۳ رویداد تخصصی در خراسان رضوی برای تقویت صادرات گرمای زودهنگام دلیل اجرای جدول‌های مدیریت مصرف برق است وعده‌هایی که بوی تله می‌دهند| درباره توکن Bemchain؛ یک کلاهبرداری گسترده در دنیای ارز دیجیتال مطالبه سهام داران «پدیده» از فرماندار مدیرعامل توانیر: کولر‌های گازی سالانه ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق می‌افزایند رشد ۲۰ تا ۹۰ میلیونی قیمت خودرو‌های خارجی (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت خودرو‌های داخلی در مدار صعود (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) | دناپلاس توربو اتوماتیک یک میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان حذف یارانه ۳ دهک درآمدی، ۴۰ همت اعتبار برای طرح کالابرگ تأمین می‌کند چرا تورم در ایران پایین نمی‌آید؟ | گزارش پژوهشکده پولی و بانکی از ریشه‌های تورم در ایران ریزش بورس پس از رشد شارپی چندروزه | ارزش معاملات خُرد رکورد شکست (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) رکوردشکنی طلا تا کجا ادامه دارد؟ | پیش‌بینی غافلگیرکننده بانک‌های جهانی از یک شوک بزرگ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) | صعود دوباره دلار به کانال ۹۰ هزار تومان جان بولتون: ترامپ با پوتین و روس‌ها همدلی می‌کند قیمت طلا رشد کرد | طلا در مشهد به گرمی ۷ میلیون تومان بازگشت (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) خسارت ۹ همتی به بخش کشاورزی خراسان رضوی در کمتر از یک ماه خودرو‌های مشمول معاینه فنی در سال ۱۴۰۴ معرفی شدند + لیست خودرو‌ها پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری اردیبهشت‌ماه آغاز شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) | سیب‌زمینی و پیاز ارزان شد ۳۰۰ هزار مسکن طی ۳ سال برای کارگران ساخته می‌شود قیمت جهانی طلا امروز (سه‌شنبه، ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | ازسرگیری افزایش قیمت طلا در بازار جهانی یک پیش‌بینی مهم از روند کاهش نرخ دلار | کف قیمت دلار مشخص شد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) ماجرای توقف پرداخت سود سهام عدالت متوفیان چه بود؟ | آمار فوتی‌ها کمتر شد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) | روند ریزش متوقف شد؟ اجرای طرح کالابرگ تا خرداد ماه ۱۴۰۴ برای ۷ دهک ادامه دارد یک کارشناس اقتصادی: چاره بسیاری از مشکلات کشور، مذاکره نیست | مذاکره خوب مشروط به تأمین منافع ما است، نه دشمن! ریزش شدید قیمت خودرو‌های خارجی برای دومین روز متوالی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) + جدول افت قیمت خودرو‌های داخلی شدت یافت (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۷ تا ۳۵ میلیونی ۱۵۱ هزار نفر از سود سهام عدالت بی‌نصیب ماندند ریبیت فارکس و نحوه دریافت آن (Forex CashBack) - کش بک در فارکس چیست؟
سرخط خبرها

پیگیری یک طرح برای خانه‌دارشدن کم‌برخورد‌ارها

  • کد خبر: ۳۲۶۵۱۱
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲
پیگیری یک طرح برای خانه‌دارشدن کم‌برخورد‌ارها
معاونت تعاون وزارت کار طرح «مسکن تدریجی»، طرح اسکان پایدار برای بافت‌های حاشیه‌ای و کم‌برخوردار شهری را در دستورکار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، موضوع مسکن کارگران سال‌هاست که با ارائه طرح‌های مختلف از سوی دولت‌ها پیگیری می‌شود. اما برآیند تمام طرح‌ها تاکنون به نتیجه مثبت و حل مشکلی از کارگران نرسیده است.

به طور مثال در روز‌های پایانی اسفند ۱۴۰۳ که وزیرکار خبر از افزایش حقوق کارگران داد، بانک مرکزی هم اعلام کرد که سقف تسهیلات مسکن را افزایش یافته است. اما مشکل اینجاست که اقساط سنگین آن از توان بسیاری از خانوار‌ها خارج است. طرحی که قرار بود مستأجران را خانه‌دار کند، حالا تنها فشار مالی بیشتری بر دوش آن‌ها می‌گذارد.

در روز‌های پایانی سال ۱۴۰۳، بانک مرکزی اعلام کرد با تصویب هیأت عالی خود، سقف تسهیلات خرید، ساخت و جعاله مسکن افزایش یافت. بر این اساس، وام خرید و ساخت مسکن برای زوجین تهرانی از ۸۰۰ میلیون تومان به یک میلیارد تومان و وام جعاله از ۱۶۰ میلیون تومان به ۲۸۰ میلیون تومان رسید. در ظاهر، این افزایش ارقام می‌تواند خبری خوش باشد، اما وقتی به شرایط بازپرداخت نگاه کنیم، همه‌چیز رنگ کابوس به خود می‌گیرد.

روز گذشته هم فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی با وعده پرداخت وام جدید ودیعه مسکن تا قبل از آغاز جابجایی‌های بازار اجاره، گفت: وام ۴۰۰ میلیونی ودیعه مسکن دهک یک تا ۴ درآمدی قرض‌الحسنه است.

وی افزود: در کوتاه‌مدت تلاش می‌کنیم تا با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه برای دهک‌های پایین درآمدی و پرداخت تسهیلات با سود معین و مصوب به سایر دهک ها، بخشی از مشکلات را در این بخش برطرف کنیم.

وی تصریح کرد: پیشنهاد دادیم برای تسهیلات قرض الحسنه دهک‌های یک تا ۴ درآمدی ۲۰ همت و برای سایر دهک‌ها ۲۰۰ همت تسهیلات در نظر گرفته شود که روی مبلغ توافق شده است.

داشتن مسکن یکی از اصلی‌ترین و اولی‌ترین نیاز‌های هر ایرانی است. اصل ۳۱ قانون اساسی به همه مردم این حق را می‌دهد و بیان می‌کند که «دولت» موظف است تا با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند زمینه‌ی اجرای این اصل را فراهم کند. کارگران یکی از گروه‌هایی هستند که به صراحت در این قانون از آنها نام برده شده و کمک به ایجاد مسکن کارگری یکی از وظایف اصلی دولت هاست.

علاوه بر این، ماده ۱۴۹ قانون کار بر نقش توأمان دولت و کارفرمایان برای رساندن کارگران بر این حق اساسی تأکید می‌کند. در این ماده آمده: «کارفرمایان مکلفند با تعاونی‌های مسکن و در صورت‌عدم وجود این تعاونی‌ها مستقیما با کارگران فاقد مسکن جهت تأمین خانه‌های شخصی مناسب همکاری کنند و همچنین کارفرمایان کارگاه‌های بزرگ مکلف به احداث خانه‌های سازمانی در جوار کارگاه و یا محل مناسب دیگر می‌باشند.»

در تبصره یک این ماده نیز بر نقش دولت تأکید شده است: «دولت موظف است با استفاده از تسهیلات بانکی و امکانات وزارت مسکن و شهرسازی، شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های ذیربط همکاری لازم را بنماید.»

با وجود اینکه دو ماده قانونی به صراحت به این مسئله تاکید کرده است مشاهده می‌کنیم که دولت‌ها طی سال‌های گذشته اقدامی عملی برای مسکن کارگران نداشته‌اند و بیشتر در حد طرح و وعده باقی مانده است. طرح‌هایی هم که همواره درقالب مسکن کارگران بوده است تا کنون به نتیجه نرسیده است.

برخی از کارشناسان تنها راهکاری خانه دار شدن کارگران را از مسیر تقویت تعاونی‌ها می‌دانند. یعقوب رستمی مال‌خلیفه، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هم اخیراً اعلام کرده است: امسال نیز از سوی سازمان ملل به‌عنوان «سال جهانی تعاون» نام‌گذاری شده است که فرصتی ارزشمند برای تقویت نقش تعاونی‌ها در توسعه اشتغال و تحقق عدالت اجتماعی در کشور به شمار می‌رود.

رستمی مال‌خلیفه از هوشمندسازی بخش تعاون، طرح «مسکن تدریجی»، طرح «اسکان پایدار» برای بافت‌های حاشیه‌ای و کم‌برخوردار شهری و همچنین راه‌اندازی بازار سرمایه اختصاصی بخش تعاون به‌عنوان مهم‌ترین راهبرد‌های این معاونت در سال ۱۴۰۴ یاد کرد.

همواره اقدامات دولت‌ها؛ درباره مسکن انجام شده است، اما ناکافی بوده است. مثلاً طرح‌هایی مانند مسکن ملی و واگذاری زمین‌های ارزان‌قیمت از سوی دولت مطرح شود. اما به نظر می‌رسد این اقدامات برای جبران عقب‌ماندگی‌های چندین ساله کافی نبوده‌اند. بسیاری از خانوار‌ها به دلیل ناتوانی در پرداخت آورده اولیه یا نداشتن شرایط اداری لازم، از این طرح‌ها محروم می‌مانند.

کارشناسان معتقدند برای حل بحران مسکن قشر ضعیف، باید سیاست‌گذاری‌ها به سمت حمایت واقعی از نیازمندان حرکت کند. ساخت مسکن اجتماعی با اجاره‌های بلندمدت، تسهیلات بدون بهره، کنترل بازار اجاره و جلوگیری از سوداگری، از جمله راه‌کار‌هایی هستند که می‌توانند وضعیت فعلی را بهبود بخشند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->