وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تقویت سلامت جسم و روان از فواید روزه‌داری است

  • کد خبر: ۳۱۹۵۹۸
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۶
تقویت سلامت جسم و روان از فواید روزه‌داری است
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خصوص فواید روزه‌داری برای سلامت بدن، گفت: تحقیقات علمی مختلف نشان داده‌اند که روزه‌داری نه تنها برای بدن مضر نیست، بلکه می‌تواند تأثیرات مثبتی بر سلامت افراد داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد اسماعیل‌زاده، گفت: تحقیقات مختلف علم نوین فواید بسیاری را از روزه‌داری برای سلامت انسان‌ها ثابت کرده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از پرسش‌های همیشگی در میان مردم این است که آیا روزه‌داری می‌تواند به سلامت آسیب برساند یا اینکه واقعا برای بدن مفید است. بر اساس شواهد علمی و مطالعات متعدد، فواید روزه‌داری برای سلامت به‌طور کامل اثبات شده است. با این حال، افرادی که به برخی مشکلات پزشکی مانند بیماری‌های گوارشی، سنگ کلیه یا دیابت وابسته به انسولین مبتلا هستند، می‌توانند با نظر پزشک، از گرفتن روزه معاف شوند.

اسماعیل‌زاده تأکید کرد: افرادی که از سلامت کامل برخوردارند، نه‌تنها با روزه‌داری دچار مشکل نمی‌شوند، بلکه این امر می‌تواند تأثیرات مثبتی بر سلامت آنها داشته باشد. روزه‌داری با محدود کردن دریافت کالری، به کاهش چربی بدن کمک می‌کند. این کاهش چربی، در نهایت منجر به کنترل فشار خون، کاهش قند خون و بهبود سطح چربی‌های خون می‌شود؛ مشکلاتی که امروزه به‌طور گسترده در جامعه شایع شده و بسیاری از افراد با آنها دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: کاهش وزن ناشی از روزه‌داری می‌تواند نقش مؤثری در بهبود سلامت افراد، به‌ویژه کسانی که مبتلا به کبد چرب هستند، داشته باشد. روزه‌داری نه‌تنها به التیام کبد کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصتی برای استراحت دستگاه گوارش، عملکرد آن را بهبود بخشیده و موجب ارتقای سلامت گوارشی در طول زمان می‌شود.

وی گفت: مطالعات نشان داده‌اند که روزه‌داری نه‌تنها موجب آرامش روان و کاهش استرس می‌شود، بلکه با کاهش التهاب در بدن همراه است. وقتی تمامی این مزایا را در کنار یکدیگر قرار دهیم، به این نتیجه می‌رسیم که روزه‌داری می‌تواند تأثیرات مثبتی بر سلامت جسم و روان داشته باشد و در طولانی‌مدت به حفظ و ارتقای سلامت افراد کمک کند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی افزود: البته برخی افراد با مشکلات خاص سلامتی، مانند رفلاکس معده، سنگ کلیه، یا دیابت وابسته به انسولین، بهتر است از روزه‌داری پرهیز کنند. همچنین، افرادی که نیاز به مصرف مداوم دارو دارند، نباید بدون مشورت با پزشک اقدام به روزه‌داری کنند. دین اسلام هم روزه‌داری برای افراد با شرایط خاص را محدود کرده و توصیه کرده که بهتر است روزه نگیرند.

اسماعیل‌زاده در پایان عنوان کرد: در دین اسلام همواره بر حفظ سلامت تأکید شده است. اولویت اصلی همیشه سلامت افراد است و گفته شده در صورتی که پزشک معالج شما و وضعیت سلامتی‌تان اجازه دهد، روزه‌داری مشکلی ندارد. روزه‌داری می‌تواند به بهبود و ارتقای سلامت افراد سالم کمک کند و حتی باعث افزایش طول عمر آنها شود.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->