به گزارش شهرآرانیوز؛ گردهمایی زائران حج سال ۱۴۰۴ با آموزش نمادین مناسک حج در استادیوم ۱۲ هزار نفری ورزشگاه آزادی پنجشنبه چهارم اردیبهشتماه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این آیین، اظهار کرد: از ۱۵ اردیبهشتماه، اعزام زائران ایرانی به حج آغاز میشود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به کاهش مدت زمان سفر حج عنوان کرد: با وجود محدودیتهای موجود، با تدبیر سازمان حج و زیارت، امسال از مدت سفر حج، حدود سه روز کاهش یافته که این امر در راستای افزایش بهرهوری معنوی زائران و تسهیل خدمات اجرایی صورت گرفته است.
نواب در همایش آموزشی توجیهی کاروانهای حج تهران با اشاره به صف طولانی انتظار برای زائران حج، خطاب به زائران حاضر در این مراسم، گفت: بسیاری از مشتاقان در صف انتظار هستند و به شما غبطه میخورند؛ لذا قدر این فرصت را بدانید.
وی بیان کرد: برای اعزام حداکثری زائران، ساختار اجرایی حج بهگونهای برنامهریزی شده است که خدمتگزاران کمتری به کار گرفته شوند تا امکان حضور زائران بیشتری فراهم شود. پیش از انقلاب اسلامی، به ازای هر ۱۰۰ زائر ۱۳ خادم در نظر گرفته میشد، در حالیکه اکنون این نسبت به حدود ۵ نفر کاهش یافته است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در بخش دیگری از سخنان خود، توجه به حسن خلق را از دیگر ضرورتهای سفر حج برشمرد و عنوان کرد: به دلیل حضور افراد از ملیتها و با سلایق و روحیات مختلف، اگر میخواهیم یک خاطره خیلی خوب از حج در ذهن بماند، باید همگان به حسن خلق توجه لازم را داشته باشند.
نواب ضمن بیان سفارشهای دینی، بر لزوم حفظ سلامت جسمی و رعایت نکات بهداشتی در شرایط خاص آب و هوایی عربستان تأکید و خاطرنشان کرد: مراقبت از سلامت بدن و آمادگی جسمی یکی از شروط اصلی بهرهمندی از برکات این سفر معنوی است.
وی با اشاره به شعار حج امسال، عنوان کرد: امسال سه محور اصلی در دستور کار قرار گرفته است؛ سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم. سلوک قرآنی ریشه و اساس برنامههاست، چراکه ما به سرزمین وحی میرویم و باید قرآن محور همه امور ما باشد. همانگونه که اهل بیت (ع) و پیامبر اکرم (ص) در مسیر زندگی ما اصل هستند، قرآن نیز باید اصل برنامههای این سفر باشد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر ضرورت وحدت میان مسلمانان در مناسک حج، گفت: در شرایط فعلی جهان اسلام، باید شعارهای وحدتمحور تکرار، عملیاتی و اجرایی شوند تا شاهد کاهش مظلومیت مردم فلسطین باشیم. حمایت از فلسطین غایت این رویکرد بوده و در همین راستا، آموزههای ابراهیمی طبق فرمایش مقام معظم رهبری، در قالب کتابی آماده و در کتابخانههای کاروانها توزیع شده است.
دیگر مسئولان حج نیز در این همایش آموزشی، توصیههایی را برای برگزاری امنیت و آرامش در حج بیان کردند.
سرهنگ اسماعیل کشمیری، فرمانده پلیس فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) خطاب به زائران اعزامی اظهار کرد: برای صیانت از زائران، در فرودگاه با دقت و احترام وسایل حجاج بازرسی میشود تا در عربستان برای آنها مشکلی رخ ندهد و البته پیشاپیش از آنها عذرخواهی میکنیم.
وی از زائران خواست به توصیههای مدیران کاروانهای حج توجه کرده و در روز پرواز در مکانهای گردهمایی اعلامی حاضر شوند و چند ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشند تا بازرسی با آرامش انجام شود.
فرمانده پلیس فرودگاه بینالمللی تهران ادامه داد: همراه داشتن مواد اسیدی و داروهای پودرشده مثل شیرینبیان که برای کشور عربستان ناشناخته است، ممنوع است.
در همایش امروز تذکراتی نیز در زمینه حفظ آرامش و امنیت و پرهیز از ورود در مباحث سیاسی و موارد تنشزا به حجاج داده شد تا حجی آرام و در امنیت داشته باشند.
حاج علیزاده، مدیر کل حج و زیارت استان تهران نیز در سخنانی تصریح کرد: بیش از ۱۱ هزار و ۸۰۰ زائر حج تمتع استان تهران به عربستان برای مناسک حج اعزام میشوند. از میان نزدیک به ۱۲ هزار زائر استان تهران، ۴۸۶۵ زائر مرد و ۶۹۲۱ زن در قالب ۸۶ کاروان به سرزمین وحی عازم میشوند که ۴۵ کاروان مدینه قبل و ۴۱ کاروان مدینه بعد هستند.
وی ادامه داد: پرواز زائران این استان از ۱۵ اردیبهشت آغاز شده و تا ۱۰ خرداد ادامه مییابد و پروازهای برگشت از ۲۱ خرداد تا ۱۰ تیرماه انجام خواهد شد. این پروازها از ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی (ره) انجام میشود. علاوهبر زائران استان تهران، زائران استانهای قم، البرز، مرکزی، سمنان، گلستان و ایلام و شهر کاشان نیز از این فرودگاه راهی حج تمتع میشوند و مجموع زوار اعزامی از فرودگاه امام، به ۲۲ هزار نفر میرسد.
در ادامه، با حضور جمعی از زائران اعزامی، مناسک آیینی حج تمتع به شکل نمادین آموزش داده شد.
منبع: ایسنا