هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند مصرف نگران‌کننده دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام رئیس جمهور پزشکیان به پاپ لئو: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

کلید کاهش سرعت پیری عضلات پیدا شد

  • کد خبر: ۳۲۳۸۰۵
  • ۰۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
کلید کاهش سرعت پیری عضلات پیدا شد
جمعی از دانشمندان چینی چگونگی تاثیر پیری بر عضلات را کشف و راهی برای آهسته کردن این روند پیدا کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، لیو گوانگهویی از موسسه جانورشناسی در آکادمی علوم چین و وانگ سی از بیمارستان ژوان وو در دانشگاه کپیتال مدیکال اظهار کردند: «پروتئین سیرتونین ۵» (SIRT ۵) با افزایش سن نقش کلیدی در حفظ سلامت عضلات دارد.

آنان بررسی کردند، چگونه این پروتئین که گاهی اوقات «پروتئین طول عمر» نامیده می‌شود، به محافظت از عضلات در برابر پیامد‌های ناشی از افزایش سن کمک می‌کند؛ زمانی که عضلات به‌طور طبیعی حجم و قدرت خود را از دست می‌دهند. این مورد می‌تواند منجر به پیامد‌های جدی سلامتی مانند مشکل در راه رفتن، خطر بیشتر زمین خوردن و احتمال بیشتر ابتلا به بیماری‌های مزمن شود. 

در حال حاضر میلیون‌ها نفر تحت تاثیر این مشکل قرار دارند، اما درمان‌های کمی برای بررسی مستقیم پیری عضلات وجود دارد. عضلات علاوه بر حرکت، در نحوه پردازش انرژی بدن نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند، بنابراین قوی نگه داشتن آنها فقط برای تناسب اندام حائز اهمیت نیست، بلکه برای سلامت کلی و مستقل بودن در سنین بالاتر ضروری است.

دانشمندان از «مدل نخستی‌ها»، برای بررسی چگونگی تغییر ماهیچه‌های اسکلتی با افزایش سن استفاده کردند. آنان چندین نشانه معمولی از پیری عضلانی ازجمله فیبر‌های عضلانی کوچکتر، تغییرات در انواع فیبر‌های عضلانی موجود، افزایش التهاب و سلول‌های بنیادی عضلانی کمتر که برای ترمیم عضلات آسیب‌دیده مورد نیاز هستند را یافتند.

یکی از مهمترین یافته‌های این پژوهش، کشف کاهش بیشتر سطح «پروتئین سیرتونین ۵» در بافت عضلانی است. دانشمندان برای درک مهم بودن این کشف، به بررسی نحوه تعامل «پروتئین سیرتونین ۵» با پروتئین دیگری به نام TBK ۱ پرداختند که به‌عنوان محرک التهاب در بدن شناخته شده است.

آنان دریافتند که «پروتئین سیرتونین ۵» به کنترل TBK ۱ کمک می‌کند و این عملکرد با حذف یک نشانگر شیمیایی به نام گروه سوکسینیل از TBK ۱ انجام می‌شود که TBK ۱ را از فعال کردن مسیر‌های التهابی باز می‌دارد. بدون «پروتئین سیرتونین ۵» کافی، TBK ۱ فعال‌تر و منجر به التهاب بیشتر و پیری سریع‌تر عضلات می‌شود. آنان بعد از درک این مورد، فراتر رفتند و نوعی ژن‌درمانی با استفاده از یک لنتی ویروس - نوعی ویروس که اغلب در تحقیقات پزشکی استفاده می‌شود - ایجاد کردند تا نسخه‌های اضافی از «ژن سیرتونین ۵» را به عضلات موش‌های مسن تحویل دهند.

دانشمندان به نتایج چشمگیری دست یافتند؛ موش‌هایی که این درمان را طی پنج هفته دریافت کرده بودند، عملکرد جسمی قوی‌تر، فیبر‌های عضلانی بزرگ‌تر، سطوح کمتر التهاب و فعالیت ژن‌های جوان‌تر را نشان دادند. این نتایج بیان کرد که افزایش سطح «سیرتونین ۵» می‌تواند برخی از اثرات پیری عضلات را معکوس کند.

نکات مهم

این پژوهش، دیدگاه‌های مهم جدیدی در مورد اینکه چرا عضلات ما با افزایش سن ضعیف می‌شوند و برای جلوگیری از آن چه باید کرد، ارائه کرده است. یافته کلیدی پژوهش کنونی این است که «پروتئین سیرتونین ۵» می‌تواند در تعامل با پروتئین دیگری به نام TBK ۱، التهاب مضر در عضلات پیر را مسدود کند و بدون «پروتئین سیرتونین ۵» کافی، فعالیت TBK ۱ افزایش می‌یابد و در نتیجه سرعت آسیب و از دست دادن عضلات بیشتر خواهد شد.

دانشمندان با بازگرداندن سطح «پروتئین سیرتونین ۵» از طریق ژن‌درمانی، توانستند التهاب را کاهش دهند و سلامت عضلانی را در موش‌های مسن بهبود ببخشند. این یافته‌ها هیجان‌انگیز هستند، زیرا نشان می‌دهند که روزی ممکن است بتوانیم از درمان‌های مشابهی برای کمک به انسان‌ها برای حفظ قدرت بدنی و فعال ماندن خود با افزایش سن استفاده کنیم، در حالی که این نتایج امیدوارکننده هستند، مهم است به یاد داشته باشید که ژن‌درمانی بر روی موش‌ها و نه افراد آزمایش شده است.

بر اساس نتایج تحقیق منتشر شده در سایت ساینس، تحقیقات بیشتری لازم است تا دریابیم که این درمان برای انسان‌ها، به‌ویژه افراد مسن، بی‌خطر و موثر است یا خیر. دانشمندان همچنین باید در مورد نحوه رفتار «پروتئین سیرتونین ۵» در بافت‌های مختلف موارد بیشتری بدانند و عوارض احتمالی جانبی آن را بهتر درک کنند. با این حال، این تحقیق گامی بزرگ در مبارزه با کاهش عضلانی ناشی از افزایش سن است و بر توضیح دلیل اصلی پیری ماهیچه‌ها، راه‌های جدیدی را برای درمان یا حتی پیشگیری از این مشکل فراهم می‌کند. اگر نتایج پژوهش‌های آینده این نتایج را تایید کند، درمان‌های مبتنی بر «پروتئین سیرتونین ۵» می‌تواند امیدی برای میلیون‌ها نفر باشد که در زندگی آینده خود با ضعف و از دست دادن عضلانی رو‌به‌رو هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->