌های مزمن می‌شود.

قاعدتا باید رنگ‌های مورد استفاده در قنادی‌ها و کارخانجات تولید کننده شیرینی توسط ناظرین بهداشتی کنترل شوند و در اجرای این امر اگر کوتاهی انجام شود برخی سودجویان از این خلاء نظارتی استفاده کرده و تقلبات در زمینه رنگ‌ها اتفاق می‌افتد. به همین دلیل بهتر است تا از مجاز بودن مواد مصرفی رنگی مطمئن نشده‌ایم از کیک و شیرینی‌های قنادی رنگی استفاده نشود. دکتر احمدی می‌افزاید، در اغلب رستوران‌ها برای رنگی شدن چلو‌ها و سطح جوجه‌های کبابی از یک سری مواد رنگی به جای زعفران استفاده می‌شود که اکیدا ممنوع است و رستوران‌ها باید از زعفران مرغوب برای غذا‌ها استفاده نمایند. این رستوران‌ها به طور ادواری توسط مرکز بهداشت بازرسی می‌شوند.

رنگ‌های تقلبی قابل تشخیص نیستند

به گفته این متخصص بهداشت مواد غذایی، برخی از رنگ‌های طبیعی علاوه بر خاصیت رنگ زایی خواص ویژه‌ای از جمله آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارند و توصیه می‌شود به مقدار محدود با فواصل زمانی مشخص و از منابع مطمئن و بسته بندی شده و دارای بر چسب و از رنگ‌های دارای سیب سلامت در منزل استفاده شود. امکان تشخیص رنگ‌های طبیعی یا مصنوعی توسط مصرف کننده نهایی وجود ندارد و تنها این کار توسط آزمایشگاه‌های تخصصی به روش‌های آزمایشگاهی امکان پذیر است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->