به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا خدامی درباره وضعیت عرضه و قیمت گذاری آجیل و خشکبار شب عید و ایام نوروز و قیمتگذاری این محصولات گفت: آجیل مورد نیاز بازار شب عید تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران افزود: افزایش نرخ ارز، صادرات بی رویه توسط شرکتهای خودرویی، گرانفروشی آجیل و خشکبار در مناطق مرفه نشین تهران و شبکههای مجازی و آنلاین، و ورود افراد غیرتخصصی از علل گرانی آجیل و خشکبار شب عید امسال است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران اظهار داشت: برخی از شرکتها و فروشندگان اعلام کردهاند رشد قیمت بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصدی در نرخ آجیل و خشکبار داشتهاند که این از نظر اتحادیه آجیل و خشکبار صحیح نیست بلکه به دلیل افزایش نرخ ارز به طور میانگین بیش از ۲۰۰ کالای این صنف شاهد رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی بوده است.
وی تصریح کرد: آجیل و خشکبار به دلیل تنوع انواع پسته، بادام، بادام هندی و فندق و سایر اقلام نرخ مصوب ندارد، زیرا ۱۵ نوع پسته اکبری، ۳ نوع بادام هندی، تنوع سایز مغز فندق و ۷ نوع بادام داریم بنابراین امکان قیمت گذاری در این صنف وجود ندارد.
خدامی عرضه و تقاضا را تعیین کننده قیمت آجیل و خشکبار برحسب کیفیت و درجه بندی دانست و گفت: خشکسالیهای پی در پی، میزان تولید سالانه، نوسان نرخ ارز، سرمازدگی وگرمازدگی، کاهش تولید داخلی، واردات از علل افزایش قیمت آجیل و خشکبار است.
به گفته وی، این درحالیست که بخشی از خشکبار مورد نیاز کشور وارداتی است و با تعرفههای گمرکی بالا تامین و وارد میشود.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران اظهارداشت: یکسری از مشکلات این بخش به ورود شرکتهای خودرویی برای واردات قطعه باز میگردد که با صادرات بی رویه برخی اقلام خشکبار همچون پسته و بالاتر از قیمتهای جهانی منجر به ایجاد حباب و تورم در خشکبار شدهاند که البته نامه نگاریهایی در این خصوص صورت گرفته، اما تاکنون پاسخی دریافت نشده است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران با تاکید بر اینکه واحدهای صنفی دارای پروانه کسب آجیل و خشکبار را با قیمتهای مناسب و منصفانه عرضه میکنند گفت: اکنون حدود هزار واحد صنفی آجیل و خشکبار دارای پروانه کسب در تهران فعال است که طبق سود سازمان حمایت محصول را دراختیار مردم قرار میدهند و گران فروشی نمیکنند.
وی تصریح کرد: اما واحدهایی که زیر نظر اتحادیه آجیل و خشکبار نیستند بحث گران فروشی و عرضه اجناس بی کیفیت را دارند یعنی برخی فروشندگان به دلیل تداخل صنفی فرصت طلبی میکنند درحالی که آجیل و خشکبار یک کار تخصصی است.
به گفته خدامی، واحدهای صنفی اتحادیه آجیل و خشکبار تهران به منظور حفظ سلامت کالا تمامی پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران با تاکید بر اینکه در واحدهای صنفی زیرنظر اتحادیه گران فروشی نداریم اظهارداشت: ۹۷ درصد گران فروشی آجیل و خشکبار مربوط به اعضای اتحادیه نیست.
وی تصریح کرد: برای نورزو امسال علاوه بر نظارت و بازرسی دستگاههای نظارتی همچون سازمان تعزیرات با سامانه ۱۲۴، اتحادیه نیز نظارت و بازرسی را تشدید کرده به طوری که هموطنان میتوانند برای گزارش تخلفات را در فضای مجازی ایتا، روبیکا و سروش شماره تلفن ۰۹۳۵۱۵۰۰۹۸۰ اعلام کنند.
خدامی توصیه کرد: مردم آجیل و خشکبار کیفی، سالم با قیمتهای مناسب را از واحدهای صنفی دارای پروانه کسب معتبر خریداری کنند.
منبع: تسنیم