جعفر جوادی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اعلام این خبر، اظهار کرد: این میزان، معادل بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ رشته قنات میشود که ۳۷۳ رشته شامل ۱۱۰ کیلومتر قنات در سال گذشته در این استان مرمت و احیا شده است.
وی بیان کرد: در این استان مجموعاً ۶ هزار و ۹۷۰ رشته قنات معادل ۱۳ هزار کیلومتر داریم که جزو استانهای پرقنات کشور محسوب میشویم.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: هماکنون، ۱۷ درصد از مجموع قناتهای دایر در سطح ایران متعلق به این استان است.
جوادی افزود: با احیای و مرمت قنوات و تأمین آب کشاورزی، میتوان به تثبیت و ایجاد اشتغال و نیز مهاجرت معکوس روستاییان از شهرها به روستاها کمک شایانی کرد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: از جمله مزایای قناتها و کاریزها در استان را باید تأمین آب کشاورزی، آب موردنیاز برای شرب انسان و دام خصوصاً در بخشهای مرکزی و جنوبی استان، تأمین آب پایدار، متعادلکردن سفرههای آب زیرزمینی با توجه به بحرانیبودن دشتهای این منطقه و عدم مصرف انرژی و هزینه زیاد در استحصال آب و حفظ محیط زیست ذکر کرد.
«قنات یا کاریز» تکنیک باستانی ابداعی ایرانیان شامل یک مادرچاه و مجموعهای از کانالهای شیبدار افقی حفرشده زیر زمین از محل سفرههای آب زیرسطحی همراه با تعدادی چاههای عمودی مرتبط با آن است که این ماده حیاتی را از عمق زمین به نقاط مدنظر با فاصله نسبتاً زیاد از محل مادرچاه و منبع اصلی آب زیرسطحی برای مصارف آشامیدنی و کشاورزی به سطح قابلدسترسی در روی زمین منتقل میکند.