قتل پیرمرد میلیاردر تهرانی با اجیرکردن پیک‌موتوری تصادف اتوبوس با ۹ خودرو در کرمان | راننده مشکل روحی روانی داشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) گرد و خاک در جاده‌های خراسان رضوی دید رانندگان را کاهش داد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) کاهش دمای هوا در نیمه شمالی کشور تا پایان هفته جاری تصادف شدید دو خودرو در جاده کلات - مشهد ۸ مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدارس ۵ شهرستان در سیستان و بلوچستان، فردا (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری شد پشت پرده انفجار بندر شهید رجایی؛ قصور در نگهداری مواد خطرناک تصادف در جاده قدیم قم _ کاشان ۶ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب درجه‌بندی و حفاظت از غار‌های ارزشمند خراسان رضوی در کارگروه ملی غارشناسی شمار جان‌باختگان حادثه بندرعباس به ۶۵ تن رسید + فیلم کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری، مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فساد مالی متهمان پرونده گروه رستمی‌صفا به‌جای اشتغال‌زایی

  • کد خبر: ۳۲۰۷۴۶
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵
فساد مالی متهمان پرونده گروه رستمی‌صفا به‌جای اشتغال‌زایی
نماینده دادستان در دومین جلسه دادگاه رسیدگی به قسمت دوم پرونده گروه رستمی‌صفا، با اشاره به شگرد متقلبانه متهمان برای خروج ارز از کشور و عدم واردات کالای مورد تعهد، گفت: متهمان در ازای دریافت ارز جهت اشتغال‌زایی، برای کشور معضل ایجاد کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، دومین جلسه رسیدگی به قسمت دوم پرونده گروه موسوم به رستمی صفا در شعبه دوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تهران در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد و نماینده دادستان و کارشناس گمرک مطالب خود را در رابطه با این پرونده مطرح کردند.

در ابتدای این جلسه نماینده دادستان درباره فروش ارز در اعتبارات اسنادی و وضعیت تسویه حساب طرفین مطالبی را مطرح کرد و گفت: وکلای متهم (رستمی صفا) این پرونده هر لحظه ادعا می‌کنند که ما مدارک خود را ارائه کردیم، چه زمانی این مدارک ارائه شده است؟

نماینده دادستان خطاب به وکلای متهم گفت: اواخر آذر ۱۴۰۳ قرار کارشناسی ابلاغ شده است و نزدیک به ۸۰ روز فرصت داشتید ولی به صورت قطره چکانی مدارک را ارائه کردید و هر اندازه به شما فرصت دادیم ادله خود را ابراز نکردید و در حال حاضر در جلسه دادگاه ادعا دارید که قرار است مدارک ارائه کنیم؛ باید هر چه سریعتر نسبت به این امر اقدام کنید.

وی با اشاره به پرداخت ارز به همه تولیدکنندگان و واردکنندگان گفت: ارز یک سرمایه ملی است و در اختیار همه قرار نمی‌گیرند، زیرا محدودیت ارزی داریم. ارز‌هایی که به گروه رستمی صفا پرداخت شده است برای توسعه تولید و ایجاد اشتغال در داخل کشور بوده است. آیا شما این کار را کرده‌اید؟ یا اینکه کارخانه‌های مختلف در کشور‌های مختلف تاسیس کرده‌اید؟ شما باید مواد اولیه را وارد می‌کردید، آیا این کار را انجام داده‌اید؟ آیا نسبت به ایجاد اشتغال اقدام کرده‌اید؟ در ۱۲ سال اخیر همه کارگر‌های شرکت‌های شما در مقابل نهاد‌های مختلف تجمع کردند و تمام مسئولیت این موارد با گروه رستمی صفا بوده است.

نماینده دادستان اضافه کرد: ارز‌هایی که سرمایه ملی جمهوری اسلامی ایران است را دریافت کرده‌اید تا اشتغال ایجاد کنید، اما معضل ایجاد کرده‌اید. برابر اعتبار اسنادی که به شما داده شده، ارز تحویل گرفته‌اید، اگر کالا را وارد نکرده‌اید، مصداق بارز قاچاق ارز است و اگر وارد کرده‌اید به قرارداد‌هایی که منعقد شده رجوع می‌شود و اگر قرارداده‌های منعقد شده میان شما و بانک، خروج موضوعی از مقررات بانک مرکزی داشته باشد، قطعاً مورد حمایت قانون نیست و باید بررسی شود.

کارشناس گمرک گفت: در اعتبار‌های اسنادی که ارز به متهمان پرداخت شده در بیشتر موارد قسمتی از کالا‌های موضوع تعهد متهمان منتهی به صدور برخی اسناد گمرکی شد ولی قسمت عمده ارز خارج شده از کشور همراه با ورود کالا نبوده است. شگرد این گروه این بود که با ارائه اسناد خرید کالا و پرداخت ارز از طریق بانک‌های شاکی به حساب شرکت فروشنده خارجی ادعای ورود کالا را می‌کردند در صورتی که از کل مقدار کالای مورد تعهد، فقط قسمتی را وارد می‌کردند.

وی افزود: برای قسمت کوچکی از کالای وارده پروانه سبز می‌گرفتند و اعلام می‌کردند اعتبار یادشده منتهی به صدور پروانه شده ولی نمی‌گفتند که برای چه میزان از کل مال موضوع تعهد پروانه صادر شده است. با این وجود متهمان با بی‌توجهی در زمینه تسویه و عدم پرداخت در مهلت‌های مقرر در توافق با بانک بعد از گذشت نزدیک به ۲۰ سال مدعی هستند باید با نرخ همان سال را تسویه کنند. اگر طبق توافق در زمان مقرر تسویه می‌کردند، موضوع خاتمه یافته بود.

کارشناس گمرک ادامه داد: عدم ورود کالا، عدم پرداخت وجوه و عدم استرداد ارز مشخص می‌کند که قصد متهمان بردن ارز کشور و سرمایه‌گذاری در خارج بوده که این امر هم باعث افزایش نرخ ارز در داخل شده و هم سایر تولیدکنندگانی که نیاز به ارز داشته‌اند را از دریافت ارز محروم کرده‌اند. از سویی عدم ورود کالا به کشور و عدم ایجاد اشتغال موجب بیکاری کارگر و نیروی ایرانی و سرمایه گذاری در خارج موجب به کارگیری نیروی خارجی در خارج کشور شده است.

وی اظهار کرد: دریافت پروانه سبز گمرکی که دلالت بر ورود رسمی کالا به کشور می‌کند، نسبت به قسمت جزیی از کل تعهدات متهمان است، اما متهمان اظهار می‌کنند که پروانه سبز و اسناد گمرکی دارند ولی نمی‌گویند چقدر از کل ارز را کالا وارد نکرده‌اند.

کارشناس امور گمرکی خاطرنشان کرد: تنها سند رسمی ورود کالا به کشور پروانه گمرکی است و ادعا‌هایی مبنی بر اینکه کالا وارد شده است ولی پروانه ندارد؛ پذیرفته نیست، زیرا کسی که ادعای ورود کالایی را دارد قبل از صدور پروانه سبز توسط کارشناسان بررسی می‌شود و ممکن است اعلام شود این کالا با کالایی که برای آن ارز داده شده، مغایر است و اگر کالای دیگر یا ماده بی‌ارزشی به نام کالای ادعایی وارد شده باشد، در این صورت گمرک پروانه سبز گمرکی نمی‌دهد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->