به گزارش شهرآرانیوز؛ طبق جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی آژانس فضایی اروپا، تعداد زبالههای فضایی در سال ۲۰۲۴ نهتنها بیشتر از قبل شده، بلکه سرعت افزایش آنها هم با رشد محسوسی همراه بوده است. براساس تخمینها، سال ۲۰۲۴ یکی از آلودهترین سالها در دهههای اخیر بوده است و انتظار میرود این روند با ارسال ماهوارههای بیشتر به مدار زمین، همچنان ادامه پیدا کند.
درحالحاضر ۱.۲ میلیون شیء بزرگتر از یک سانتیمتر در مدار نزدیک به زمین قرار دارد که ۵۰ هزار عدد از آنها، اندازه بیش از ۱۰ سانتیمتر دارند. شایانذکر است که چنین ابعادی از قدرت کافی برای نابود کردن یک ماهواره برخوردار است. همچنین انتظار میرود تعداد بسیار بیشتری زباله فضایی در مدار زمین وجود داشته باشد که به دلیل اندازه کوچک، قابل ردیابی نیستند.
انفجار موشک چینی در ماه آگوست سال میلادی گذشته، یکی از آلودهکنندهترین وقایع یک سال اخیر بوده؛ بهطوری که موجب افزوده شدن ۷۰۰ زباله به مدار زمین شده است. افزایش تعداد ماهوارههای تجاری در مدار زمین مانند ماهوارههای استارلینک، یکی دیگر از دلایل بحران مورد اشاره است. کارشناسان ادعا دارند که بسیاری از ماهوارهها پس از اتمام ماموریت خود، بهدرستی منهدم نمیشوند و برخی از آنها موجب آلوده شدن لایه ازون نیز شدهاند.
حتی اگر ارسال ماهوارهها و موشکها به مدار زمین متوقف شد، باز هم به دلیل وقوع سندروم کسلر، شاهد افزایش زبالههای فضایی خواهیم بود. طبق این پدیده، ذرات معلق در فضا با برخورد به یکدیگر، موجب تشکیل ذرات کوچکتر میشوند و یک واکنش زنجیرهای را ایجاد میکنند که در نهایت به پدید آمدن هزاران قطعه شناور در فضا منتهی میشود. آژانس فضایی اروپا تاکید دارد که بدون پاکسازی با دخالت انسان، امکان حل معضل زبالههای فضایی وجود ندارد و این بحران میتواند آسیب جدی به برخی فناوریهای حیاتی مثل ماهوارههای هواشناسی یا سیستم GPS وارد کند.
منبع: دیجیاتو