پاییز امسال دیرتر آغاز می‌شود + علت دستگیری سارقان موتورسیکلت و خودرو توسط پلیس مشهد | شگرد تکراری سارقان سیاه رو ثبت سالانه ۵۰ هزار عقرب‌گزیدگی در کشور کودکان ایرانی ۲ تا ۵ دندان پوسیده دارند آغاز پرداخت معوقات ۷‌ماهه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) چگونه پرخوابی فصلی را رفع کنیم؟  پیش‌بینی بارش باران بهاری در ۱۵ استان طی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا بین آسیب شنوایی و خطر نارسایی قلبی ارتباطی وجود دارد؟ موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۱۴۰۴ ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت
سرخط خبرها

تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی

  • کد خبر: ۳۲۵۰۶۹
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۳
تشخیص سرطان با نانوداروی
شرکتی دانش‌بنیان با تولید نانوداروی تیلمانوسپت، راهی نو برای تشخیص دقیق‌تر و ارزان‌تر سرطان، در دسترس ۹۰درصد بیماران ایرانی قرار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ایران با تولید نانوداروی پیشرفته تیلمانوسپت، در عرصه فناوری‌های پزشکی و تشخیص سرطان قدم برداشته و به جمع کشور‌های پیشرو در این حوزه پیوسته است. این رادیودارو که توسط «شرکت دانش‌بنیان آپرین سما فارمد» تولید شده، نه‌تنها دقت تشخیص سرطان را افزایش می‌دهد، بلکه با کاهش چشمگیر هزینه‌ها، دسترسی به روش‌های نوین تشخیصی را برای بیماران ایرانی تسهیل می‌کند.

تشخیص دقیق درگیری غدد لنفاوی در سرطان، به‌ویژه در سرطان‌های پستان، ریه و دستگاه تناسلی، برای جراحان بسیار حیاتی است، زیرا سیستم لنفاوی اصلی‌ترین مسیر گسترش سرطان (متاستاز) است. اگر غدد لنفاوی درگیر به‌موقع شناسایی نشوند، جراحان مجبور به برداشتن بخش‌های وسیعی از سیستم لنفاوی می‌شوند. این اقدام عوارض جانبی زیادی برای بیماران دارد و می‌تواند سیستم ایمنی و گردش خون آنها را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

تیلمانوسپت، به عنوان یکی از اختصاصی‌ترین رادیودارو‌های تشخیصی غدد لنفاوی، راه‌حلی نوین برای تشخیص دقیق سرطان ارائه می‌دهد. با تزریق این رادیودارو و انجام اسکن، جراحان قادر خواهند بود موقعیت و میزان دقیق گره‌های لنفاوی آلوده به سرطان را شناسایی کنند. این فناوری پیشرفته، دقت تشخیص را به طور چشمگیری افزایش داده و از انجام جراحی‌های غیرضروری و عوارض ناشی از آنها جلوگیری می‌کند.

تا پیش از این، تولید این رادیوداروی پیشرفته از سال ۲۰۱۳ در انحصار آمریکا بود، اما با تلاش شبانه‌روزی متخصصان ایرانی، دانش فنی تولید آن به طور کامل بومی‌سازی شد. این محصول پس از پشت سر گذاشتن موفقیت‌آمیز مراحل پیش‌بالینی، وارد فاز بالینی شده است.

تیلمانوسپت، یک ماکرومولکول پلیمری پیچیده است که علاوه بر قابلیت حمل رادیوایزوتوپ تشخیصی تکنسیوم، می‌تواند به گیرنده‌های سطح سلول‌های سرطانی متصل شود. این ویژگی منحصر‌به‌فرد، به دارو این امکان را می‌دهد که با دقت بسیار بالا سلول‌های سرطانی را شناسایی کند.

از مهم‌ترین مزایای تولید رادیوداروی تیلمانوسپت در ایران، کاهش چشمگیر هزینه‌های تشخیص است. با استفاده از این رادیودارو، هزینه نقشه‌برداری سیستم لنفاوی در ایران به یک‌دهم قیمت‌های جهانی کاهش یافته است. این کاهش هزینه نه‌تنها دسترسی بیماران به این فناوری را افزایش می‌دهد، بلکه ظرفیت صادراتی مناسبی را نیز برای ایران ایجاد می‌کند.

با توجه به اینکه سیستم لنفاوی از مسیر‌های اصلی متاستاز در سرطان‌ها است، استفاده از تیلمانوسپت می‌تواند برای حدود ۹۰ درصد از بیماران سرطانی قابل استفاده باشد. برخلاف سایر رادیودارو‌ها که معمولاً برای تشخیص نوع خاصی از سرطان استفاده می‌شوند، تیلمانوسپت قادر است گسترش سرطان را در کل سیستم لنفاوی اسکن کند. این ویژگی باعث می‌شود که این دارو برای طیف وسیعی از سرطان‌ها قابل استفاده باشد.

رادیودارو‌ها به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند؛ رادیودارو‌های بر پایه FDG که این رادیودارو‌ها به دلیل ساختار گلوکزی خود، به سلول‌هایی که مصرف گلوکز بالایی دارند (مانند سلول‌های سرطانی) متصل می‌شوند. با این حال، از آنجا که سلول‌های غیرسرطانی نیز گلوکز مصرف می‌کنند، این رادیودارو‌ها انتخاب‌گری پایینی دارند و ممکن است عوارض جانبی بیشتری ایجاد کنند. رادیوداروی بر پایه پادتن (آنتی‌بادی)، این رادیودارو‌ها به دلیل ساختار خاص خود، انتخاب‌گری بالاتری برای شناسایی سلول‌های سرطانی دارند.

اما به دلیل اندازه بزرگ مولکول‌های آنتی‌بادی، خطر بروز واکنش‌های حساسیتی در بیماران بیشتر است و در نهایت رادیوداروهــای پپتیدی که با استفاده از پپتید‌های اختصاصی که به گیرنده‌های سطح سلول‌های سرطانی متصل می‌شوند، دقت تشخیص را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهند.

ساختار کوچک‌تر این رادیودارو‌ها موجب کاهش خطر واکنش‌های حساسیتی در بیماران و افزایش وضوح تصویر در عکسبرداری می‌شود. تیلمانوسپت نیز از این دسته رادیودارو‌ها است که به‌دلیل ساختار پپتیدی خود، دقت و کارایی بالایی در تشخیص سرطان دارد. این دستاورد فناورانه در بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی تأثیر بسزایی دارد و همچنین جایگاه ایران را در سطح جهانی ارتقا می‌بخشد. با توجه به ظرفیت صادراتی این محصول، ایران می‌تواند به یکی از بازیگران اصلی در بازار رادیودارو‌ها تبدیل شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->