علی عقیلی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص تأثیر مذاکرات بر قیمت ارز و طلا و تلاطمهای بازار، اظهار کرد: هیجاناتی که موجب افزایش نرخ ارز شده بود، اکنون تخلیه شده است. اگر شنبه هفته آینده در ادامه مذاکرات اخبار بدی منتشر شود، با همین صورتی که قیمت ارز و طلا کاهش یافته است، سربالایی افزایش قیمت را خواهیم داشت.
وی افزود: در سال گذشته، افرادی با دلار تقریباً ۵۰ هزار تومان ارز و طلا خریداری کردند که بیشتر مردمان فاقد تحلیل هستند و صرفاً با هدف حفظ ارزش پول خرید کردند؛ حال برخی اقدام به فروش میکنند که اقدامشان موجب افزایش عرضه اسکناس دلار و طلا در بازار و افت قیمت آنها شده است. در علم اقتصاد با عرضه و تقاضا مواجه هستیم؛ زمانی که عرضه افزایش یابد، تقاضا کاهش مییابد و در ادامه، قیمتها کاهش پیدا میکند. فشارِ فروشی که اکنون وجود دارد، درخصوص مردمانی است که بدون تحلیل، دارایی خود را تبدیل به ارز و طلا کردهاند و امروز ترس افت قیمت شدید در پی توافق و نتیجه مذاکرات را دارند.
این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: نرخ ارز تابعی از نرخ تورم منهای بهره بانکی در کشور آمریکاست. تورمی که داریم، بیش از ۴۴ درصد است و دلار با هر اتفاقی، کمتر از ۷۰ هزار تومان نخواهد شد؛ چون ارزش ذاتی نرخ ارز همین است و اگر بیش از ۷۰ هزار تومان کاهش پیدا کند، با هر خبر بدی بهشدت افزایش خواهد یافت.
عقیلی تأکید کرد: مسئلهای مهمتر از نرخ ارز و طلا وجود دارد؛ اتفاقاتی که امروز شاهد آن هستیم، تابع هیجان است و منطقی نیست و با هر خبر بدی، شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.
وی با اشاره به چسبندگی قیمت، ادامه داد: صرفاً کاهش نرخ ارز بیانگر اخبار خوب اقتصادی یا کاهش تورم نیست، ما چسبندگی قیمت داریم؛ یعنی کاهش نرخ ارز چه تأثیری بر زندگی مصرفکننده کفِ جامعه میگذارد؟ با کاهش قیمت ارز قیمت کدام کالاها کاهش پیدا کرد؟ باید در عمل، تأثیر آن را ببینیم که با ثبات اقتصادی و برنامهریزی تأثیرات خود را نشان میدهد.
این تحلیلگر اقتصادی بیان کرد: یقیناً اگر تحریمها برداشته شود، سرمایهگذاری خارجی وارد کشور شود و شغل ایجاد شود، شاهد رونق اقتصادی و توسعه کشور خواهیم بود؛ اما اگر شاهد تحریم بیشتر و... باشیم، دوباره افزایش قیمت ارز و طلا را خواهیم داشت.