به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه واشنگتن پست ایالات متحده در تحلیلی به قلم «إیشان ثارور»، تحلیلگر این روزنامه پیرامون تشدید چالشها و مشکلات «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی همزمان با سفر امروز (دوشنبه) او به شهر واشنگتن دیسی نوشته است: «نخست وزیر اسرائیل در یک زمان پر چالش تری بار دیگر به کاخ سفید بر میگردد. آخرین باری که نتانیاهو در واشنگتن بود دلیلی برای لبخند زدن داشت. این رهبر اسرائیل در حالی که در کنار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید نشسته بود وقتی این همتای آمریکایی با طرح برنامههای متوهمانه تصرف نوار جنگزده غزه و تبدیل کردن آن به یک مقصد پر زرق و برق توریستی باعث حیرت ناظران شد نیشخندی زد. این بینش ترامپ در زمانی که دیپلماتهای منطقهای تلاش شدیدی برای تدوین یک راهبرد مناسب "روز بعد از جنگ" برای غزه دارند، همچون هدیهای برای نتانیاهو بود. طبق این پیشنهاد مهاجرت انبوه مردم بحران زده نوار غزه صورت میگیرد در حالی که هیچ اشارهای در قبال چشم انداز تشکیل کشور فلسطین در آینده یا فقدان فعلی حقوق برابر برای فلسطینیها حین زندگی در زیر اشغالگری اسرائیل مطرح نمیشود و اینها همان چیزهایی هستند که بسیاری از راستگراهای اسرائیل میخواهند.»
ایشان ثارور در ادامه مطلب خود تصریح میکند: «نتانیاهو قرار است دوشنبه به کاخ سفید برگردد و بازگشت او در زمان چالشبرانگیزتری رخ میدهد. انگیزه این بازدید، تعرفههای ۱۷ درصدی جدید ترامپ بر صادرات اسرائیل است، اقدامی که هفته گذشته در مواجهه با تصمیم پیشگیرانه اسرائیل برای برداشتن تعرفهها بر کالاهای آمریکایی باعث غافلگیری نتانیاهو و همکارانش شد. رهبر اسرائیل که دشمن دیرینه حکومت ایران است، ممکن است همچنین بخواهد در قبال تلاشهای دولت ترامپ به منظور شروع مجدد دیپلماسی با تهران اظهار نگرانی کرده و همچنین وضعیت در سوریه را مورد بحث قرار دهد – جایی که اسرائیل در آن به صورت نظاممند اهداف مختلفی را بمباران کرده و اختلاف رو به تشدیدی را با ترکیه تحریک کرده است.»
واشنگتن پست در ادامه این مطلب تصریح داشته است: «نتانیاهو با چشمانداز بحرانهای رو به فزونی در داخل اسرائیل مواجه شده است. او قرار بود در روزهای اخیر در دادگاه مربوط به پرونده فساد خود شهادتهای خود را ایراد کند. او در عین حال درگیر ۲ رسوایی موازی دیگر است – از جمله تحقیقات درباره پولهای قطر به دستیاران ارشد نتانیاهو و جدال و تنش سیاسی که منتی به برکناری مناقشه برانگیز اخیر رونن بار، رئیس شین بت (شاباک)، سرویس امنیت داخلی اسرائیل شد. رونن بار روز جمعه یک نامه را به دادگاه عالی اسرائیل در اعتراض به برکناری خود فرستاد و در آن گفت که نتانیاهو عمدا جنگ در غزه را طول داده تا ائتلاف حاکمش با متحدان راست افراطی را حفظ کرده و حواس عمومی را از پروندههای قضایی خود منحرف کند.»
به نوشته این روزنامه آمریکایی، انگیزه دیگر نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سفرهای خارجی همچون سفر امروزش به پایتخت ایالات متحده به تصویر کشیدن وجههای از خود به عنوان یک «سیاستمدار جهانی» است و میخواهد در هر بار سفرش به ایالات متحده چنین تصویری را از خود به رخ بکشد، اما «ابرهای طوفانی روی این سفرهای خارجی او سایه میاندازند.»
چند روز پیش «ویکتور اوربان»، نخست وزیر مجارستان که مدعی حمایت خود از سبکی از دولت تحت عنوان «دموکراسی غیر لیبرال» است در جریان سفر نتانیاهو به کشورش و در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با او، به اعلام خروج مجارستان از دیوان بینالمللی کیفری پرداخته و ادعا کرد این دادگاه به دلیل پیگرد قضایی مقامهای رژیم صهیونیستی یک «دادگاه سیاسی» است.
تصمیم اوربان بعد از آن اعلام شد که دیوان بینالمللی کیفری چندی پیش در ارتباط با پرونده شکایت از کابینه رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب نسلکشی و «استفاده از گرسنگی به عنوان یک شیوه جنگی»، برای نتانیاهو حکم بازداشت صادر کرد. به نوشته گاردین، اما همه اینها نتوانسته مانع برجسته شدن مجدد جنایات اسرائیل شود.
واشنگتن پست نوشته است: «اخیرا مدرک ویدیویی جدیدا به دست آمده از یک تلفن همراه که توسط نیویورک تایمز انتشار یافت لحظات پیش از کشتار ۱۵ امدادگر پزشکی و اورژانس در نوار غزه را به تصویر کشید که دروغ بودن ادعاهای اولیه اسرائیل درباره این حادثه را بر ملا ساخت. ارتش اسرائیل چند روز بعد از این حادثه که در ۲۳ مارس رخ داد و بعد از کشف اجساد این امدادگران و لاشههای خودروهای آنها در یک گور دسته جمعی آن را تایید و ادعا کرد کاروان خودروهای آنها با چراغهای خاموش و بدون سیگنالهای هشدار دهنده "به شکلی مشکوک به سمت سربازان حرکت میکرد. ".
اما تصاویر کشف شده در تلفن همراه یکی از امدادگران کشته شده که توسط فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر به شورای امنیت ارائه شد نشان میدهد که آمبولانسها و خودروهای آتشنشانی این کاروان به وضوح علامتگذاری شده و چراغهای چشمک زن آنها روشن بوده است. مقامات نظامی اسرائیل از پی این افشاگری از برخی از روایتهای خود از این رویداد عقب نشینی کرده و گفتند که درباره آن "بازرسی داخلی" انجام خواهند داد.
این کشتار در بحبوحه کارزار گستردهتر اسرائیل از زمان فروپاشی آتشبس با حماس در ماه گذشته میلادی صورت میگیرد. سازمان ملل اعلام کرد که از زمان از سرگیری عملیاتهای اسرائیل علیه غزه در ۱۸ مارس، در هر روز به طور میانگین ۱۰۰ کودک در غزه کشته شده و غزه بیش از پیش هدف حملات هوایی و بمباران اسرائیل در تلاش برای مجازات حماس که در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حمله جسورانهای را به اسرائیل داشت قرار گرفته است.»
به نوشته واشنگتن پست در این میان، آژانس کودکان سازمان ملل، یونیسف، اعلام کرده که رژیم صهیونیستی از دوم مارس تمام محمولههای کمکهای بشردوستانه به این باریکه را سد کرده و طولانیترین دوره اعمال چنین محدودیتی علیه غزه از زمان شروع جنگ موجب شده است. ادوارد بیگبدر، مدیر منطقهای یونیسف برای خاورمیانه و شمال آفریقا، روز شنبه در بیانیهای گفت: «هزاران پالت از کمکهای یونیسف در انتظار ورود به نوار غزه هستند. در حالی که بخش عمده آنها را کمکهای نجات دهنده تشکیل میدهند –، اما این محمولهها به جای آنکه صرف نجات جان انسانها شوند در انبارها خاک میخورند. باید فورا اجازه به ورود آنها به غزه داده شود. این یک انتخاب یا اقدام خیریه نیست؛ این یک الزام طبق قوانین بینالمللی است.»
منبع: ایسنا