۱۱ مصدوم در حادثه واژگونی مینی بوس کارگران معدن در محور سبزوار-بردسکن زن و شوهر مشهدی بر اثر گازگرفتگی در ساحل بابلسر جان باختند (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) حذف زندان برای مهریه؛ آرامش مردانه، اضطراب زنانه؟ ریزش آوار ساختمان مسکونی در تبریز بر اثر گودبرداری اختصاص ۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها به پژوهش و فناوری کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند!
سرخط خبرها

حذف زندان برای مهریه؛ آرامش مردانه، اضطراب زنانه؟

  • کد خبر: ۳۲۷۷۹۴
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۰
حذف زندان برای مهریه؛ آرامش مردانه، اضطراب زنانه؟
قانون جدید مهریه آمده تا زنجیر را بردارد، اما شاید تنها شکل آن را عوض کرده باشد. کاهش سقف مهریه مشمول ضمانت اجرا از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه و حذف زندان از سرنوشت مردان ناتوان از پرداخت، گامی است در مسیر اصلاح، اما نه اصلاحی همه‌جانبه.

قانون تازه آمده تا زنجیر را بردارد، اما شاید تنها شکل آن را عوض کرده باشد. کاهش سقف مهریه مشمول ضمانت اجرا از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه و حذف زندان از سرنوشت مردان ناتوان از پرداخت، گامی است در مسیر اصلاح، اما نه اصلاحی همه‌جانبه؛ نه آن‌گونه که دل خانواده‌ها را قرص کند و زنان را امیدوار، و مردان را در مدار مسئولیت نگه دارد.

مهریه؛ سنگ محک عشق یا ابزار فشار؟

مهریه در سنت ایرانی-اسلامی، تضمینی بوده برای کرامت زن، نشانه‌ای از جدیت مرد در آغاز زندگی مشترک. اما سال‌هاست از مسیر اصلی‌اش منحرف شده؛ گاه ابزاری برای معامله، گاه شمشیری برای انتقام. حالا هم که سکه دیگر سکه نیست، و مهریه تبدیل به بار سنگینی بر دوش عدالت شده، قانون آمده تا سنگینی‌اش را کم کند. اما آیا کاهش عدد، می‌تواند درد رابطه‌های فرسوده و دل‌های شکسته را درمان کند؟

پابند الکترونیک؛ آزادی پشت دیوار خانه؟

مردانی که نتوانند همین ۱۴ سکه را بپردازند، حالا به زندان نمی‌روند، اما پابند الکترونیک به پا می‌کنند. مرد در خانه می‌ماند، اما نه به اختیار؛ نه برای آشتی، بلکه از سر اجبار. این حضور اجباری، نه گفت‌وگویی می‌سازد، نه فرصتی برای ترمیم. تنها یک قاب معلق از خانواده، بی‌پایه‌ترین شکل آن.

زنانی که صدایشان در قانون گم می‌شود

در این میان، صدای زن کجاست؟ زنی که شاید سال‌ها در یک رابطه ناسالم مانده، به امید آن‌که مهریه‌اش روزی عصای دستش شود. حالا قانونی آمده که می‌گوید: حتی اگر همسرت نخواست بپردازد، تو هم نمی‌توانی کاری کنی. نه پولی در دست داری، نه پناهی در قانون. سکوتی که قانون تحمیل می‌کند، بلندتر از فریاد زنانی‌ست که از بی‌عدالتی، به حق‌شان نرسیده‌اند.

وقتی خانواده قربانی مصلحت می‌شود

تصمیم‌گیران، با نیت کاهش آمار زندانیان، چشم بر عمیق‌ترین پیامد‌ها بسته‌اند؛ پیامد‌هایی که ریشه در فروپاشی خاموش خانواده‌ها دارند. گاهی قانون، برای حفظ ظاهر عدالت، بنیاد خانواده را می‌لرزاند. وقتی زن، نه امنیت دارد نه پشتوانه، و مرد با پابند نه مرد خانه است نه مسئول رابطه، آیا چیزی به نام «خانواده» باقی می‌ماند؟

راهی که باید رفت: قانون‌گذاری با نگاه به بطن زندگی

اگر دغدغه، حفظ کرامت انسان و پایداری خانواده‌هاست، راه آن از دل آموزش، آگاهی حقوقی، مشاوره پیش از ازدواج، حمایت پس از طلاق، و ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای زنان می‌گذرد، نه صرفاً تغییر عدد و ابزار. مهریه تنها یک بند از قرارداد ازدواج نیست؛ نشانگر رابطه‌ای‌ست که اگر حمایت نشود، با هیچ قانونی احیا نخواهد شد.

خلاصه اینکه قانون جدید مهریه در صورت تصویب و تایید نهایی، نه حامی مرد است و نه نجات‌بخش زن؛ مسکن موقتی برای بحرانی عمیق‌تر است: ازدواج‌های بی‌هویت، طلاق‌های بی‌سرانجام و خانواده‌هایی که زیر بار نابرابری له می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->