محسن زنگنه در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درباره تأثیر پیوستن ایران به FATF بر اقتصاد کشور، اظهار کرد: پیوستن ایران به FATF با تصویب پالرمو و CFT دو موضوع متفاوت است. FATF در اختیار ما نیست که بخواهیم تصویب کنیم که به آن بپیوندیم یا نپیوندیم، بلکه آن مجموعه شرکتهایی که در آن عضو هستند، باید حضور ما را تأیید کنند که ایران در فهرست سبز، خاکستری یا سیاه قرار بگیرد.
وی افزود: آنچه پیگیر آن هستیم، CFT و پالرمو است که تصویب شود یا خیر؛ بنابراین FATF اختیاری نیست که اکنون ما به آن بپیوندیم، اما اطمینان دارم که هرگز ما را وارد فهرست سفید آن نمیکنند. عضویت نیز تقریباً محال است؛ چون عضویت هر کشوری نیازمند اجماع است و زمانی که کشورهای آمریکا، انگلیس، آلمان و رژیم صهیونیستی عضو FATF هستند، مطمئن باشید اجماع شکل نخواهد گرفت؛ بنابراین نباید اقتصاد را شرطی کنیم که اگر FATF تصویب شود، چه خواهد شد؟
رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی ادامه داد: امکان ندارد ما به عضویت FATF درآییم و آنها بپذیرند، اما اینکه ما را از لیست سیاه خارج کنند، بستگی به این دارد که ما بتوانیم CFT و پالرمو را پیش ببریم و خواستههایی را که آنها دارند، عملی کنیم.
زنگنه درنهایت گفت: تا زمانی که تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا وجود دارد، FATF هیچ تأثیری بر اقتصاد کشور نخواهد داشت؛ یعنی FATF میگوید که ما اجازه میدهیم که کشورها با شما مراودات مالی سالم داشته باشند. زمانی که در اصل مراودات تحریم هستیم، FATF را هم بپذیریم، به عقیده من عملاً اتفاقی نخواهد افتاد.
شاین ذکر است که امروز طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان، اعلام کرد که شورای نگهبان صرفاً ایرادهایی به CFT داشته و به پالرمو ایرادی نداشته است. علت اینکه الحاق به کنوانسیون پالرمو در دستورکار مجمع تشخیص قرار دارد، بهخاطر ایرادهای هیئت عالی نظارت بر حُسن اجرای سیاستهای کلی نظام بوده که با اصرار مجلس این موضوع به مجمع تشخیص ارجاع شده است.