نابرابری فزاینده در بازار کار؛ ۵۰ درصد مشاغل جدید تنها در تهران ایجاد شده‌اند + فیلم افزایش چشمگیر سهم زنان در بازار کار رسمی ایران | وزیر کار از اختلاف دستمزد ۲.۲ میلیون تومانی خبر داد + فیلم ویدئو| روند حذف یارانه سه دهک بالا چگونه است؟ یمن: علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا حمله پهپادی انجام دادیم (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوتین: دیر یا زود روابط روسیه و اروپا احیا می‌شود پزشکیان: عهد من با مردم بر سر پایبندی به مسیر عدالت، پابرجاست وعده استاندار خراسان رضوی برای ساخت ۷۰۵ مدرسه جدید در سال ۱۴۰۴ آتش سوزی به غزه رسید| وضعیت اضطراری و تخلیه شهرک‌‌های اسرائیلی+ویدئو آملی لاریجانی: در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل داریم نه تعجیل آمریکا بازهم تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) اوکراین آماده واگذاری منابع معدنی خود به آمریکا | زلنسکی ترکمانچای را می‌پذیرد؟ رژیم صهیونیستی به سه هدف نظامی در حومه دمشق حمله کرد ترامپ: اوکراین به‌زودی در هم می‌شکند ویدئو| آتش سوزی گسترده در اورشلیم (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع: رفت‌وآمد‌های دیپلماتیک به قطر، امارات، کویت و عربستان تداوم خواهد داشت بازدید سرلشکر سلامی از طرح راه‌آهن چابهار- زاهدان حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به سوریه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشاور پیشین کاخ سفید: هدف آمریکا نباید برچیدن برنامه هسته‌ای ایران باشد نخست‌وزیر ارمنستان در پیامی به رهبر انقلاب، رئیس‌جمهور و مردم ایران انفجار بندر شهید رجایی را تسلیت گفت معاون ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری: توافق جدید با ایران، تکرار اشتباه اوباماست بمباران مجدد استان الجوف یمن با جنگنده‌های آمریکایی (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشاور امنیت ملی آمریکا: درباره ایران همه گزینه‌ها روی میز است تعداد شهدای غزه به ۵۲ هزار و ۴۰۰ نفر رسید (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاکید جوزف عون بر لزوم خروج نیروهای صهیونیستی از لبنان هشدار عراق درباره عواقب حج بدون ویزا تاکید وزیر خارجه چین بر تقویت چندجانبه‌گرایی بریکس پزشکیان در مراسم روز کارگر: مطالبات کارگران را در مسائل بانکی دنبال می‌کنیم
سرخط خبرها

روایتی چینی از دیدار وانگ‌یی با معاونان وزیران خارجه ایران و روسیه

  • کد خبر: ۳۲۲۰۸۲
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲
روایتی چینی از دیدار وانگ‌یی با معاونان وزیران خارجه ایران و روسیه
وزیر امورخارجه چین برجام را یک دستاورد مهم در پیگیری چند جانبه‌گرایی برشمرد و بر لزوم برای برقراری صلح از طریق حل‌وفصل اختلافات و با استفاده از ابزار‌های سیاسی و دیپلماتیک و در عین حال، مخالفت با استفاده از زور و تحریم‌های غیرقانونی تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، وزارت امورخارجه چین بیانیه‌ای درباره دیدار روز جمعه «وانگ یی» وزیر خارجه این کشور با «کاظم غریب‌آبادی» معاون وزیر امورخارجه ایران و «سرگئی الکسیویچ ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه در پکن منتشر و در آن بخش‌هایی از گفت‌و‌گو‌های انجام شده در این دیدار را که با محوریت برنامه هسته‌ای ایران انجام شد، منعکس کرد.

طبق این بیانیه، وانگ یی در صحبت‌های خود گفت که طی یک سال گذشته یا بیشتر، تشدید تنش‌ها در خاورمیانه ادامه یافته و وضعیت امنیتی منطقه به‌طور قابل توجهی بدتر شده است و موضوعات کانونی یکی پس از دیگری ظاهر می‌شوند.

به گفته او، چین به‌عنوان یک کشور بزرگ و مسئول، همچنان متعهد به حل و فصل سیاسی مسائل حساس منطقه‌ای، حفظ صلح و ثبات در خاورمیانه و حمایت از وحدت و اتکا به خود در میان کشور‌های این منطقه است.

وانگ یی افزود: مشکلات به اندازه کافی در خاورمیانه وجود دارد و همه طرف‌ها به جای ایجاد تنش یا حتی بحران‌های جدید باید روی پرداختن به مناقشه اسرائیل و فلسطین، یک بی‌عدالتی تاریخی حل‌نشده که از زمان جنگ جهانی دوم ادامه دارد، تمرکز کنند.

روایتی چینی از دیدار وانگ‌یی با معاونان وزیران خارجه ایران و روسیه

وزیر امورخارجه چین در ادامه اظهارات خود با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گفت: برجام دستاورد مهمی در پرداختن به موضوعات حساس از طریق گفت‌و‌گو و مذاکره است. این بیانگر یک رویه موفقیت‌آمیز در پیگیری چند جانبه‌گرایی است و نقش منحصر‌به‌فرد و مهمی در حفظ ثبات منطقه‌ای و حفظ رژیم بین‌المللی عدم اشاعه هسته‌ای ایفا کرده است. متأسفانه اجرای برجام به دلیل خروج یک‌جانبه آمریکا مختل شد. وضعیت اکنون به یک مقطع حساس دیگر رسیده است.

وانگ بر لزوم به دست آوردن زمان برای برقراری صلح از طریق حل و فصل اختلافات و با استفاده از ابزار‌های سیاسی و دیپلماتیک و در عین حال، مخالفت با استفاده از زور و تحریم‌های غیرقانونی تاکید کرد.

او تصریح کرد: حفظ قواعد بین‌المللی، حفاظت از یکپارچگی رژیم منع اشاعه هسته‌ای، قدردانی از تعهد ایران به عدم تولید سلاح هسته‌ای و احترام به حق آن برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای ضروری است. باید تلاش‌هایی برای گسترش اجماع و جستجوی راه‌حل معقول از طریق مذاکرات صورت گیرد که نگرانی‌های مشروع همه طرف‌ها را برآورده کند.

دیپلمات ارشد چین همچنین خاطرنشان کرد: معاونان وزرای امور خارجه سه کشور با موفقیت در پکن نشستی را درباره موضوع هسته‌ای ایران برگزار و بیانیه مشترکی صادر کردند که گامی مهم در مسیر درست است. پکن همچنین ارتباطات خود را با سایر طرف‌های درگیر در موضوع هسته‌ای ایران تقویت می‌کند، آنها را تشویق می‌کند که صداقت سیاسی خود را نشان دهند و زودتر به مذاکرات بازگردند. صلح در دسترس است و نباید به راحتی آن را رها کرد.

وانگ یی تاکید کرد: تحریم‌های یک‌جانبه تنها تنش‌ها را تشدید می‌کند، در حالی که گفت‌و‌گو و مذاکره تنها راه درست رو به جلو باقی می‌ماند.

رئیس دستگاه دیپلماسی چین همچنین پنج نکته مورد نظر پکن را در مورد حل و فصل مناسب موضوع هسته‌ای ایران پیشنهاد کرد: اول، تعهد به حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات از طریق ابزار‌های سیاسی و دیپلماتیک متعهد و مخالفت با استفاده از زور و تحریم‌های غیرقانونی. دوم، تعهد به ایجاد توازن بین حقوق و مسئولیت‌ها و اتخاذ رویکردی جامع به اهداف عدم اشاعه هسته‌ای و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای. سوم، متعهد ماندن به چارچوب برجام به عنوان مبنایی برای اجماع جدید و از سرگیری گفت‌و‌گو و مذاکره در اسرع وقت. چهارم، تعهد به ارتقای همکاری از طریق گفت‌و‌گو و مقابله با اعمال فشار برای مداخله شورای امنیت سازمان ملل (UNSC) در این موضوع. زیرا راه‌اندازی مکانیسم ماشه (snapback) باید با احتیاط انجام شود.

او افزود: و پنجم، متعهد به رویکرد گام به گام و متقابل باشید و از طریق مشورت به دنبال اجماع باشید. چین به‌عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و یکی از طرف‌های برجام، در ارتباط و هماهنگی با همه طرف‌های ذیربط باقی خواهد ماند، گفت‌و‌گو‌های صلح را فعالانه ترویج خواهد کرد و نقش سازنده‌ای در تحقق از سرگیری زودهنگام مذاکرات ایفا می‌کند.

در ادامه بیانیه وزارت امورخارجه چین که روی وب‌سایت این وزارت‌خانه قرار گرفته، آمده است که سرگئی ریابکوف و کاظم غریب‌آبادی نیز میزبانی چین در نشست پکن را مورد تقدیر قرار دادند و از نقش سازنده چین بسیار قدردانی و نتایج این نشست را مثبت ارزیابی کردند.

آنها همچنین تمایل خود را برای حفظ گفت‌و‌گو و همکاری و در عین حال جستجوی راه حل سیاسی و دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران ابراز کردند.

به گفته آنها، روسیه و ایران مایل به حفظ و تقویت ارتباطات و هماهنگی با چین در چارچوب‌های چندجانبه، مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای هستند.

انتهای پیام

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->